مصرف چه خوراکی هایی برای تغذیه فرزندان در سنین رشد پیشنهاد می شود؟
در این مطلب از جدول یاب درباره مصرف چه خوراکی هایی برای تغذیه فرزندان در سنین رشد پیشنهاد می شود؟ مطلبی را برایتان تهیه کرده ایم که امیدواریم مورد توجه تان قرار گیرد. مصرف لبنیات بهخصوص شیر باکیفیت، دغدغه تمامی مادران ایرانی است. این خبر تحلیلی بهترین گزینهها برای ترغیب کودکان به مصرف انواع شیر مغذی را در اختیار والدین قرار میدهد.
شیر از مهمترین نیازهای غذایی کودکان و نوجوانان، دستکم تا سن ۱۵ سالگی است. از این رو، به لحاظ تغذیه با شیر، کودکان به دو دسته تقسیم میشوند. ۱- علاقهمندان به شیر و ۲- آنها که با شیر غریبهاند و از طعم و مزهاش خوششان نمیآید.
مادران دسته اول بهطورمعمول به دلیل علاقه شدید کودکانشان همواره از شیر ساده استفاده میکنند. این در حالی است که فرآوردههای شیری مانند شیرهای طعمدار، ضمن تهیه از شیر خامی با بهترین کیفیت جهانی، حاوی خواص و مواد مغذی متعددی در مقایسه با شیر ساده هستند. این والدین اما به دلیل اطمینان بیشتر از سلامت شیر ساده و همچنین ترس از مواد افزودنی سایر فراوردههای شیری، مانند مواد نگهدارنده مضر یا مقادیر بالای قند، به مصرف شیر ساده اصرار میکنند. از طرفی مادران گروه دوم، دست به هر کاری میزنند تا برای سلامت استخوانها و دندانهای فرزندان خود، آنها را به مصرف شیر و بهرهمندی از ریزمغذیهای موجود در این ماده غذایی سوق دهند. اما سوال اینجاست که چرا والدین با این سطح از دسترسی به منابع و اطلاعات، باید همچنان نگران تغذیه بچههای خود باشند؟
مهمترین ویژگی منحصربهفرد کیفیت شیر آن است. چندی پیش طی یک طرح ملی، کیفیت شیر تولیدی در کشور با مطالعه بینالمللی و کمک فنی متخصصین نستله از سرتاسر دنیا، ارتقا یافت و به کیفیت جهانی مورد استفاده در شیر کودکان رسید. ازآنپس این شیر درجه یک که میزان افلاتوکسین و آنتیبیوتیکش بیش از ۹۸ درصد کاهش پیدا کرده بود
بنابراین والدینی که فرزندانشان به طعم و مزه شیر ساده علاقهای ندارند، با کمک طعمهای طبیعی مختلف همچون کاکائو، موز و خرما، شیری باکیفیت و نیز بستهبندی جذاب و هیجانانگیز از نگاه کودکان، میتوانند فرزندان خود را به مصرف شیر ترغیب کنند. از طرف دیگر با حذف مواد شیمیایی و نگهدارنده در این محصول، نگرانی گروه اول والدین درباره افزودنیهای مضر در شیرهای طعمدار برطرف میشود؛ تا آنها نیز با خیالی آسوده، در رژیم غذایی مغذی و متعادل فرزندانشان از ریزمغذیهای کافی استفاده کنند.
طبق نتایج تحقیقات به عمل آمده در وزارت بهداشت، کمبود ویتامین D یکی از مهمترین نیازهای ایرانیان در سنین رشد است. در همین رابطه دکتر زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مطالعات انجام شده در زمینه ریزمغذیها، بیان کرده است: «تمام گروههای سنی در کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند؛ به طوری که کمبود این ویتامین در۶۷ درصد نوجوانان، ۶۲ درصد کودکان ۶ ساله و ۷۰ درصد بزرگسالان شایع است.»
وی در رابطه با راهحل موجود برای این مشکل نیز توضیح داده است: «راهکار موثر و عملی که میتواند شیوع کمبود ویتامین D را در کشور کاهش دهد، غنیسازی مواد غذایی با این ویتامین(D) است.»
علیرضا سرابچی، سخنگو و مدیر کل ارتباطات نستله در ایران در این باره میگوید: «کمبود ویتامینهای حیاتی خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطانها، اماس، آسم، آلرژی و پوکی استخوان را افزایش میدهد. از طرفی نستله با مطالعه مستمر و سالیانه روی تغذیه کودکان، سالهاست به راهحلی رسیده که بچهها را با نوشیدن شیر آشتی داده است. بنابراین با توجه به تاثیرات شدید ناشی از این کمبودها در کودکان ایرانی،، شیر طعمدار غنیشده با غنی کردن شیر با کیفیت با این مواد در داخل کشور و بهرهمندی از مقادیر قابل توجهی از ویتامین D، کلسیم، منیزیم و سایر مواد معدنی، تلاش کرده در ساخت آیندهای سالمتر برای همگان سهیم باشد.»