طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی ساده و نرم با پف زیاد بدون فر و در فر برای ۶ نفر
دستور تهیه کیک اسفنجی شکلاتی برای تولد
کیک اسفنجی شکلاتی یکی از کیک های جذاب و خوشمزه است که بافت نرم و عالی دارد و به صورت ساده نیز تهیه می شود. کیک اسفنجی می تواند یک کیک بینظیر برای وعده صبحانه یا عصرانه باشد و با خامه کشی این کیک می توانید یک کیک تولد زیبا و خوشمزه درست و در تولدها سرو کنید. کیک اسفنجی کاکائویی با کمترین مواد و پودر کاکائو به راحتی قابل درست کردن در منزل می باشد و می توانید این کیک را با شکلات تخته ای آب شده یا پودر قهوه هم درست کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی با پف زیاد بدون فر و در فر را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی شکلاتی برای ۶ نفر
- آرد ۱۲۰ گرم
- شکر ۱۲۰ گرم
- روغن مایع ۴۰ گرم
- آب ولرم ۴۰ گرم
- پودر کاکائو ۲۰ گرم
- تخم مرغ ۴ عدد
- بکینگ پودر ۴ گرم
- وانیل نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی نرم و خوشمزه با پف زیاد
مرحله اول: فرم دادن سفیده
سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کنید، زرده ها را داخل یک پیاله و سفیده را داخل کاسه همزن کاملا خشک و تمیز بریزید و چند دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کاملا سفیده تخم مرغ فرم بگیرد. تخم مرغ ها هم دمای محیط باشند و در حدی هم بزنید که اگر کاسه را برگرداندید سفیده از آن بیرون نریزد.
مرحله دوم: هم زدن زرده تخم مرغ و شکر و روغن
سفیده تخم مرغ فرم گرفته را از داخل کاسه همزن خارج کنید و داخل یک ظرف دیگر بریزید، سپس زرده های تخم مرغ را در کاسه همزن بریزید حدود ۱۲۰ گرم شکر را به زرده اضافه و کمی هم بزنید. در ادامه ۴۰ گرم روغن را به مواد اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه مواد را هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن وانیل و آب ولرم
نصف قاشق چای خوری وانیل را به مواد اضافه و حدود ۱ دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا کاملا کرم رنگ شوند. در این مرحله دو بار با لیسک مواد را زیر و رو کنید تا شکر کاملا حل شود. ۴۰ گرم آب ولرم را اضافه کنید و یک دقیقه مواد را با هم حسابی هم بزنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن مواد خشک و سفیده
مقدار آردی که دارید را با بکینگ پودر و پودر کاکائو مخلوط و روی مواد تخم مرغی الک کنید و با لیسک به خوبی هم بزنید. سفیده تخم مرغ را هم در دو سه مرحله به مواد اضافه و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله پنجم: پخت کیک در فر
کف قالب هجده یا شانزده سانتی کاغذ روغنی بیندازید و مواد را داخل قالب بریزید و قالب را در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا کیک پخته شود. در انتها برای طلایی شدن روی کیک چند دقیقه گریل را روشن کنید.
مرحله ششم: پخت کیک در قابلمه
کف یک قابلمه کاغذ روغنی بیندازید و روی کاغذ روغنی را با کمی روغن چرب کنید، مواد کیک را داخل قابلمه بریزید و روی درب آن دمکنی بکشید و قابلمه را روی حرارت و شعله پخش کن قرار دهید. حرارت کم باشد تا کیک تقریبا بعد از یک ساعت آماده شود.
نکات کلیدی برای تهیه کیک اسفنجی شکلاتی با پودر کاکائو
- دما حین پخت کیک پایین باشد و در فر را تا ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید.
- ظرفی که می خواهید سفیده را فرم دهید کاملا تمیز و بدون ذره ای آب باشد.
- بعد از پخت به سرعت کیک را از قالب خارج نکنید، حداقل باید پانزده دقیقه خنک شود.
- مواد اولیه تازه باشد و دقیقا با ترازو وزن شود چون این کیک نیاز به اندازه گیری دقیق دارد.
- زمانی که کیک را از قالب جدا کردید، روی کیک سلفون بکشید و چند ساعت داخل یخچال قرار دهید.