روشهایی برای تقویت حافظه
روانشناسان در زمینه بهبود حافظه مطالعات فراوانی کردهاند تا بتوانند به دغدغههای افرادی که نگران افت عملکرد حافظهشان هستند، پاسخ مناسبی بدهند. نکاتی که در ذیل ارائه میشود، نتیجه تحقیقات روانشناسان است که میتواند حافظهتان را تقویت کند.
روشهایی برای تقویت حافظه:
۱- توجهتان را بر مواردی که مطالعه میکنید، متمرکز کنید.
توجه، یکی از مولفههای مهم حافظه است. برای انتقال اطلاعات از حافظه کوتاهمدت به بلند مدت نیاز است که شما به صورت فعال به اطلاعاتی که مطالعه میکنید، توجه کنید. سعی کنید در مکانی مطالعه کنید که چیزهایی مثل تلویزیون، موسیقی و تفریحات دیگر وجود نداشته باشد که بتواند حواس شما را پرت کند.
۲- اطلاعات مورد مطالعه را سازماندهی کنید.
سعی کنید مفاهیم و اصطلاحات مشابه را با هم گروهبندی کنید یا طرح کلی از یادداشتهایتان و آنچه خواندهاید داشته باشید.
۳- با در نظر گرفتن ساعتهای منظم برای مطالعه از با شتاب یاد گرفتن اجتناب کنید.
۴- از شیوههای حفظ کردن برای یادآوری اطلاعات استفاده کنید.
شیوههای حفظی تکنیکی هستند که اغلب توسط دانشآموزان و دانشجویان برای کمک به یادآوری اطلاعات استفاده میشوند. بهترین روشهای حفظی آنهایی هستند که در آن از تصویرسازی شوخی یا ابتکار مثبت استفاده شده باشد.
۵- اطلاعاتی که مطالعه میکنید تکرار کنید و آن را برای خودتان شرح دهید.
برای یادآوری اطلاعات نیاز دارید آنچه مطالعه میکنید در حافظه بلندمدتتان رمزگذاری کنید؛ یکی از سودمندترین روشهای رمزگذاری، مرور ذهنی مشروح است.
۶- مفاهیم جدید را با شخص دیگری بیاموزید.
روانشناسان دریافتهاند دانشجویانی که مفاهیم جدید را به دیگران یاد میدهند، فهم و یادآوریشان افزایش مییابد.
۷- بر اطلاعات دشوار توجه مضاعف داشته باشید.
هنگام مطالعه اطلاعات دشوار میتوانید با صرف زمان بیشتری برای تکرار اطلاعات بر آن غلبه کنید.
۸- شیوه عادی مطالعهتان را تغییر دهید.
روش مهم دیگر برای افزایش یادآوری این است که گاهی اوقات شیوه مرسوم مطالعهتان را تغییر دهید. با افزودن یک عنصر تازه به دورههای مطالعهتان میتوانید سودمندی تلاشهایتان را افزایش دهید.
غذاهایی برای تقویت حافظه
غلات: غلاتی مانند سویا، لوبیا، نخودفرنگی و عدس از روغن بسیار مفیدی برخوردارند که در جهت تقویت حافظه لازم است.
میوه و سبزیجات: میوه و سبزیجات دارای آنتیاکسیدانهای بسیار مفیدی هستند که برای تقویت حافظه مفیدند.
تخممرغ: تخم مرغ ماده مفیدی در جهت تقویت حافظه است؛ به ویژه اینکه مادران باردار هنگام بارداری و زمانی که جنینی را در رحم دارند، تخممرغ مصرف کنند، در هوش فرزندشان بسیار مؤثر است.
اسفناج: اسفناج به دلیل آنزیمهای موجود در برگهایش، سیناپس بین سلولها را تسهیل میبخشد و هوش را تقویت میکند. اسفناج از ماده دارویی به نام فولیکاسید برخوردار است که در جهت تقویت حافظه مؤثر است.
ماست: یک پیاله ماست دارای امگا۳ و دیاچای است که این موارد در تقویت حافظه مؤثر هستند.
قهوه: کافئین قهوه در جهت تقویت حافظه مفید است، قهوه همچنین ضد آلزایمر است و با مصرف مداوم آن دچار آلزایمر نخواهید شد.
ماهی: از مواد غذایی است که برای تقویت و رشد سریعتر سلولهای مغز بسیار مفید میباشد.
روغن زیتون: محققان معتقدند غذاهای سرشار از آنتیاکسیدانها و روغن زیتون حافظه را تقویت میکند.
انبه: با این که این میوه چرب است و دارای بافتهای چربی است اما باعث تسریع گردش خون میشود و در نتیجه خون بیشتری به مغز میرسد و این موجب تقویت حافظه میشود.
۳ گیاه عالی برای تقویت حافظه:
چای:
چای از آن گیاهان مفید برای حافظه کوتاهمدت و همچنین حافظه طولانی مدت است. خواص آنتیاکسیدانی آن، پیری را به تأخیر میاندازد و با آلزایمر و پارکینسون مقابله میکند.
مریم گلی:
این گیاه مدیترانهای با آن گلهای آبی صورتی رنگ خود خواصی دارد که از دوره باستان طرفدار داشته است. از این گیاه برای درمان مشکلات گوارشی و التهاب مخاط استفاده میکنند؛ علاوه بر اینها مریم گلی برای تقویت حافظه مفید است.
زادگاه این گیاه چین است و یکی از معروفترینها برای تقویت مغز و حافظه.
این گیاه توانایی یادگیری را بهبود میدهد و عملکرد حافظه را بهتر میکند. امروزه برای درمان آلزایمر از داروهای تهیه شده با جینکو استفاده میشود.
بیشتر بخوانید :
بهترین راه تقویت حافظه در کوتاه ترین زمان از زبان مرتضی جاوید سلطان حافظهی ایران