طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و مجلسی با آرد گندم برای مراسم ختم و نذری
دستور تهیه حلوای زعفرانی
حلوای زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که بسیار هم مقوی و لذیذ می باشد. حلوا را با آردهای مختلف مانند آرد قنادی، آرد سنگگ، آرد بربری و آردهای دیگر و با ترکیب مواد مختلف می توان تهیه کرد. حلوا آرد گندم، حلوا عربی، حلوا بدون شیر، حلوا با شیره انگور و … انواع مختلف حلوا هستند که هر کدام با دستور مخصوص به خود تهیه می شوند. امروز در جدول یاب طرز تهیه حلوای زعفرانی مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حلوا زعفرانی با آرد گندم
- آرد گندم ۱ لیوان
- آرد نخودچی نصف لیوان
- روغن مایع ۱/۴ لیوان
- روغن جامد یا کره نصف لیوان
- پودر هل ۱ قاشق مربا خوری
مواد لازم برای تهیه شربت
- آب ۱.۵ لیوان
- شکر ۱.۵ لیوان
- زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم (۱ لیوان)
- گلاب نصف لیوان
طرز تهیه حلوای زعفرانی با کره برای مراسمات ختم و ندری
مرحله اول : درست کردن شربت حلوا
ابتدا قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید ۱.۵ لیوان شکر را به همراه ۱.۵ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود. در حین هم زدن شکر، گلاب و زعفران دم کرده را هم اضافه و مواد را با هم مخلوط کنید. اصل مزه حلوای زعفرانی به زعفران آن است، پس زعفران حل شده زیادی استفاده کنید که بسیار هم خوشمزه تر می شود. نیاز به جوشیدن نیست، همین که شکر حل و شربت گرم شود کافی می باشد.
مرحله دوم: تفت دادن آرد
آرد گندم را ۲ بار الک کنید و درون ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه تفت دهید. هرچه زمان تفت دادن بیشتر باشد حلوای لطیف تر و خوش طعم تری خواهید داشت. بعد از اینکه رنگ آرد عوض شد آرد نخودچی را هم اضافه کنید و مجدد به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم تفت دهید. بعد آرد را داخل یک ظرف دیگر الک کنید و مجدد درون تابه بریزید.
مرحله سوم: اضافه کردن روغن و شربت
ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و روغن مایع و کره را به آرد اضافه و به خوبی ترکیب کنید. می توانید از یک نوع روغن استفاده کنید. وقتی آرد و روغن مخلوط و داغ شدند شعله را کم کنید و شربت را کم کم به مواد اضافه و خوب مخلوط کنید. وقتی شربت را اضافه می کنید ممکن است مواد به اطراف پخش شوند، پس اگر اولین بار است که حلوا درست می کنید شعله را خاموش کنید و بعد از اینکه شربت را اضافه کردید دوباره شعله را روشن کنید تا مشکلی پیش نیاید.
مرحله چهارم: پخت حلوا
در این مرحله پودر هل را اضافه، شعله را کمی بیشتر کنید و حلوا را تند تند هم بزنید تا شربت به خورد آرد برود و حلوا منسجم شود. بعد از اینکه حلوا خود را گرفت آن را به حالت گهواره داخل تابه تکان دهید تا به روغن بیفتد. گهواره کردن به این صورت است که ماهیتابه را به سمت چپ و راست تکان دهید. کمی از حلوا را برای تزئین کنار بگذارید و بقیه را داخل ظرف سرو بریزید و روی آن را با لیسک یا پشت قاشق صاف کنید. به حلوایی که کنار گذاشته بودید یکی دو قاشق آب جوش اضافه کنید و داخل قیف بریزید و روی حلوا را تزئین کنید.
نکات کلیدی برای تهیه حلوای ساده زعفرانی برای ۴ نفر
- الک کردن آرد بعد از تفت دادن باعث می شود تا گلوله های آرد گرفته شود و حلوای یکدستی داشته باشید.
- استفاده از روغن و کره یا دو نوع روغن باعث می شود حلوا بافت بهتری داشته باشد.
- هنگام تفت دادن آرد، حرارت ملایم باشد تا آرد نسوزد.
- اگر دوست دارید رنگ حلوا تیره شود آرد را بیشتر تفت دهید.