آیا شستن دست‌ها با آب گرم بهتر از شستن با آب سرد است؟

ترجمه: سمیرا فیض آبادی ، اختصاصی جدول یاب

بیشترین ارزش شستشوی دست‌ها  در مالش فیزیکی‌ آنها و عمل شستشو و نظافت آن است که باعث می‌شود میکروب‌ها از سطح پوست خارج شوند. یک مطالعه انجام شده در دانشگاه راتجرز در ایالات متحده نشان می‌دهد آب گرم برای از بین بردن میکروب‌ها بهتر از آب سرد نیست. در حقیقت، آب غیرطبیعی گرم باعث افزایش بار باکتریایی می شود، زیرا به موانع حفاظتی طبیعی پوست آسیب وارد می‌کند.

شستن دست‌ها با آب گرم

مطالعات اخیر تاثیر عوامل متعددی از جمله مقدار صابون، دمای آب، زمان کف کردن و بازده فرمولاسیون صابون را بر شستشوی دستها مورد بررسی قرار دادند. در آغاز مطالعات شرکت کنندگان از یک صابون ضدباکتریایی یک میلیمتری استفاده کرده و برای ۵ ثانیه با آب ۳۸ درجه سانتیگراد، کف درست کردند و دستشان را شستشو دادند. باکتری مورد استفاده در این بررسی ATCC 11229 بوده است. این تحقیقات با اب گرم و آب سرد بر روی ۱۰ مرد و ۱۰ زن انجام شد.

بطور کلی، استفاده از صابون ضد میکروبی تاثیر چندانی نسبت به صابون های معمولی ندارد. اما زمان تولید کف تاثیر زیادی دارد.

نکته مهم این است که دمای اب تاثیر بسزایی در باکتری زدایی ندارد. اینکه دمای اب ۳۸ درجه یا ۱۶ درجه باشد، تفاوت چندانی در از بین بردن میکروب ها ندارد.

علاوه بر آن حتی نشان داده شد که شستن دست ها بیش از ۱۰ ثانیه تاثیر بیشتری در از بین بردن باکتری ها ندارد. بنابراین نتایج این تحقیقات از آن جهت مهم است که بر خلاف مقرر سازمان مدیریت غذا و دارو، نیازی نیست که برای بالابردن دمای آب، انرژی را تلف کنیم. نویسنده ی این تحقیقات دونالد شافر است که یک پروفسور برجسته و کارشناس متخصص علوم غذایی است. وی می گوید : مردم باید در شستشوی دستانشان احساس راحتی داشته باشند، اما تا جاییکه مساله موثر بودن شستشوی دست است، نیازی نیست که از اب گرم استفاده شود.

این تحقیقات می تواند پیامدهای قابل توجهی در حیطه ی انرژی آب داشته باشد، چرا که آب گرم تلفات انرژی بیشتری نسبت به اب سرد دارد. باید یک تغییر سیاست اعمال شود. به جای آنکه دمای آب قید و مقرر شود، تنها کافی است راحتی و یا گرمی آب تامین شود. نباید انرژی را هدر داد تا آب به دمایی برسد که اضلا نیازی نیست!

اگرچه محققان اذعان داشته اند که نحقیقات بیشتری لازم است تا بفهمند دقیقا چه مقدار صابون و چه نوع از آن برای کشتن باکتری های مضر لازم است.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا