خارش پوست از وجود کدام بیماری ها خبر می دهد؟
علل داخلی خارش پوست
او بیان کرد: از علل داخلی در ایجاد این عارضه ی پوستی شایع می توان به بیماری های کبدی، کلیوی، تیروئیدی، دیابت، برخی انواع سرطان ها، بیماری های التهابی و عفونی اشاره کرد. این متخصص پوست و مو افزود: کهیر، اگزما و آلرژی پوستی از جمله علل پوستی بروز خارش هستند. برای درمان این عارضه ی شایع پوستی نخست باید علت این عارضه به درستی مشخص شود.
احسانی تاکید کرد: اگر علل پوستی در ایجاد خارش در ناحیه ی پوست نقش داشته باشند، درمان آن اغلب آسان است، ولی در مواردی که علل داخلی موجب خارش ناحیه ی خاصی از پوست شده باشند، درمان سخت تر است.
درمان این عارضه پوستی
او تصریح کرد: برای درمان این عارضه پوستی گاهی لازم است بیوپسی یا نمونه برداری یا آزمایشهای کبدی، کلیوی، تیروئیدی یا قند خون انجام شود. احسانی یادآوری کرد: به طور کلی درمان خارش پوست بر اساس تشخیص و یافته های بالینی انجام میشود.
خارش پوست ، یکی از شایع ترین شکایاتی است که بیماران را مجبور میکند برای تخفیف یا درمان آن به متخصصان پوست و مو مراجعه کنند. گاه خارش چنان شدید است که فرد، قادر به خوابیدن نبوده و امکان زندگی عادی برای فرد وجود ندارد. خارش شدید در سراسر بدن، اغلب در افرادی که به بیماری های کلیوی یا نارساییهای مزمن کلیوی دچار هستند، رخ میدهد. احساس خارش پیوسته می تواند نشانه خاموش بیماری کبدی نیز باشد.
یکی از علل خارش ناشی از خشکی پوست بوده که بسیار شایع است. این علت بیشتر در سالمندان، افرادی که در محیط هایی با آب و هوای خشک زندگی میکنند و افرادی آب کم می نوشند، مشاهده می شود. برای درمان این علت میتوان از نرم کننده ها، روغن های گیاهی و شوینده های ملایم استفاده کرد.