طرز تهیه کیک لبوی شب یلدا با فر و بدون فر همراه با نکات کلیدی آن

خانم ها سعی می کنند در شب یلدا علاوه بر خوراکی های معمول ، خوراکی های جدید و مناسب هم تهیه کنند تا یلدایی زیباتر و مفیدتر داشته باشند کیک لبو یکی از پیشنهادهای عالی است که علاوه بر زیبایی و رنگش خواص زیادی نیز دارند و برای افرادی که لبو را به صورت پخته دوست ندارند گزینه ای عالی به شمار می رود مخصوصا کودکان که با خوردن کیک لبو از خاصیت لبو بهره مند می شوند.

کیک لبو یا همان چغندر آنقدر خوشرنگ و اشتهاآور است که باید مقاومت زیادی داشته باشید که کیک لبو را ببینید ولی هوس خوردنش به سرتان نزند حتی اگر جزو کسانی هستید که طبع‌شان چندان به شیرینی‌جات متمایل نیست. اگر هم کار کردن با فر برای‌تان دشوار است یا فر در دسترس‌تان نیست، نگران نباشید. ۲ طرز تهیه کیک لبو خوشرنگ با پف زیاد را با استفاده از فر و بدون فر را در ادامه بخوانید.طرز تهیه کیک لبوی شب یلدا با فر و بدون فر همراه با نکات کلیدی آن

طرز تهیه کیک لبوی شب یلدا

مواد لازم

لبو : ۲۰۰ گرم

تخم‌مرغ: ۳ عدد

شکر: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

روغن یا کره: ۲/۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

آرد: ۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

پوست لیمو تازه رنده شده: ۲ قاشق چای‌خوری

کشمش بدون هسته: ۱۵۰ گرم

 

طرز تهیه

برای تهیه کیک ساده و اسفنجی لبو با فر، قبل از هر کاری فر را گرم کنید. اگر فر شما برقی یا گازی و بدون فن است، دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اگر فرتان از نوع فن دار است، دمای آن را روی ۱۶۰ بگذارید.

لبوی خام را رنده کنید. اگر می‌خواهید تکه‌های لبو را به چشم ببنید این کار را با قسمت درشت رنده انجام دهید. کف قالب را با گره یا روغن چرب کنید و کف و دیواره آن را کاغذ روغنی بیندازید. می‌توانید به دیواره‌ها و بدنه قالب، آرد سوخاری هم بپاشید تا بعدا کیک به قالب نچسبد و بعد از پخت، به راحتی از قالب جدا شود.

کره را با شکر و پوست لیمو مخلوط کنید و با همزن به هم بزنید. طوری کره را به هم بزنید که رنگ مخلوط به دست آمده کرمی و بافت آن هم پف‌دار شود. سپس سفیده تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید. بعد از اینکه حدود دو دقیقه با همزن مواد را مخلوط کردید، زرده‌ها را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر به هم بزنید.

لبوی رنده‌شده و کشمش را به مواد اضافه کنید و هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مواد، تقریبا سفت شوند. در انتها آرد و بکینگ پودر را هم بیفزایید. مخلوط به دست آمده را در قالب بریزید و روی آن را صاف و یکدست کنید. قالب را در قسمت وسط فر قرار دهید و تا زمان پخت، در فر را باز نکنید. به خاطر داشته باشید که اگر به هر دلیلی درِ فر را قبل از پخت باز کنید، کیک شما به اندازه کافی پف نخواهد کرد. بعد از پخت، کیک لبو را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه سرد شود. قالب را در ظرف جدا برگردانید و روی آن را با خامه، میوه‌های مختلف یا حتی لبو تزیین کنید.

 

طرز تهیه کیک لبو خوشرنگ با پف زیاد با استفاده از فر و بدون فر

 

طرز تهیه کیک لبوی شب یلدا بدون فر

برای پختن کیک لبو بدون فر، یک قابلمه بزرگ‌تر از قالبی که مواد را در آن ریخته‌اید، انتخاب کنید و وسیله‌ای مثل قالب فلزی کوچک مخصوص برش سیب زمینی کف آن بگذارید تا نقش پایه داشته باشد. قابلمه را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود.

قالبی را که در آن مواد مخصوص کیک لبو ریخته‌اید، روی پایه‌ها بگذارید و دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید. شعله گاز را تا انتها کم کنید. می‌توانید از شعله‌پخش‌کن هم استفاده کنید. در این حالت اگر در ظرف را هم برداشتید، نیازی به نگرانی بابت پف نکردن کیک لبو ندارید. بعد از ۴۵ دقیقه یا یک ساعت می‌توانید کیک لبو پف کرده و خوشرنگ را میل کنید. در صورت تمایل روی کیک را با خامه فرم گرفته قنادی تزیین کنید. کیک لبو را به صورت کاپ کیک و در قالب‌های کاپ کیک هم می‌توانید درست کنید.

فوت و فن‌های پخت کیک لبو پف و اسفنجی

*هنگام هم زدن مواد، مخلوط آرد و بکینگ پودر را به یکباره به مواد اضافه نکنید. اگر هر بار یک سوم این مخلوط را در مایه خود بریزید، باعث پوک شدن آرد می‌شود.

* هر چه لبوی شما خوش رنگ تر باشد کیک شما هم رنگ آن را بعد از پخت بهتر نشان می دهد.

*سعی کنید ظروفی که با لبو در تماس بوده‌اند، به سرعت بشویید تا رنگ نگیرند. می‌توانید از نمک درشت برای از بین بردن لکه رنگی خشک و سفت شده روی تخته استفاده کنید و راحت‌تر از شر لکه‌ها خلاص شوید.

طرز تهیه کیک لبوی شب یلدا با فر و بدون فر همراه با نکات کلیدی آن

 

خواص مفید لبو برای سلامت بدن

*لبو علاوه بر خاصیت پا‌ک‌کنندگی عالی، معده را شست‌و‌شو داده و به کسانی که مشکل یبوست دارند، توصیه می‌شود.

*لبو به دلیل داشتن فیبر، چربی خون را پایین آورده و اسید فولیک موجود در آن برای درمان بیماری‌های قلبی مفید خواهد بود. ۱۰۵گرم چغندر قرمز، ۵۳درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تامین کرده و از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

* لبو حاوی مقدار زیادی عناصر معمولی و کمیاب همچون پتاسیم، گوگرد، ید، آهن و مس، روبیدیوم (RUBIDIUM) و کاسیوما (CAESIUM) است.

*لبو به خاطر قرار گرفتن در خانواده شلغم، بسیاری از خواص موجود در شلغم را هم دارد و برای سلامت و تقویت بینانی، موثر است.

 

 

 

 

بیشتر بخوانید:

طرز پخت کیک کدو حلوایی + مواد مورد نیاز

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا