طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با طعمی عالی و بینظیر با گوشت مثل نذری مرحله به مرحله
دستور تهیه خورشت قیمه مجلسی
خورش قیمه از خورشت های سنتی ایرانی است که بسیار لذیذ و پرطرفدار می باشد و به عنوان یک غذای مجلسی در میهمانی ها یا در مراسم نذری طبخ می شود. اصل خورش قیمه با گوشت تکه ای می باشد ولی این خورش را می توانید با گوشت چرخ کرده یا مرغ به همراه سیب زمینی یا بادمجان تهیه و سرو کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه خورش قیمه نذری مجلسی با سیب زمینی و طعمی عالی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه نذری با گوشت
- گوشت خورشتی ۵۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- لپه ۲۵۰ گرم
- سیب زمینی ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده ۳ قاشق غذا خوری
- چوب دارچین ۲ تکه
- لیمو عمانی ۴ عدد
- گلاب ۲ قاشق غذا خوری
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار کافی
طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با طعم عالی و خوشمزه مانند نذری
مرحله اول: خیس کردن لپه و لیمو عمانی
لپه را به خوبی و تمیز پاک کنید داخل یک ظرف بریزید و لپه را چند بار با آب بشویید و آب آن را خالی کنید، بعد از اینکه لپه به خوبی شسته شد لپه را به همراه مقداری آب به مدت یک شبانه روز خیس کنید. لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و داخل یک ظرف به همراه آب جوش به مدت نیم ساعت خیس کنید تا تلخی و تیرگی لیمو عمانی ها گرفته شود.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
پیازها را پوست بگیرید و با آب سرد بشویید، تخته آشپزخانه را آماده کنید پیاز را روی تخته قرار دهید و به صورت نگینی خرد کنید. قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و پیاز را تفت دهید تا به خوبی نرم و عسلی شود.
مرحله سوم: تفت دادن گوشت با پیاز و ادویه ها
گوشت را روی تخته آشپزخانه به صورت تکه های درشت و قیمه ای خرد کنید و بعد از شستن داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن کشیده شود. گوشت را به پیاز اضافه کنید و به همراه پیاز کمی تفت دهید در ادامه کمی زردچوبه و فلفل قرمز را به گوشت اضافه و با ادویه ها تفت دهید تا گوشت کاملا سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
زمانی که گوشت خوب تفت خورد و آب انداخت ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب گرفته و سرخ و مواد به خوبی با هم مخلوط شوند و مزه ها به خورد هم برود. حدود ۵ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. بعد از جوشیدن ۱ تکه چوب دارچین به مواد اضافه و حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت در قابلمه با درب بسته به خوبی بپزد.
مرحله پنجم: نیم پز کردن لپه
آب لپه را که به مدت ۲۴ ساعت خیس کرده اید خالی کنید قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و لپه ها را داخل قابلمه بریزید و به همراه کمی زردچوبه حدود ۵ دقیقه تفت دهید. تفت دادن باعث می شود تا لپه داخل خورشت له نشود. بعد از تفت خوردن لپه ها مقداری آب روی آن ها بریزید و به همراه ۱ تکه چوب دارچین اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بمانند تا پخته شوند، سپس لپه را آبکش کنید.
مرحله ششم: سرخ کردن سیب زمینی
سیب زمینی را بشویید و پوست آن را بگیرید سپس سیب زمینی را به صورت خلالی خرد کنید، مقداری آب را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید بعد سیب زمینی ها را داخل آب جوش بریزید و بعد از به جوش آمدن مجدد ۱ دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی داخل آب جوش بماند و سیب زمینی را آبکش و خوب خشک و در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله هفتم: پخت خورشت قیمه
بعد از اینکه گوشت پخته شد لپه های نیم پز را به گوشت اضافه کنید ۴ عدد لیمو عمانی خیس خرده را داخل قابلمه بیندازید، کمی نمک و ۱ قاشق چای خوری پودر هل را داخل قابلمه بریزید و در نهایت ۳ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده را هم اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد. بعد از آماده شدن خورش قیمه ۲ قاشق غذا خوری گلاب را بریزید و حرارت را خاموش کنید. خورشت قیمه آماده شده است در ظرف سرو بریزید و در کنار سیب زمینی خلالی سرخ شده نوش جان بفرمایید.
نکات کلیدی برای تهیه خورش قیمه نذری با سیب زمینی
- اگر از قلم گوسفند استفاده کنید عطر و طعم بینظیری به خورشت می دهد.
- بعضی لپه ها خیلی لعاب می اندازند به همین دلیل لپه را جدا بپزید.
- از چوب دارچین استفاده کنید تا رنگ خورشت قیمه تیره نشود.
- گلاب را حذف نکنید چون اصل عطر خورش قیمه به گلاب می باشد.
- خورش قیمه باید کاملا جا افتاده و کم آب باشد.