طرز تهیه لواشک آلو طلایی و قرمز خانگی با طعمی ملس و خوشمزه در آفتاب
دستور تهیه لواشک آلو طلایی شیرین
لواشک آلو یکی از خوراکی های لذیذ و دلپذیر است که شاید غیربهداشتی به نظر برسد ولی کودکان طعم آن را دوست دارند و شما می توانید آن را در منزل به صورت سالم و کاملا بهداشتی درست کنید. لواشک از جمله خوراکی هایی است که با مواد خیلی کم و با ترکیب انواع میوه ها مانند آلو، سیب، زردآلو و یا به تنهایی با یکی از این میوه ها درست می شود و از خوشمزه ترین تنقلات است مخصوصا اگر خانگی باشد. لواشک آلو را می توانید با انواع آلو زرد، سیاه، قرمز در مقابل نور آفتاب یا حتی در فر درست کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه لواشک آلو طلایی و قرمز در آفتاب را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه لواشک آلو شیرین و خوشمزه
- آلو طلایی ۲ کیلو
- آلو قرمز چند عدد
- نمک ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه لواشک آلو طلایی و قرمز در آفتاب
مرحله اول: پخت آلوها
ابتدا آلوها را خوب بشویید و داخل آبکش بریزید. اگر سایز آلوها در حدی بود که بتوانید هسته را خارج کنید در همان ابتدا هسته آلوها را جدا کنید ولی اگر آلوها کوچک بود نیازی به جدا کردن هسته نیست. قابلمه مناسبی انتخاب کنید و آلوها را داخل قابلمه بریزید و بدون اضافه کردن هیچ گونه آبی با درب بسته روی حرارت قرار دهید تا کمی بخار کند، آلوها زودتر آب بیندازد و پخته شود و در حین پخت آلوها کف روی آن ها را کامل جمع کنید. با پشت قاشق آلوها را له کنید، اگر دیدید که کاملا نرم است و له می شود زیر حرارت را خاموش کنید. استفاده از آلو قرمز رنگ لواشک را بهتر می کند ولی در طعم لواشک تفاوتی ایجاد نمی کند.
مرحله دوم: صاف کردن عصاره آلو و اضافه کردن نمک
زمانی که پوست و هسته آلو جدا و گوشت آلوها پخته شد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شوند بعد با دست آلوهای پخته شده را ورز دهید تا همه عصاره آلو از صافی عبور کند و هسته ها و پوست آلو باقی بماند. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مایع لواشک کمی غلیظ تر شود و مجدد کف روی آن را بگیرید. الان که مایع صاف شده است باید طعم آن را بچشید بنا به ذائقه خود مقداری نمک داخل مواد بریزید. اگر دوست دارید مواد لواشک کاملا له شوند در این مرحله با گوشتکوب برقی آلوها را حسابی له کنید.
مرحله سوم: قرار دادن لواشک در آفتاب
نیازی نیست که عصاره آلو خیلی روی حرارت بماند همین قدر که شروع به جوشیدن کرد کافی می باشد. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس داخل سینی یا ظرفی که برای لواشک در نظر گرفتید کیسه نایلون قرار دهید یا کف سینی را چرب کنید و مواد لواشک را به ضخامت دلخواه داخلی سینی بریزید و جلوی نور مستقیم آفتاب قرار دهید. لواشک های خوشمزه و ملس بعد از ۳ الی ۴ روز آماده می شود.
نکات کلیدی برای تهیه لواشک آلو
- اگر دوست دارید طعم لواشک ملس شود همراه نمک مقداری شکر هم به مواد لواشک اضافه کنید.
- اگر نور مستقیم نداشتید لایه نازکی از مواد لواشک را داخل ظرف بریزد و جلوی باد پنکه قرار دهید تا زودتر خشک شود.
- لواشک را در فریزر تا یکسال هم می توانید نگهداری کنید.