طرز تهیه کیک ساده و خوشمزه با پف زیاد و طعم وانیلی با فر و بدون فر برای ۴ نفر
دستور تهیه کیک ساده با وانیل
کیک ساده در واقع اولین و قدیمی ترین نوع کیک است که برای تهیه هر نوع کیک دیگری از مواد اولیه این کیک به همراه مواد مختلف استفاده می شود. برای تهیه کیک ساده معمولا از وانیل استفاده می شود و به همین دلیل به آن کیک وانیلی هم می گویند. این کیک از جمله کیک هایی است که می توانید در منزل با مواد در دسترس در فر و یا قابلمه درست کنید و به عنوان عصرانه در کنار یک لیوان چای گرم یا قهوه میل کنید. در اینجا دستور یک کیک ساده را برای شما قرار داده ایم که نیازی به آرد قنادی ندارد و راحت در قابلمه پخته می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه کیک ساده بدون فر در قابلمه را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده وانیلی در قابلمه
- آرد ۲ لیوان
- شکر ۳/۴ لیوان
- شیر ۱ لیوان
- تخم مرغ ۴ عدد
- روغن ۱/۳ لیوان
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- بکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه کیک ساده با شیر و وانیل
مرحله اول: ترکیب تخم مرغ و شکر
ابتدا موادی که داخل یخچال بودند را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. ظرف مناسبی را آماده کنید، ۴ عدد تخم مرغ را داخل ظرف بشکنید، ۳/۴ لیوان شکر را به همراه نصف قاشق چای خوری وانیل اضافه کنید و با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا کاملا کرم رنگ و کشدار شود و کنار بگذارید.
مرحله دوم: اضافه کردن شیر و روغن
قابلمه کوچک یا شیرجوش را روی حرارت قرار دهید و ۱ لیوان شیر را داخل قابلمه بریزید تا کمی گرم شود. شیر ولرم را به مواد اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه با همزن دستی هم بزنید. در ادامه ۱/۳ لیوان روغن را هم روی مواد بریزید و مجدد ۳۰ ثانیه دیگر هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
مرحله سوم: مخلوط کردن آرد و بکینگ پودر
ظرف مناسبی را انتخاب کنید و ۲ لیوان آرد را به همراه ۱ قاشق غذا خوری بکینگ پودر داخل ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید. ترکیب آرد و بکینگ پودر را ۲ بار الک کنید تا اگر آردهای گلوله شده داخل آن است جدا شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن مواد خشک
ترکیب آرد و بکینگ پودر را یک بار دیگر با الک یا صافی روی مواد تخم مرغی کم کم الک کنید و مواد را به آرامی و در یک جهت هم بزنید تا مواد به خوبی با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله پنجم: پخت کیک داخل فر
قالب مورد نظر را کمی چرب کنید، مواد کیک را داخل قالب بریزید و فر را از ۱۵ دقیقه قبل روشن کنید. حرارت فر را روی ۱۸۰ درجه بگذارید و اجازه دهید تا کیک داخل طبقه وسط فر به مدت ۳۰ دقیقه بماند تا کامل بپزد. ۵ دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا روی کیک طلایی شود. در ۲۰ دقیقه اول در فر را اصلا باز نکنید تا پف کیک نخوابد.
مرحله ششم: پخت کیک بدون فر
کف قابلمه را چرب کنید و مایه کیک را داخل آن بریزید، روی گاز شعله پخش کن بگذارید و اجازه دهید به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم روی اجاق گاز باشد تا بپزد. حتما روی درب قابلمه دمکنی بکشید و در نهایت با چاقو تست کنید اگر مواد کیک به چاقو نچسبید کیک آماده شده است.
نکات کلیدی برای تهیه کیک ساده و خوشمزه بدون فر در قابلمه
- مدت زمان پخت بستگی به شعله گاز دارد و ممکن است بیشتر از این مدت شود.
- زمانی که آرد و بکینگ پودر را به مایع کیک اضافه کردید زیاد هم نزنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید تا کیک بیشتر پف کند.
- برای تزئین کیک از هر چیز دلخواهی می توانید استفاده کنید یا حتی تزئین نکنید چون این کیک به صورت ساده جذاب می باشد.