طرز تهیه نان برسن (نان کره ای) نرم و پنبه ای در خانه
دستور پخت نان برسن
نان برسن یا نان کره ای یکی از نان های بسیار خوشمزه و ساده برای صبحانه و عصرانه گزینه خوبی می باشد. این نان خوشمزه با خمیرمایه تهیه می شود و طعم و مزه خوبی دارد و بافت پنبه ای و نرم دارد. امروز در جدول یاب طرز تهیه نان برسن را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
آرد | ۶۰۰ گرم |
شیر ولرم | ۱۵۰ میلی لیتر |
آب ولرم | ۱۵۰ میلی لیتر |
خمیرمایه | ۲ ق چ معادل ۷ گرم |
نمک | ۱ ق چ معادل ۵ گرم |
شکر | ۵۰ گرم معادل ۱/۴ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
وانیل | ۱/۴ ق چای خوری |
هل ساییده | ۱/۴ ق چای خوری |
شیر و شکر | برای رومال |
کره | ۴۰ گرم برای روی خمیر |
طرز تهیه نان برسن
مرحله اول: خمیرمایه
مایه خمیر و یک قاشق چای خوری شکر را در آب ولرم ریخته و کنار قرار دهید تا عمل آید.
مرحله دوم: هم زدن مواد
تخم مرغ ها ،وانیل، هل ،شیر و نمک و مابقی شکر را داخل کاسه ی بزرگی ریخته و با همزن دستی هم بزنید در حد مخلوط شدن و مایه خمیر عمل آمده و نیمی از آرد را افزوده و همزده و مابقی آرد را کم کم افزوده و خمیر را ۱۰ دقیقه ورز داده تا جمع شود و صاف و یکدست شود و داخل کاسه را چرب کرده و خمیر را داخل کاسه چرخانده تا سطحش چرب شود و روی خمیر را بپوشانید تا به مدت تقریبی یک ساعت در محیط آشپزخانه بماند و حجم خمیر دوبرابر شود.
مرحله سوم: پخت نان برسن
خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را چونه گرفته و روی خمیرها را میپوشانیم تا تقریبا ۲۰ دقیقهی دیگر استراحت کنند و حجم خمیرها دوبرابر شود و سپس خمیرها را داخل سینی بر که با کره چرب کردهایم به اندازهی پیش دستی به سکل دایره پهن کرده و دوباره روی خمیرها را میپوشانیم تا به مدت نیم ساعت استراحت کنند و حجم خمیرها دوبرابر شود و سپس داخل هر خمیر را با انگشت حفره ایجاد کرده و یک تکه کره داخل حفرهها قرار داده و با شیر روی خمیرها رومال زده و رویشان کمی شکر پاشیده(من ۳ قرص نان را با رومال شیر و شکر و ۳ تا را فقط با شیر رومال بزنید) و سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه ی سانتیگراد به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که نان ها طلایی شوند ،قرار دهید. پنج دقیقه پس از خارج کردن از فر یک پارچه ی تمیزی روی نان ها بکشید تا در حین خنک شدن نرم بمانند.
فوت و فن های دستور پخت نان برسن
- از خمیرمایه تازه استفاده کنید و حتما عمل بیارید و مطمئن باشید.
- آب باید دمای ولرم باشد وگرنه خمیرمایه عمل نمی آید.
- شما می توانید این نان را در ظرف دربسته یا پارچه نگهداری کنید.