طرز تهیه شله مشهدی هیئتی و خوشمزه و مجلسی برای ۱۰ الی ۵۰ نفر در خانه
دستور تهیه شله مشهدی
۱۴ آش اصیل و سنتی این شهر است که زمان زیادی برای آماده سازی نیاز دارد و معمولا روی آن را با خورشت قیمه تزئین و سرو می کنند.شله مشهدی برخلاف آش شله قلمکار بدون سبزی پخته می شود و یک نوع آش شبیه به حلیم است که متعلق به استان خراسان می باشد و با گوشت گوسفند و گوساله فراوان و حبوبات تهیه می شود و به همین دلیل بسیار خوشمزه و مقوی می باشد و به عنوان یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه شله مشهدی مجلسی برای ۱۰ نفر را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش شله مشهدی
- گوشت بدون استخوان ۵۰۰ گرم
- دنبه ریز شده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۳۰۰ گرم
- لوبیا سفید ۱۰۰ گرم معادل نصف لیوان
- لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم
- لوبیا رشتی ۱۰۰ گرم
- نخود ۱۰۰ گرم
- عدس ۵۰ گرم
- ماش ۵۰ گرم
- برنج نیم دانه ۲۵۰ گرم
- بلغور گندم ۲۵۰ گرم
- پودر ریشه جوز و پودر زنجبیل هر کدام ۷ گرم
- هل، دارچین و فلفل سیاه هر کدام ۳ گرم
- گلاب ۲۰۰ گرم معادل ۲/۳ لیوان دسته دار
طرز تهیه شله مشهدی مجلسی
مرحله اول: خیس کردن حبوبات
در ابتدا حبوبات را به خوبی پاک کنید و داخل یک ظرف بریزید و از شب قبل خیس کنید. بلغور گندم و برنج نیم دانه را هم پس از پاک کردن، از شب قبل در ظرف های جداگانه خیس کنید.
مرحله دوم: پخت حبوبات
بعد از این مدت، آب حبوبات را خالی کنید و حبوبات را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و به همراه ۱۰ لیوان آب روی حرارت قرار دهید. حرارت شعله در ابتدا زیاد باشد تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا حبوبات پخته شوند. بلغور گندم و برنج نیمه را به همراه آب آن ها داخل یک قابلمه دیگر بریزید و روی حرارت قرار دهید تا برنج و بلغور با هم بپزند.
مرحله سوم: پخت گوشت به همراه پیاز
۲ عدد پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن از وسط ۴ قاچ کنید. گوشت را روی تخته آشپزخانه به قطعات کوچکتر برش بزنید. در ادامه گوشت و پیاز را داخل یک ظرف دیگر بریزید و آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا گوشت به طور کامل بپزد. بعد از اینکه گوشت پخته شد از قابلمه خارج و آن را ریش ریش کنید.
مرحله چهارم: تفت دادن بقیه پیازها
بقیه پیازها را هم پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید کمی روغن داخل تابه بریزید و دنبه خرد شده را به همراه پیاز داخل روغن داغ تفت دهید تا کاملا پیاز طلایی و سبک شود.
مرحله پنجم: میکس بلغور گندم و برنج
زمانی که بلغور گندم و برنج پخته شد از آنجایی که نباید داخل شله دیده شوند با گوشتکوب برقی یا با هر وسیله در دسترس دیگر کاملا آن ها را میکس کنید تا درون شله اصلا دیده نشوند. در ادامه ترکیب بلغور و برنج را به حبوبات پخته شده اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند.
مرحله ششم: ترکیب مواد با هم
در این مرحله پیاز تفت داده شده را اضافه کنید و مواد را مدام هم بزنید. حرارت را زیاد کنید و بعد از ۱۰ دقیقه گوشت ریش ریش شده را به همراه گلاب اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا شله ته نگیرد.
مرحله هفتم: پخت نهایی شله مشهدی
یک ربع آخر پخت شله ادویه ها را با ۱ لیوان آب جوش مخلوط و به مواد اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا جایی که شله غلظتی شبیه حلیم داشته باشد و جا بیفتد. پس از این زمان شله آماده شده است و می توانید به صورت دلخواه با قیمه سرو و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه شله مشهدی
- زمانی که بلغور و برنج را اضافه کردید تا پخته نهایی باید مدام شله را هم بزنید چون بلغور گندم سریع ته می گیرد.
- پخت شله مشهدی حدود ۴ تا ۵ ساعت زمان می برد.
- می توانید گوشت را به همراه ادویه ها در هاون بکوبید و بعد به مواد اضافه کنید.