طرز تهیه فلافل خانگی ساده و خوشمزه به روش آبادانی بدون سیب زمینی برای ۵ نفر
دستور تهیه فلافل تند خوشمزه
مواد لازم برای تهیه فلافل آبادانی با فر و بدون فر۱۰
- نخود نیم کیلو
- پیاز درشت ۱ عدد
- سیر ۱ بوته
- جعفری تازه مقداری (به دلخواه)
- نمک نصف قاشق غذا خوری
- زردچوبه نصف قاشق غذا خوری
- فلفل نصف قاشق غذا خوری
- ادویه فلافل ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه فلافل خانگی بدون سیب زمینی ساده و خوشمزه
مرحله اول: خیس کردن نخود
نخود را پاک کنید و خوب با آب سرد بشویید. داخل یک ظرف مقداری آب بریزید و نخودها را به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت داخل آب قرار دهید تا حسابی خیس بخورند و در این مدت چند بار آب نخود را عوض کنید و بیرون بریزید.
مرحله دوم: چرخ کردن نخود
مواد فلافل باید همگی سه بار چرخ شوند تا فلافل ما بافت ترد و نرمی داشته باشد. در مرحله اول هم باید نخود را به تنهایی چرخ کنید. آب نخود را خالی کنید و داخل آبکش بریزید تا آب نخود به خوبی کشیده شود، نخود را کم کم داخل چرخگوشت یا خردکن بریزید و چرخ کنید. ظرف مناسبی را جلو چرخگوشت قرار دهید تا مواد بعد از چرخ شدن داخل ظرف بریزند.
مرحله سوم: چرخ کردن پیاز و سیر و جعفری
۱ عدد پیاز درشت را به همراه ۱ بوته سیر پوست بگیرید و بعد از شستن پیاز را ۴ قاچ کنید و بعد از چرخ کردن نخود، پیاز و سیر را داخل چرخگوشت بریزید و روی نخودها چرخ کنید. جعفری را پاک کنید و به خوبی و تمیز با آب بشویید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود. در این مرحله ساقه های جعفری را هم داخل چرخگوشت بریزید و چرخ کنید. در نهایت مواد چرخ شده را ۲ بار دیگر داخل چرخگوشت بریزید و با هم چرخ کنید تا مواد کاملا نرم و یکدست شوند.
مرحله چهارم: اضافه کردن ادویه ها
نمک، فلفل، زردچوبه را به همراه ادویه فلافل به مواد چرخ کرده اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه خوب ورز دهید تا مواد یکدست شوند. سپس مواد را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد از خارج کردن از یخچال، کف یک سینی کیسه پلاستیکی بگذارید و فلافل ها را قالب بزنید و داخل سینی بچینید.
مرحله پنجم: سرخ کردن فلافل
ماهیتابه گود یا قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. مقدار روغن باید در حدی باشد که فلافل ها داخل روغن غوطه ور باشند، بعد فلافل ها را داخل روغن داغ سرخ کنید. زمانی که دو طرف فلافل ها به خوبی سرخ شد آن ها را از ظرف خارج کنید و داخل صافی بگذارید تا روغن اضافی آن ها خارج شود.
مرحله ششم: پخت فلافل ها در فر
فلافل ها را بعد از قالب زدن داخل سینی فر بچینید و به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا پخته شوند.
نکات کلیدی برای تهیه فلافل ترد جنوبی
- برای تندتر شدن فلافل می توانید فلفل بیشتری به مواد اضافه کنید.
- اضافه کردن و میزان سبزی به فلافل، اختیاری می باشد.
- اگر قالب ندارید می توانید با دست به فلافل ها به صورت گرد یا هر شکلی که دوست دارید فرم دهید.
- برای سرخ کردن فلافل، روغن باید داغ باشد و حرارت متوسط زیرا حرارت کم باعث می شود فلافل روغن را به خود جذب کند.
- مواد آماده فلافل را می توانید در فریزر نگهداری و هر زمان که دوست داشتید استفاده کنید.