طرز تهیه آلبالو پلو شیرازی با گوشت قلقلی خیلی خوشمزه و مجلسی با آلبالو تازه و فریزری
دستور تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی
آلبالو پلو یکی از غذاهای پلویی ایرانی است که به دلیل وجود آلبالو در آن طعم شیرین یا ملس دارد و آن را همراه مرغ یا گوشت می توان سرو کرد. برای تهیه این پلوی خوشمزه و دلربا می توانید از آلبالوی تازه یا آلبالوی فریزری استفاده کنید. طبخ این غذا در پلوپز جلوه بسیار زیبایی به آن خواهد داد، در صورت وجود امکانات این غذا را در پلوپز طبخ کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی مجلسی با آلبالو تازه و فریزری را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده
- برنج ۲ پیمانه
- آلبالو ۱ پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه،پودر دارچین و پودر هل به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- زعفران دم کرده به میزان لازم
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی و آلبالو تازه و فریزری
مرحله اول: آماده سازی و پخت آلبالو
ابتدا ساقه و برگ آلبالوها را جدا کنید با آب بشویید و در آبکش بریزید. آلبالوها را با نی یا سیخ چوبی هسته گیری کنید داخل ظرف مناسب بریزید و با شکر مخلوط کنید و به مدت ۴ الی ۵ ساعت یا از شب تا صبح در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد. بعد به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت بجوشانید و کف روی آن را با کفگیر بگیرید و در نهایت حرارت را خاموش کنید.
مرحله دوم: پخت کوفته قلقلی
پیاز را پوست بگیرید و با آب بشویید بعد با رنده ریز به خوبی رنده کنید. داخل یک ظرف گوشت چرخ کرده را بریزید و آب پیاز رنده شده را بگیرید و به گوشت اضافه کنید و به همراه نمک، فلفل، زردچوبه به خوبی ورز دهید تا مواد چسبندگی لازم را به دست آورد. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید کمی روغن داخل آن بریزید زمانی که روغن داغ شد کوفته قلقلی ها را درست کنید و اجازه دهید همه طرف کوفته ها داخل روغن سرخ شود.
مرحله سوم: آبکش کردن برنج
قابلمه ای را آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید و صبر کنید تا آب بجوشد. بعد از جوشیدن آب، برنج را که به مدت چند ساعت یا از شب قبل خیس کرده اید داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید برنج ها بپزند. دقت کنید که برنج را زنده تر بردارید و آبکش کنید و روی آن آب سرد بگیرید.
مرحله چهارم: دم گذاشتن آلبالو پلو
داخل قابلمه کمی روغن بریزید تهدیگ سیب زمینی یا نان را کف قابلمه بچینید کمی زعفران دم کرده و آب آلبالو روی تهدیگ اضافه کنید و بعد لایه لایه برنج، آلبالو، آب آلبالو، زعفران دم کرده و ترکیب پودر هل و دارچین بریزید. روی لایه آخر آب آلبالو و زعفران دم کرده بریزید و اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد. پس از این مدت روغن کرمانشاهی یا کره را روی برنج بریزید و حرارت را خاموش کنید. ترکیب پودر هل و دارچین عطر و طعم آلبالو پلو را فوق العاده می کند. چند عدد از کوفته ها را هم بین هر لایه قرار دهید و در نهایت کمی خلال پسته و بادام روی آن بریزید و نوش جان کنید.
نکات مهم در تهیه آلبالو پلو شیرازی بسیار خوشمزه و مجلسی
- حتما اجازه دهید آلبالوها با شکر چند ساعت در یخچال بمانند.
- با این مقدار شکر آلبالو پلوی ملسی خواهید داشت، اگر می خواهید شیرین تر شود شکر را بیشتر کنید.
- حتما برنج را دون آبکش کنید و یک کم زعفران و آب آلبالو لایه به لایه بریزید، آب اضافه نکنید که حتما برنج شفته خواهد شد.
- می توانید به سلیقه خود این غذا را با مرغ ریش ریش پخته به همین سبک یا مرغ زعفرانی درست کنید.
- حتما از مخلوط هل و دارچین لابه لای آلبالو پلو استفاده کنید که عطر غذا را فوق العاده می کند.