تقویت اعصاب با مواد خوراکی و طبیعی
با بیشتر شدن دغدغه های روزانه ضعف اعصاب به سراغ اکثرا ما آمده اما چه کنیم که اعصابمان تقویت شود آن هم بدون دارو ، در این مطلب از بلاگ جدول یاب به تقویت اعصاب با مواد خوراکی و طبیعی پرداخته ایم که خواهید خواند ، با ما همراه باشید .
تغذیه در همه موارد نقش مهم و پر رنگی دارد. با انتخاب صحیح مواد غذایی و دمنوش ها می توانید در هر شرایطی بهترین و سالمترین بدن را داشته باشید. انتخاب برخی خوردنی ها باعث تقویت اعصابتان می شود پس در این مقاله شما را با برخی خوراکی هایی که برای قوی شدن اعصاب موثر است اشنا می سازیم.
گل محمدی
اسانس گل سرخ برای بسیاری از مشکلات زنانه مفید است این اسانس مقوی عضلات رحم بخصوص در کسانی است که رحمهای آنها افتادگی دارد و همچنین در مورد زنانی که آمادگی سقط کردن به دلیل ضعف رحم در آنها ایجاد میشود. همچنین در مورد تسکین مشکلات قاعدگی، افسردگی و تنشهای عصبی دارای آثار ارزشمندی است. اسانس رز میتواند مانند ویتامینهای گروه B به عنوان پرکورسور هورمونها در بدن قرار گیرد و به نظر میرسد تولید منی را نیز افزایش دهد.
یکی از علل تأثیر اسانس رز به عنوان ضدافسردگی و ازدیاد فعالیتهای جنسی، افزایش فعالیتهای مغزی است. یکی دیگر از استفادههای مهم اسانس رز در فرآوردههای آرایشی و بهداشتی مربوط به بهداشت و سلامت پوست میباشد. اسانس رز برای همه نوع پوست، بخصوص پوستهای حساس و خشک و پوست افراد مسن بسیار مناسب است. اسانس رز میتواند مقاومت جدار مویرگهای زیر پوست را که به صورت خطوطی قرمزرنگ دیده میشوند، افزایش دهد و این مشکل را تا حد زیادی درمان کند. البته در این موارد گاه لازم است ماهها اسانس مورد استفاده قرار گیرد.
طریقه و میزان مصرف
با توجه به اینکه میزان اسانس گلابها متغیر و اصولاً مقدار اسانس موجود در آن ها بسیار کم میباشد، عدد معینی از نظر حجم و یا وزنی برای مصرف خوراکی و دارویی آن ارائه نشده است.
گلبرگ: مقدار ۱ تا ۲ گرم گلبرگ را میتوان در یک استکان آب ریخته و تا روزی سه نوبت (۳ تا ۶ گرم) به صورت خوراکی مصرف کرد.
اسانس: هیچ اسانسی را نباید به طور مستقیم به صورت خوراکی و یا موضعی مصرف نمود. اسانسها باید به وسیله روغنهای مایع گیاهی رقیق شوند. اکثر اسانسها باید حداقل به نسبت ۱ بر ۲۰ رقیق شوند تا عوارض جانبی نداشته باشند.
سمیت: گلبرگ، گلاب و اسانس گل سرخ در حد مصرف دارویی و خوراکی دارای عارضه جانبی نمیباشد.
مهمترین اثرات گزارششده گلبرگها و گلاب
ضد اسهال، ضد التهاب، ضدکرم آسکاریس، قابض، ضدنفخ، مقوی قلب، خلط آور، ملین، مسهل، مقوی معده، مقوی اعصاب، ضدکرم، ضدزخم و اشتهاآور است.
گلاب یکی از بهترین محصولات جایگزین اسانس رز است که با تقطیر گلبرگهای انواع گل سرخ به همراه آب به دست میآید. این ماده جهت سلامت و بهداشت پوست و ضدعفونی کردن چشم بسیار سودمند میباشد. البته نوعی گلاب وجود دارد که سه بار تقطیر میشود و به نام «تری پل روزواتر» معروف است که ضدعفونیکننده و مقوی بسیار خوبی برای پوست میباشد. همچنین ضدعفونیکنندهای قوی و مناسب برای چشم است که آرامش چشم به معنی تقویت اعصابتان می باشد..
کاسنی
مواد محلول در آب کاسنی دارای خواص تسکیندهنده سیستم عصبی مرکزی و اثرات آنتاگوتیست قهوه و چای را دارد. به احتمال زیاد لاکتوسین و مشتقات وابسته آن موجب اثرات مسکن کاسنی میباشند. الیگوساکاریدهای متعدد موجود در کاسنی به عنوان پروبیوتیکهای داخلی عمل میکنند که باعث تخمیرهای متعدد در سیستم روده میشوند. این گونه فعالیتهای میکروبی در روده اهمیت بسیار زیادی برای سلامت سیستم رودهای – معدهای دارند.
در بعضی نقاط دنیا ریشه و برگ کاسنی مانند سبزیجات مصرف میشود. ریشههای کاسنی پس از بو دادن، مانند قهوه برای نوشیدن استفاده میشود. کاسنی همچنین مسکن و مقوی قلب است. اینولین و ترکیبات وابسته موجود در ریشه کاسنی میتوانند از یبوست جلوگیری کنند. از دیگر اثرات مهم کاسنی میتوان ضد اسهال، ضد سرطان و اشتهاآور بودن آن را نام برد.
طریقه و میزان مصرف
روزانه ۳ تا ۵ گرم پودر ریشه در ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلیلیتر آب میل شود. همچنین میتوان معادل ۱۰ گرم (دو قاشق غذاخوری) از برگ و ساقه و گل کاسنی را خرد یا له کرد و با یک لیوان آب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشاند و پس از صاف کردن مصرف نمود. این جوشانده را میتوان با کمی شکر، نبات یا عسل شیرین کرد و روزی یک تا دو نوبت از آن خورد.
عوارض جانبی
تماس با گیاه کاسنی ممکن است باعث درماتیت شود.
احتیاط
افرادی که سنگ کلیه دارند باید با مشورت پزشک از کاسنی استفاده کنند.
مهمترین اثرات گزارش شده
ضد باکتری، صفراآور، ضد التهاب، ضدموتاژن، ضدنفخ، مقوی قلب، ملین، مسهل، ادرارآور، هضمکننده، شیرافزا، محافظ کبد، کاهشدهنده کلسترول، مسکن، تقویتکننده معده، تقویتکننده اعصاب و کاهشدهنده قندخون.
خوراکی های ضد افسردگی
خوراکی های زیر می توانند به شما در درمان افسردگی کمک و اعصابتان را قوی کنند.
مغزها و دانههای روغنی
مغزها سرشار از منیزیم هستند. زمانی که بدن ما با کمبود منیزیم مواجه باشد سطح انرژی نیز کاهش مییابد. بادام، فندق و دانهها و مغزهای دیگر ما را از دام خستگی و افسردگی به ویژه افسردگیهای فصلی میرهاند. علاوه بر این، دانهها و مغزها منبع خوب ویتامین B1، B3، B6، B9 و B12 و مواد معدنی میباشند.
اسفناج
این سبزی مفید سرشار از ویتامین B6 نیز هست که در حفظ و کنترل تعادل روحی ما موثر است. از این گذشته اسفناج منبع خوب منیزیم و مواد معدنی است.
موز
موز سرشار از ویتامینهای A، B، C، E، آهن، کلسیم و روی بوده و علاوه بر اینها سرشار از منیزیم است که یک عنصر ضد خستگی فوقالعاده محسوب میشود. همچنین باید بدانید که موز سرشار از تریپتوفان است. برای همین توصیه میکنیم زمانی که احساس خستگی، کسالت و افسردگی میکنید موز بخورید.
شکلات سیاه
شکلات سیاه حاوی فنیلاتیلآمین، آناندامید، تئوبرومین و کافئین است و برای همین هم روی خلق و خوی افراد تأثیر میگذارد. فنیلاتیلآمین و آناندامید نشاط آور است.
زمانی که ما عاشق میشویم بدنمان این عنصر دوم را تولید میکند. کافئین و تئوبرومین نیز تحریک کنندهی بدن و مغز است. برای اینکه شاد و سرحال باشید شکلات سیاه بخورید و البته زیادهروی نکنید. روزانه دو مربع شکلات کافی است.
دل و جگر
این مواد غذایی سرشار از ویتامین B12 هستند. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که کمبود این ویتامین امکان افسردگی را بالا میبرد. دل، قلوه و جگر برای رفع افسردگی موثرند.
بیشتر بخوانید :
دمنوش های موثر برای تقویت سیستم ایمنی بدن کدامند؟