معرفی غذاهای سنتی مشهد در حل جدول
شهر مشهد نیز مانند دیگر شهرهای کشورمان پر است از غذاهای خوشمزه ، در این مطلب به معرفی غذاهای سنتی مشهد پرداخته ایم این غذاهای اکثرا در شهرهای همجوار مشهد نیز پخت می شوند ، در سفر بعدی خود به مشهد این بار می توانید از این غذاها نیز میل کنید :
معرفی غذاهای سنتی مشهد
از غذاها و خوراکیهای معروف مشهد میتوان به دیگچه، شیشلیک، شله مشهدی، کوکو شیرین و چنگالی اشاره کرد.در ادامه شما را با نمونه هایی از غذاهای سنتی و خوشمزه مشهد آشنا می کنیم:
شیشلیک :
شیشلیک نوعی کباب مرغوب است. این غذا در اصل از گوشت بره تهیه میشود، اما با توجه به علاقهی مردم ممکن است، از گوشت دیگری نیز استفاده شود. شیشلیک از اولین انتخابها در غذاهای مشهد است. شیشلیک مشهد از غذاهای گران قیمت به حساب می آید. اما به شدت لذیذ است و می توان ادعا کرد اکثر مسافران مشهد قطعا شیشلیک مشهد را میل کرده اند.
شله مشهدی :
شله مشهدی که در مشهد با نام شُله شناخته میشود، غذایی از خانواده آشها است. مواد اصلی شله گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است. پیدایش شله به زمان حمله مغولها به ایران از سمت خراسان بر میگردد که به دلیل کمبود وقت و مواد غذایی ، هر نوع ماده غذایی که پیدا میشدهاست درون دیگهای بزرگ می ریختند و میپختند و اینکه گفته میشود شله، غذایی مغولی است، اشتباه است و مقصود از مغولی بودن یعنی از زمان مغول در ایران به وجود آمدهاست.
به دلیل آنکه فرایند تهیه شله بسیار پر زحمت و پر خرج است، معمولاً در خانهها پخته نمیشود و همیشه در حجم زیاد و در مناسبتهای خاص (مخصوصا محرم) و توسط آشپز مخصوص خود تهیه میگردد و برای مشهدیها از اهمیت فراوانی برخوردار است. شلهٔ مشهدی در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسیدهاست.
پلو مخلوط مشهدی :
یکی از غذاهای سنتی مشهد که بسیار خوشمزه است ، پلوی مخلوط است. در کل این غذا ترکیبی از استانبولی و لوبیا پلوی خودمان است. در پخت این غذا از گوشت، برنج، پیاز، هویج، رب گوجه فرنگی و ادویه های مختلف استفاده می شود.
آش ماست مشهدی :
آش لخشک :
آش لخشک یکی از غذاهای سنتی مشهد بوده که از خانواده آش ها بشمار می آید. تفاوت آش لخشک با سایر آش ها در این است که در آن به جای حبوبات، تنها از عدس استفاده می شود. همچنین در تهیه این آش از رشته بلند و پهنی به نام لخشک استفاده می شود که در قدیم توسط بانوان، در خانه تهیه می شد. معمولا همراه این آش از کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ استفاده می کنند و از این ها به عنوان چاشنی برای آش لخشک است. این غذا معروف است به منبع غنی آهن ، آن هم به خاطر استفاده زیاد عدس در آن میباشد.
کوکو شیرین :
کوکو شیرین از غذاهای سنتی و قدیمی مشهد می باشد. این غذای سنتی ایرانی، شیرین و شهدآگین است. تهیه کوکو شیرین در تبریز و قزوین نیز متداول است اما تاریخچه آن به شهر مشهد باز می گردد. این نوع از کوکو بیشتر برای دسر استفاده می شود.
یتیمچه مشهدی :
این غذا بسیار ساده است چرا که مواد اولیه ساده ای دارد و در عین حال بسیار مقوی است. این غذا در شهرهای مختلفی طبخ میشود و دستورهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. در تهیه نوع مشهدی یتیمچه از بادمجان، لوبیا، عدس، نخود، دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل استفاده میکنند و برخی کشک و گوجهفرنگی و نعنا داغ نیز به آن میافزایند. گفتنی است که این غذا مخصوص نیشابور در مشهد است.
معرفی غذاهای سنتی مشهد در حل جدول
رشته پلو مشهدی :
دیگچه مشهدی :
ماقوت :
غذای چنگالی مشهد :
معرفی غذاهای سنتی مشهد
دیزی سنگی :
خورش ریواس مشهد :
در مناطق کوهستانی ایران، در فصل بهار یک گیاه خودرو دیده میشود که طعم و عطری خوش و ترش مزه دارد. علاوه بر مشهد ، خورش ریواس در استان های کردستان و خراسان جنوبی هم جزو غذاهای سنتی و پرطرفدار به شمار می رود ، در نقاطی از ایران که به ریواس دسترسی وجود دارد ، این خورش خوشمزه طبخ می شود و چون ریواس در فصل بهار می روید ، این خورش را بیشتر در بهار درست می کنند ، این غذای سنتی و خوشمزه به دلیل وجود ریواس در آن ، طعم ترشی دارد. مواد اولیه برای تهیه خورش ریواس ، ریواس ، گوشت ، پیاز ، شکر ، نعنا و جعفری تازه می باشد .
اشکنه قوروت :
بیشتر بخوانید:
اسامی غذاهای سنتی اصفهان در حل جدول