عقوبت ترک عمدی روزه ماه رمضان چیست؟

در این مطلب از جدول یاب به بررسی این سوال می پردازیم که عقوبت ترک عمدی روزه ماه رمضان چیست؟  امیدواریم تا این مطلب برای شما مفید واقع شود.

 عقوبت ترک عمدی روزه
عقوبت ترک عمدی روزه

عقوبت ترک عمدی روزه

پرسش
طبق مکتب اهل بیت (علیهم السلام) بفرمایید: فردی که قصد روزه گرفتن ندارد چه مجازات و عقوبتی برای او در نظر گرفته می شود؟
اگر فردی به دلایلی همچون سخت و طاقت فرسا بودن روزه و یا خیلی طولانی بودن طول روز و یا آن که مشغول به کار و مطالعه هست، نتواند روزه بگیرد در آن صورت اگر روزه نگیرد آیا مرتکب گناه شده است؟ لطفاً نظر فقهی خویش را بر اساس روایات موجود در خصوص موارد مذکور ارائه فرمایید.

پاسخ اجمالی
کسی که در ماه مبارک رمضان روزه بر او واجب است (همه شرایط را دارا است) به صرف اینکه قصد روزه گرفتن ندارد یا قصد دارد که روزه نگیرد، از نظر اسلام مجازات و عقوبتی ندارد مگر این که این قصد خود را عملی کند و عملاً روزه واجب خود را ترک کند، یا روزه خود را باطل نماید که در آن صورت برای هر روز که عمداً روزه واجب خود را ترک کرده است باید علاوه بر یک روز روزه قضاء، کفاره نیز بپردازد. کفاره ترک عمدی یا افطار روزه واجب رمضان یکی از سه مورد زیر است: ۱- شصت روز روزه (که سی و یک روز آن باید پی در پی باشد.) ۲-آزاد کردن یک برده (در این زمان این مورد منتفی است زیرا برده و بنده ای نیست.)۳-برای هر روز شصت فقیر را غذا بدهد و سیر کند و اگر توانایی انجام هیچ یک را ندارد تنها باید در پیشگاه خداوند استغفار کند. [۱]

منابع:
. [۱] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏۱، ص: ۹۲۸،مسأله ۱۶۶۰

بیشتر بخوانید:

حکم تزریق وریدی در ماه رمضان چیست؟

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا