طرز تهیه مرغ ترش شمالی اصل خیلی خوشمزه و ساده با رب انار و سبزی بدون گردو
دستور تهیه مرغ ترش با سبزی
مرغ ترش یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه است که بیشتر در شهرهای شمالی ایران طبخ می گردد. مرغ ترش در شمال کشور با سبزی های معطر محلی که دلال نام دارد درست می شود ولی در شهرهای دیگر که دسترسی به این سبزی ندارند از سبزی های معطر دیگر استفاده می کنند. مرغ ترش را علاوه بر مرغ می توان با خروس محلی، اردک، غاز و یا حتی بوقلمون درست کرد و یکی از غذاهای مجلسی و پرطرفدار محسوب می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با سبزی و رب انار را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مرغ ترش شمالی
- سینه مرغ ۱ عدد
- ران مرغ ۱ عدد
- پیاز ۲ عدد متوسط
- سیر ۱ حبه
- رب انار ۳ قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- نمک ۱ قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه نصف قاشق غذا خوری
- پاپریکا، زردچوبه، پودر سیر، پودر زنجبیل به میزان لازم
- سبزی خشک معطر از هر کدام ۱ قاشق غذا خوری (نعناع، پونه، جعفری، گشنیز، مرزه، آویشن)
طرز تهیه مرغ ترش با رب انار و سبزی بدون گردو
مرحله اول: طعم دار کردن مرغ
تکه های مرغ را پاک کنید و با آب به خوبی بشویید، داخل آبکش قرار دهید تا آب مرغ به خوبی کشیده شود. سینه و ران مرغ را داخل یک کاسه قرار دهید و دو طرف مرغ را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر زنجبیل به خوبی مزه دار کنید. یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن با رنده، ریز رنده و به مرغ اضافه کنید و به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا به خوبی طعم دار شود.
مرحله دوم:سرخ کردن تکه های مرغ
ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید، کمی روغن داخل آن بریزید و تکه های مرغ را به خوبی داخل تابه سرخ کنید. حتما دو طرف مرغ ها را سرخ و طلایی کنید. بعد از اینکه مرغ ها سرخ شدند آن ها را از داخل تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تفت دادن پیاز
۱ عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و خوب با آب سرد بشویید سپس روی تخته آشپزخانه یا تخته کار به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید. مجدد تابه را روی حرارت قرار دهید، روغن داخل تابه بریزید و پیازها را داخل روغن داغ به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه خوب تفت دهید. ۱ حبه سیر را هم پوست بگیرید و رنده کنید و به همراه پیاز داخل تابه بریزید و با ادویه ها به خوبی تفت دهید.
مرحله چهارم: اضافه کردن سبزی معطر
حالا نوبت اضافه کردن سبزی های معطر خشک است. خیلی مهم است که از چه سبزی هایی استفاده می کنید. کمی که سبزی ها سرخ شد ۳ قاشق غذاخوری رب انار را به همراه ۱ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.
مرحله پنجم: پخت خورشت
تکه های مرغ را به مواد تابه اضافه کنید و حدود ۲ لیوان آب بریزید به طوری که روی مرغ ها را بگیرد. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید درب تابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه روی حرارت بماند. اگر دوست داشتید می توانید آب ۱ عدد لیموی تازه را هم اضافه و صبر کنید تا خورشت روغن بیندازد و خوب جا بیفتد.
نکات کلیدی برای تهیه مرغ ترش با رب انار و سبزی
- غلظت این خورشت مثل فسنجون است و نباید رقیق و آبکی باشد.
- سبزی های اصلی این مرغ ترش گشنیز، جعفری، برگ سیر، چوچاق و ریحان است اما اگر سبزی های شمالی در دسترس نبود می توانید از سبزی های استفاده شده در کپشن استفاده کنید که مرغ ترش را بسیار خوشمزه می کند.
- نشانه جا افتادن خورشت به روغن افتادن آن است.
- اگر حبه سیر نداشتید از پودر سیر استفاده کنید.
- اگر رب اناری که استفاده می کنید خیلی ترش است برای اینکه طعم خورش ملس شود از مقدار بیشتری رب گوجه استفاده کنید.