روش درست استفاده از فرنچ پرس برای دم کردن قهوه
اشتباهات رایج در دم آوری با فرنچ پرس
هر روز قهوه در میلیونها خانه در سراسر جهان تهیه و دم می شود و مطمئنا هر شخصی مدعی است که بهترین قهوه را خود تهیه میکند. اما حقیقت امر این است که اشتباهاتی در تهیه قهوه از انسان سر میزند که ممکن است به آن توجه نکند و یا اصلا از آن آگاهی نداشته باشد. این اشتباهات در طعم نهایی قهوه تاثیر گذار است و ممکن است بسیاری از بهترین رایحهها و طعمهای قهوه را از بین ببرد و متاسفانه فرد حتی نداند که اشتباهی از او سر زده است. در این مطلب چند اشتباه رایج که عموما در هنگام تهیه و دم قهوه مرتکب میشویم را بیان خواهیم کرد.
استفاده از قهوه بیات شده
هیچ چیز بدتر از یک فنجان قهوه بیات شده نیست. اما بسیاری از مردم از قهوه ی بیات شده استفاده می کنند که این امر باعث میشود قهوه بیشتر رایحههای خوب خود را از دست دهد و طعم قهوه رو به تلخی و بدمزه شدن میرود. اگر قهوه از زمان پودر شدن به مدت طولانی ( معمولا ۱ ماه ) مصرف نشود به مرز بیات شدگی میرسد.
چندین اشتباه رایج در تهیه قهوه با فرنچ پرس
استفاده از قهوه بی کیفیت : طبق ضرب المثل قدیمی ” هرچی پول بدی آش میخوری ” هر چقدر برای قهوهای که میخرید پول بیشتری به نسبت کیفیت آن بپردازید به معنای این ضرب المثل بیشتر پی خواهید برد. اگر شما به فروشگاه قهوه رفتید و قیمت قهوهای بسیار توجه شما و جیب شما را به خود جلب کرد به این معنی نیست که نظر شما را از نظر طعم هم جلب خواهد کرد. پس سعی کنید قهوهی با کیفیت خریداری کنید و مطمئن باشید پشیمان نخواهید شد.
میزان قهوه مصرفی در هربار استفاده : ممکن است تا به حال چندین بار به طور تصادفی مقدار قهوهای که باید داخل فیلتر میریختید درست بوده باشد و طعمی واقعا متفاوت و بسیار خوب از قهوه خود چشیده باشید ولی اگر مایل هستید همیشه قهوه شما طعمی مناسب داشته باشد کمی زمان برای آن صرف کنید و میزان پودر قهوهای که مصرف میکنید اندازه گیری نمایید و سپس داخل فیلتر بریزید.
روش دمی نامناسب : روشهای متفاوت قهوه طعمهای متفاوتی خواهند داشت. لزوما همهی راههای ساده و ارزان بهترین راه برای تهیه قهوه نیستند. سعی کنید از روشهای فیلتری و یا فرنچ پرس برای طعم بهتر استفاده نمایید.
استفاده از پودر قهوه : زمانی که پودر قهوه خریداری مینمایید مسلما مقادیری از کیفیت و رایحههای قهوه را از دست میدهید. دلیلش آن است که از زمان پودر شدن، قهوه شروع به آزاد سازی گازهای خود میکند که باعث از دست رفتن رایحههای آن می شود. بهتر است به جای خرید پودر قهوه از دانهی آن استفاده نمایید وخود آن را آسیاب کنید.
استفاده از آب با دمای نامناسب : به طور ایدهآل دمای آب برای تهیه قهوه باید بین ۹۰ تا ۹۵ درجه سانتی گراد باشد. این دما به قهوه اجازه میدهد تا تمامی خواص خوبش را آزاد نماید. بهتر این است که از یک دماسنج استفاده نمایید یا این که آب بعد از جوشیدن چند دقیقه خنک شود و سپس استفاده شود.
استفاده از درجه آسیاب نامناسب : برای بهره بردن از تمامی خواص خوب قهوه باید دانههای قهوه را به درستی آسیاب کرد. پودر قهوه یک دست با یک حالت آسیاب اجازه میدهد که آب به خوبی و یکسان به آن نفوذ کند و در نتیجه طعم قهوهای یکسان و مطلوب به دست آید.هر دستگاه قهوه ساز درجهی آسیاب مخصوص برای خود دارد. آسیاب های امروزی قادر به تهیهی انواع درجهها هستند و ابتدا درجهی آسیاب مخصوص به دستگاه خود را بشناسید و سپس به آسیاب نمون قهوه بپردازید.
استفاده از دانه قدیمی : دانههای قهوهی رست شده برای مدت خیلی زیاد سالم باقی نمی مانند و تفاوتی هم ندارد که چطور آنها را انبار کنیم در نهایت بیات خواهند شد. اگر نمی دانید چه مدت از خرید دانه های شما میگذرد بهتر است آنها را دور ریخته و مقداری جدید تهیه نمایید. حتی المقدروز دانهی قهوه را براساس تاریخ رست آن خریداری نمایید و اگر مشخص نیست بر اساس تاریخ فروش آن را خریداری نمایید . اگر مدت زیادی از رست دانهها بگذرد طعم خوبی درون فنجان به جا نخواهد گذاشت.
استفاده از روش انبار نامناسب برای دانه ها : تمامی بسته بندی های قهوه برای نگه داری آن به مدت طولانی ساخته و تولید نشده اند. بعد از خرید قهوه بهتر است آن را درون شیشه ای با درب محکم و غیرقابل نفوذ هوا بریزید و آن را در جای خشک و خنک نگهدارینمایید. برخی بر این عقیده اند که از یخچال برای این کار استفاده نمایند ولی اگر قهوه به مدت طولانی درون یخچال باشد به دلیل رطوبت بالای یخچال از بین خواهد رفت. به یاد داشته باشید که رطوبت دشمن قهوه و مخصوصا قهوه پودر شده است.
استفاده از قهوه جوش یا فرنچ پرس معیوب : برخی مواقع دستگاه قهوه ساز یا با فرنچ پرس شما کارایی لازم برای تهیه قهوه مناسب را از دست داده است و ممکن است تمامی موارد را برای تهیه قهوه خوب رعایت کنید ولی به علت عیب در دستگاه قهوه ساز، قهوه ی خوبی به دست نیاورید.
استفاده از دانههای یخ زده : فریز کردن ممکن است بهرین راه برای نگهداری از غذا باشد اما برای تمامی دانههای قهوه مناسب نیست. یخ زدن قهوه باعث میشود مقادیری از گازهای آن آزاد شود که در طعم و رایحه بسیار تاثیر دارند. بهتر است از روشهای مناسب ذخیره ی قهوه برای این منظور استفاده شود.
سرد شدن قهوه : بعد از این که قهوه دم شود، اگر به کناری رها شود و کم کم دمای خود را از دست بدهد، تلخ تر شده و طعم واقعی خودش را از دست میدهد و شاید برخی دیگر به آن علاقهای نشان ندهند. بهتر این ست که قهوه را بعد از دم شدن و قبل از سرد شدن سرو کرد.
استفاده از فنجان نامناسب : اگرچه این مورد اهمیت چندانی ندارد اما می تواند در طعم قهوه تاثیر بگذارد. استفاده از فنجانها و لیوانهای پلاستیکی بدترین حالت را ایجاد خواهد کرد. همیشه از بهترین فنجانها با کیفیت بالا برای نوشیدن قهوه استفاده نمایید.
استفاده از مواد افزودنی بی کیفیت : ممکن است برای تغییر طعم قهوه از افزودنیهایی مانند شیر و شکر استفاده نمایید. مطمئن شوید این مواد از باکیفیت ترین آنها باشد .
استفاده از آب نامرغوب : در حالی که همه بر این تصورند که آب لوله کشی بهترین گزینه برای تهیه قهوه است، باید بگویم که درون آب شیر مواد معدنیای وجود دارد که باعث تغییر طعم قهوه میشود و برخی برای رهایی از این موضوع از آب تصفیه شده برای به دست آوردن نتیجهای بهتر استفاده مینمایند.
بیشتر بخوانید :
مارک گران ترین قهوه های دنیا و قیمت آنها