طرز تهیه ته چین گوشت گوسفندی و بادمجان مجلسی و لذیذ در پلوپز و فر برای ۴ نفر
دستور تهیه ته چین گوشت لای برنج
ته چین گوشت از غذاهای مجلسی و لذیذ ایرانی است که با گوشت گردن گوسفند، گوشت چرخ کرده یا مرغ و مواد دیگر مثل بادمجان و … به صورت مواد میانی داخل برنج مخلوط شده با ماست، زرده تخم مرغ و زعفران قرار میگیرد و طعم بینظیری دارد. ته چین را می توانید داخل قابلمه یا پلوپز درست کنید و بر سر سفره های مهمانی خود قرار دهید. امروز در جدول یاب طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان لای برنج مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ته چین گوشت گوسفندی مجلسی
- گردن گوسفند ۱ عدد
- برنج ۳ و نیم پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- برگ بو ۳ عدد
- بادمجان ۲ عدد
- زرده تخم مرغ ۴ عدد
- روغن ۳/۴ پیمانه
- ماست ۱ پیمانه
- آبلیمو ۲ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذا خوری
- پیاز داغ آماده به میزان لازم
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم
- زرشک و خلال پسته به میزان لازم
طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان مجلسی و لذیذ در فر و پلوپز
مرحله اول: پخت گوشت
داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید، زمانی که آب جوشید گردن گوسفندی را به همراه ۱ عدد پیاز چهار قاچ شده داخل قابلمه قرار دهید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید. دو حبه سیر را بعد از پوست گرفتن به مواد اضافه کنید و در نهایت ۳ عدد برگ بو را هم داخل قابلمه بیندازید و دو ساعت زمان دهید تا گوشت با حرارت ملایم به خوبی بپزد.
مرحله دوم: سرخ کردن بادمجان
بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید و به اندازه های دلخواه خرد کنید. داخل یک ظرف مقداری آب به همراه نمک بریزید و بادمجان ها را داخل آب و نمک چند ساعت قرار دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود. بعد از این مدت بادمجان را آبکش و کاملا خشک و در روغن داغ سرخ کنید و بعد از سرخ شدن کنار بگذارید.
مرحله سوم: آبکش کردن برنج
۳ و نیم پیمانه برنج را پاک کنید و چند بار با آب تمیز بشویید تا آب برنج شفاف شود. داخل یک قابلمه مقداری آب را به همراه کمی نمک بریزید و زمانی که آب به جوش آمد برنج شسته شده را داخل آب جوش بریزید و مجدد که آب به جوش آمد ۶ دقیقه بعد برنج را کمی دان بردارید و آبکش کنید.
مرحله چهارم: ترکیب مواد میانی تهچین
۴ عدد تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده را از هم جدا کنید و داخل ظرف های جداگانه بریزید. ۳/۴ پیمانه روغن را به زرده تخم مرغ اضافه و کمی مخلوط کنید، ۱ پیمانه ماست را داخل مواد بریزید، بعد مقداری نمک و فلفل قرمز به مواد اضافه کنید. در ادامه ۲ غذا خوری آبلیمو را به همراه ۲ قاشق زعفران دم کرده غلیظ به مواد اضافه و خوب هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. برنج آبکش شده را داخل مواد بریزید و خیلی آرام طوری که دان برنج شکسته نشود مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم: دم گذاشتن ته چین
زمانی که گوشت پخته شد از داخل قابلمه خارج کنید و در یک بشقاب قرار دهید و گوشت را از استخوان جدا کنید تا برای مواد میانی آماده شود. کف قابلمه مقداری روغن بریزید و چرب کنید، نیمی از برنج مخلوط شده با مواد ته چین را داخل قابلمه بریزید و کامل صاف کنید. گوشت بدون استخوان را روی برنج بریزید مقدار فراوان پیاز داغ آماده اضافه کنید و بادمجان های سرخ شده را روی گوشت بچینید، مواد میانی از دیواره های ظرف فاصله داشته باشند و به دیواره نچسبند. در ادامه بقیه برنج را اضافه و با کفگیر صاف کنید و روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا ته چین کاملا پخته و آماده شود. برای پخت در فر نیز باید مواد را داخل قالب چرب شده ریخته و روی قالب فویل بکشید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۱ ساعت با دمای ۱۸۰ قرار دهید تا ته چین پخته شود و در انتها فویل را برداشته تا سطح ته چین طلایی شود. بعد از پخت، ته چین را داخل یک بشقاب برگردانید و ترکیب پیاز داغ، زرشک و خلال پسته تفت داده شده با شکر را روی ته چین بریزید و تزئین کنید.
نکات کلیدی برای تهیه ته چین گوشت لای برنج
- اجازه دهید برنج بعد از آبکش کردن کاملا خنک شود چون در نهایت ته چین شما بوی تخم مرغ می گیرد.
- برای تهیه مواد تهچین ابتدا تخم مرغ را هم بزنید تا کاملا از حالت لختگی دربیاید.
- مواد میانی تهچین را دقیقا وسط بریزید و از دیواره قابلمه حدود یک سانت فاصله دهید تا در هنگام پخت مواد میانی نسوزند.