برترین دانشگاه ها در کشورهای عربی در رتبهبندی تایمز
دانشگاه محل کسب علم بصورت معتبر است ، در تمامی کشورها دانشگاه هایی ساخته شده است که دانشجویان را آموزش می دهند ، کشورهای عربی نیز از این قاعده مستثنی نیستند ، در این مطلب برترین دانشگاه ها در کشورهای عربی را معرفی کرده ایم البته از نظر نظام رتبهبندی تایمز دانشگاههای جهان .
دانشگاههای کشورهای عرب زبان در چند سال اخیر توانستهاند پیشرفتهای چشمگیری داشته باشند و نسبت به گذشته در ارتباطات بینالملل نیز عملکرد موفقی داشتهاند.
نظام رتبهبندی تایمز دانشگاههای جهان را بر اساس معیارهای گوناگونی مورد بررسی قرار میدهد که یکی از آنها رتبهبندی دانشگاههای عرب زبان دنیا است.
در این رتبهبندی قدرت نظام آموزش عالی سراسر منطقه عرب نشین دنیا مورد ارزیابی قرار گرفته است.
این دانشگاهها بر اساس ماموریتهای اصلی خود در نظام آموزش عالی یعنی آموزش، پژوهش و دیدگاه بینالمللی رتبه بندی میشوند تا جامعترین و متعادلترین مقایسههای خود را ارائه دهند.
آخرین باری که این رتبهبندی برای سال ۲۰۲۱ منتشر شد، دانشگاه ملک عبدالعزیز در عربستان سعودی در صدر جدول منطقه قرار گرفت. دانشگاه قطر در مقام دوم قرار گرفته است و این در حالی است که مؤسسات آموزش عالی امارات متحده عربی، لبنان و مصر در بین ۱۰ دانشگاه برتر قرار گرفتهاند و مصر با حضور ۳۱ دانشگاه، بیشترین نماینده را در این رتبهبندی دارد.
بحرین، عمان، اردن، کویت، تونس و مراکش همگی به ۵۰ مقام اول دست یافتند، ولی فلسطین، عراق و الجزایر در میان ۱۰۰ دانشگاه قرار دارند.
برترین موسسه خصوصی این رتبهبندی دانشگاه شاهزاده محمد بن فهد در عربستان سعودی است که جایگاه چهارم را از آن خود کرده است.
به طور کلی، ۱۲۵ دانشگاه از ۱۴ کشور در این رتبهبندی قرار دارند که به معرفی اجمالی پنج دانشگاه اول این رتبهبندی میپردازیم.
۱- دانشگاه ملک عبدالعزیز (عربستان سعودی)
این دانشگاه در سال ۱۹۶۷ در ابتدا به عنوان یک دانشگاه خصوصی توسط یک گروه از تجار به وجود آمد و در سال ۱۹۷۴ پادشاه وقت عربستان دانشگاه مذکور را یک دانشگاه دولتی تحت نظارت شورای آموزشی کشور اعلام کرد.
۲- دانشگاه قطر(قطر)
زمانی که دانشگاه قطر در سال ۱۹۷۳ میلادی تاسیس شد، برای گروهی متشکل از ۱۶۰ دانشجو ساخته شد. پس از یک دوره توسعه، این دانشگاه در حال حاضر بیش از ۱۴ هزار دانشجو دارد.
دانشگاه قطر که توسط امیر قطر تاسیس شد، امروزه در مجموع دارای ۸ دانشکده است.
۳-دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله (عربستان سعودی)
دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله دانشگاهی است که در سال ۲۰۰۹ میلادی در نزدیکی جده تأسیس شده و اولین مرکز آموزشی در عربستان سعودی است که بهطور برابر هم زنان و هم مردان را میپذیرد.
دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله، در زمینی به مساحت سه هزار و ۶۰۰ هکتار و در ساحل دریای سرخ تأسیس شدهاست. این دانشگاه دارای یکی از سریعترین ابررایانههای جهان است. در ساخت و الگوبرداری آموزشی این دانشگاه، از کمکهای سه دانشگاه استنفورد، دانشگاه برکلی و دانشگاه تگزاس در آستین استفاده شدهاست. دولت عربستان سعودی، مبلغ ۱۰ میلیارد دلار را وقف دانشگاه ملک عبدالله کردهاست.
۴ – دانشگاه شاهزاده محمد بن فهد(عربستان سعودی)
دانشگاه شاهزاده محمد بن فهد در اوایل قرن ۲۱ هجری توسط شاهزاده محمد بن فهد، فرماندار وقت استان شرقی عربستان تاسیس شد و هدف از ساخت آن فراهم آوردن فرصتهای آموزش عالی برای جامعه محلی و منطقهای استان شرقی عربستان بود.
این دانشگاه خصوصی با همکاری کنسرسیوم آموزش بینالملل تگزاس ساخته شد.
۵- دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد (عربستان سعودی)
دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد (KFUPM) در عربستان سعودی برای اولین بار در سال ۱۹۶۳ درهای خود را به روی یک گروه اولیه متشکل از ۶۷ دانشجو باز کرد.
این دانشگاه با هدف ارائه آموزش عالی در زمینه نفت و مواد معدنی(دو مورد از بزرگترین منابع طبیعی عربستان) تأسیس شد. رشد این دانشگاه که اکنون میزبان بیش از ۸ هزار دانشجو است، منعکس کننده رشد سریع اقتصادی و فنی آن در خود عربستان سعودی است.
بیشتر بخوانید :
بهترین مرکز آموزش اوریگامی ساده به کودکان و نوجوانان