طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی و ساده و لذیذ با گوشت چرخ کرده و لپه برای ۴ نفر
دستور تهیه کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یکی از غذاهای معروف، قدیمی و پرطرفدار ایرانی است که در تهیه گونه های مختلف آن از سبزی های معطر و گوشت قرمز استفاده می شود. کوفته مانند آبگوشت از جمله ابداعات آشپزخانه ایرانی است. همان طور که از نام کوفته پیدا است، در گذشته با گوشتی درست می شده که آن را در هاون می کوبیدند. در حال حاضر که گوشت را به جای هاون چرخ می کنیم احتمال وارفتن کوفته وجود دارد. برای حل این مشکل، گوشت را دو یا سه بار چرخ می کنند و یا به مایه کوفته تخم مرغ می زنند. گوشت کوفته را می توان از گوشت گوسفند، گوساله یا ترکیبی از این دو انتخاب کرد. برنج نیز یکی از اجزای جدایی ناپذیر کوفته است و در همه کوفته ها به کار می رود. امروز در جدول یاب طرز تهیه کوفته تبریزی ساده برای ۴ نفر را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی مجلسی
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- لپه نصف لیوان دسته دار فرانسوی
- برنج کمتر از نصف لیوان
- سبزی معطر ۳ قاشق غذا خوری (جعفری، گشنیز، ترخون، نعنا، مرزه)
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد نخودچی ۱ قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
- مواد میانی شامل آلو، گردو، زرشک به میزان دلخواه
مواد لازم برای تهیه سس کوفته
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- آلو خیس خورده چند عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
- آب ۴ لیوان
- زعفران دم کرده به دلخواه
طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی با گوشت چرخ کرده و لپه
مرحله اول: خیساندن و پختن برنج و لپه
لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید، در ظرف های جداگانه روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند. بعد از سرد شدن آبکش کنید و داخل یک ظرف بریزید و با گوشتکوب برنج و لپه را بکوبید تا جایی که حالت دون دون داشته باشند.
مرحله دوم: شستن و رنده کردن پیاز
پوست پیاز را بگیرید و به خوبی با آب بشویید، ظرفی را آماده و پیاز را داخل آن رنده و در مرحله بعد به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم: ترکیب مواد با یکدیگر
ظرف مناسبی انتخاب کنید و گوشت چرخ کرده را داخل ظرف بریزید، لپه و برنج کوبیده شده را به گوشت اضافه کنید سپس پیاز رنده و آب گرفته شده، آرد نخودچی، نمک، فلفل، زردچوبه، سبزی معطر و تخم مرغ را اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم: ورز دادن مواد
مواد را به مدت ۲۰ دقیقه و به خوبی ورز دهید تا یکدست و منسجم شوند. ۲۰ دقیقه ورز دادن برای داشتن یک کوفته منسجم و با کیفیت خیلی مهم می باشد.
مرحله پنجم: شکم پر کردن کوفته
از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید و آن را گرد بعد در وسط آن یک گودی ایجاد کنید، آلو و زرشک و گردو را داخل کوفته بگذارید و دوباره کوفته را گرد کنید. کوفته های آماده را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
مرحله ششم: تهیه سس
پیاز بعدی را هم پوست بگیرید، با آب بشویید سپس به دلخواه خلالی یا رنده کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید. مقدار کمی روغن به آن اضافه کنید و پیاز را داخل ماهیتابه بریزید و تفت دهید تا جایی که طلایی شود. رب گوجه فرنگی را به همراه ادویه ها و چند عدد آلو اضافه کنید در نهایت آب و زعفران دم کرده را هم به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید.
مرحله هفتم: قرار دادن کوفته ها در سس
کوفته های در حال استراحت را داخل سس در حال جوش با حرارت متوسط قرار دهید. درب قابلمه را نبندید و کوفته ها را جابه جا نکنید، بعد از نیم ساعت از سس روی کوفته ها بریزید و نیم ساعت دیگر هم زمان بدهید تا کوفته ها کامل بپزند.
نکات کلیدی در تهیه کوفته تبریزی با گوشت و برنج برای ۴ نفر
- حتما لپه و برنج نیم پز شوند چون اگر کامل بپزند کوفته ها وا می روند.
- حرارت برای سس نه کم نه زیاد در حد متوسط باشد تا کوفته ها وا نروند.
- به کوفته ها دست نزنید تا زمان پخت تمام شود.
- آلو را از یک ساعت قبل خیس کنید.
- آب تا نیمه بیشتر کوفته ها را بگیرد.
- اگر از سبزی تازه استفاده می کنید حتما خشک باشد و رطوبت نداشته باشد.