طرز تهیه کله جوش ترکی ساده و خوشمزه فوری با کشک پاستوریزه بدون گوشت

دستور تهیه کله جوش با کشک

طرز تهیه کله جوش با کشک پاستوریزه

کله جوش یا اشکنه کشک از غذاهای ساده و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های مختلفی طبخ می شود. در بعضی شهرها گوشت قلقلی هم به این غذا اضافه می کنند که حالت مجلسی تر می شود. کله جوش در عین سادگی به خاطر داشتن کشک و گردو سرشار از کلسیم، فسفر و منیزیم و یک غذای سیرکننده است. کله جوش غذایی مقوی با طبع گرم و خشک است که مهم ترین خاصیت آن جلوگیری از پوکی استخوان می باشد. این غذا خونساز، تقویت کننده گوارش و استخوان و یک نسخه خانگی و موثر برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن می باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه کله جوش با کشک پاستوریزه و گردو را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

‌‌مواد لازم برای تهیه کله جوش با کشک پاستوریزه

  • کشک ۴۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • نعنا یا پونه خشک ۱ قاشق غذا خوری
  • مغز گردو نصف تا ۱ لیوان
  • روغن به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کله جوش با گردو بدون گوشت

مرحله اول: تفت دادن پیاز

۱ عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و به خوبی بشویید، تخته آشپزخانه یا تخته کار را آماده و پیاز را روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد کنید. قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید مقدار کمی روغن داغ قابلمه بریزید و بعد از اینکه روغن داغ شد، پیاز را داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

مرحله دوم: اضافه کردن سیر (اختیاری)

۳ حبه سیر را پوست بگیرید و بعد با رنده ریز، رنده کنید. سیر رنده شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی سیر گرفته شود.

مرحله سوم: اضافه کردن گردو و نعنا

نصف تا ۱ لیوان گردو را پاک کنید و با مخلوط کن یا هر وسیله دیگری که دارید آسیاب یا داخل هاون بریزید و خرد کنید. اندازه گردو به شما بستگی دارد که درشت دوست دارید یا خیلی ریز. گردوی خرد شده را به مواد اضافه و مخلوط کنید. در ادامه ۱ تا ۲ قاشق نعنا خشک یا پونه محلی را به همراه کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و مواد را با هم کمی تفت دهید. نعنا را خیلی تفت ندهید چون ممکن است بسوزد.

مرحله چهارم: پخت نهایی کله جوش

کشک را داخل یک کاسه بریزید و مقداری آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا کشک به خوبی در آب حل و رقیق شود. کشک رقیق شده را به قابلمه اضافه کنید، نمک آن را بچشید و اگر کم بود کمی نمک اضافه و به مدت ۳ الی ۵ دقیقه صبر کنید تا مواد با هم روی حرارت باشند. وقتی از کناره ها شروع به جوشیدن کرد از حرارت بردارید چون کشک نباید بجوشد. این غذا را در کنار نان و پیاز سرو و میل کنید.

طرز تهیه کال جوش با کشک

نکات کلیدی برای تهیه کله جوش با کشک و گردو

  1. میزان آبی که به کشک اضافه می کنید به غلظت کشک بستگی دارد.
  2. اگر از کشک محلی استفاده کنید خیلی بهتر است.
  3. اگر کشک تکه ای است اول آن را خیس کنید تا رقیق شود و بعد استفاده کنید.
  4. به جای کشک می توانید از ماست چکیده هم استفاده کنید.
  5. از ابتدا نمک را به کله جوش اضافه نکنید چون کشک هم نمک دارد و ممکن است غذای شما شور شود.
‫۳/۵ (۳ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا