طرز تهیه سرکه سیب خانگی آسان فوری و شفاف بدون افزودنی با نخود
دستور تهیه سرکه سیب فوری
سرکه سیب یکی از انواع سرکه ها است که به عنوان چاشنی در غذا مورد استفاده قرار می گیرد و خواص درمانی فراوانی دارد. بوی سرکه سیب طبیعی کمی تند و رنگ آن قهوه ای روشن است. در صورت عدم تصفیه، در ته ظرف آن رشته های ظریفی دیده می شود که در اصطلاح به آن مادر سرکه می گویند. هر چه مقدار این ماده بیشتر باشد سرکه مرغوب تر خواهد بود. سرکه طبع سرد و خشک دارد به همین جهت برای درمان بیماری هایی که در اثر غالب شدن طبع گرم بروز می کنند بسیار کاربردی است. از خواص سرکه سیب می توان به درمان کبد چرب اشاره کرد. سرکه سیب با عسل موجب متعادل شدن اسید معده و جلوگیری از سوزش سر دل می شود. از سرکه سیب می توانید برای درمان موهای وز و شکننده استفاده کنید. این سرکه یک ضدعفونی کننده خانگی محسوب می شود. سرکه سیب علاوه بر خواص درمانی خوب ضررهایی نیز دارد. زنانی که پوکی استخوان دارند باید با احتیاط این سرکه را مصرف نمایند. مصرف سرکه سیب خالص می تواند باعث ساییده شدن مینای دندان و سوختن دهان و گلو شود پس قبل از استفاده حتما آن را با آب مخلوط و میل نمایید. سرکه سیب می تواند بر داروهای دیابت و بیماری های قلبی اثر بگذارد، بنابراین اگر دارویی مصرف می کنید قبل از مصرف سرکه سیب با پزشک خود مشورت کنید. در ضمن افرادی که دارای طبع سرد هستند به جای سرکه سیب از سرکه انگبین استفاده کنند. امروز در جدول یاب طرز تهیه سرکه سیب خانگی فوری با نخود را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سرکه سیب خانگی
- سیب ۳ کیلو
- سرکه ۳ فنجان
- شکر ۳ قاشق غذا خوری
- نمک ۳ قاشق چای خوری
- نخود حدود ۲۰ عدد
- آب به میزان لازم
طرز تهیه سرکه سیب خانگی بدون شکر و افزودنی
مرحله اول: شستن و خرد کردن سیب ها
سیب ها را با آب سرد به خوبی بشویید داخل آبکش قرار دهید تا آب آن ها کشیده و خشک شوند. سیب ها را ۴ قاچ کنید دانه و چوب آن ها را جدا کنید سپس سیب های خرد شده را در حد کمی بیشتر از نصف ظرف داخل دبه یا شیشه بریزید.
مرحله دوم: اضافه کردن نمک و سرکه
۳ قاشق غذا خوری شکر و نمک را روی سیب ها بریزید سپس ۳ فنجان سرکه سیب را هم اضافه کنید.
مرحله سوم: افزودن نخود و آب
در مرحله بعدی نخود را اضافه کنید و آب را تا جایی بریزید که سر دبه کاملا پر نشود و مقداری خالی باشد سپس با قاشق چوبی خوب هم بزنید. یک صفحه پلاستیکی به اندازه درب شیشه ببرید و روی آن چند سوراخ ایجاد کنید و روی سیب ها قرار دهید. این کار باعث می شود روی سیب ها را آب بگیرد و سیب ها کپک نزنند.
مرحله چهارم: آماده سازی نهایی سرکه
پارچه ای را روی درب دبه یا شیشه قرار دهید و با کش دور آن را ببندید و دبه را به مدت ۱۰ روز در جای گرم و تاریک قرار دهید. تا ۱۰ روز اول هر روز درب ظرف را باز کنید و مخلوط را با قاشق چوبی زیر و رو کنید و سیب ها را به سمت پایین فشار دهید. بعد از ده روز نیازی به زیر و رو کردن نیست. بعد از ۲۰ روز سیب ها نرم شده ته ظرف ته نشین می شوند و کم کم سرکه جا می افتد. حداقل ۵۰ روز برای آماده شدن سرکه زمان نیاز است.
مرحله پنجم: عبور دادن از صافی
بعد از مدت زمان طی شده سرکه آماده است، می توانید آن را از صافی رد کنید و داخل بطری بریزید و در کابینت نگهداری کنید. سرکه هر چقدر بیشتر بماند رنگ آن تیره تر و طعم آن ترش تر می شود. پیشنهاد می کنم سرکه خانگی را به روش گفته شده تهیه و مصرف کنید.
نکات کلیدی در تهیه سرکه فوری با نخود بسیار راحت
- اگر روی سیب ها کپک سبز رنگ دیدید سرکه قابل استفاده نیست.
- سرکه سیب خانگی کدر و سرکه های بازاری شفاف هستند.
- سرکه اگر زیر ۴۰ روز استفاده شود از لحاظ شرعی مشکل دارد.