طرز تهیه اگردک(کوماج) مغزدار ساده و نرم به روش محلی
دستور پخت اگردک
اگردک یکی از نان های بسیار خوشمزه و ساده است که شما می توانید خیلی ساده در خانه تهیه کنید. امروز قرار است در جدول یاب دو مدل اگردک ساده و مغزدار تهیه کنید و برای عصرانه این نان فوق العاده تهیه کنید پس همراه ما باشید.
مواد لازم
آرد | ۵۰۰ گرم |
شیر ولرم | ۱/۲ پیمانه |
آب ولرم | ۱/۲ پیمانه |
روغن مایع | ۱/۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
خمیرمایه | ۱ ق سوپ خوری |
شکر | ۳ ق سوپ خوری |
نمک | ۱ پنس |
وانیل | ۱/۴ ق چای خوری |
مواد لازم رومال
ماست | ۱ ق سوپ خوری |
زردچوبه | کمی |
کنجد و سیاهدانه | کمی به دلخواه |
مواد لازم برای مواد میانی
آرد | ۱ پیمانه |
کره | ۳۰ گرم |
روغن مایع | ۲۰ گرم |
زردچوبه | ۱/۲ ق چای خوری |
نمک | ۱ پنس |
طرز تهیه اگردک
مرحله اول: عمل آوری خمیرمایه
ابتدا مخمر را به همراه یک قاشق چایخوری از شکر دستور داخل آب ولرم ریخته و همزده و کنار قرار دهید به مدت تقریبی ۵ دقیقه تا عمل آید.
مرحله دوم: مخلوط کردن مواد
داخل کاسه ی بزرگی آرد را الک کرده و وسط آرد را گود کرده و تخم مرغ،وانیل،روغن و مابقی شکر و نمک را افزوده و همزده و مخمر عمل آمده را اضافه کرده و همزده و خمیر را ده دقیقه ورز دهید و داخل کاسه قرار داده و رویش را بپوشانید تا یکساعت استراحت کرده و حجم خمیر دوبرابر شود و از خمیر حجم گرفته به اندازهی گردوی درشت برداشته و در دست شکل داده و داخل سینی چرب شده با کمی فاصله چیده و در روغن فراوان سرخ کنید.
مرحله سوم: تهیه اگردک مغزدار
می توانید خمیر را دو نیم کنید و با نیم دیگر نان کوماج هم درست کنید، به این ترتیب که خمیر را دو قسمت کنید و یک قسمت را داخل قالب چرب شده به قطر ۲۰ سانت پهن کنید و مواد میانی را روی خمیر پهن کنید و قسمت دوم خمیر را هم پهن کنید و روی مواد بکشید و لبه های خمیر را به هم بچسبانید و روی قالب را نیم ساعت بپوشانید تا حجم بگیرد و سپس با ترکیبی از ماست و زردچوبه رومال زدم و کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد به مدت تقریبی ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که نان پخته و طلایی شود،در فر قرار دهید.
مرحله چهارم: تهیه مواد میانی
برای تهیه ی مواد میانی؛ آرد را در کره و روغن مایع تفت داده تا خامی آن از بین برود و نمک و زردچوبه زده و پس از خنک شدن ،استفاده کنید.
فوت و فن های دستور پخت اگردک
- از خمیرمایه تازه استفاده کنید و اگر عمل نیاید یعنی خراب است.
- می توانید به دلخواه مقدار شکر را کم و زیاد کنید.
- می توانید بجای شیر از ماست استفاده کنید.