طرز تهیه خورش فسنجون با گوشت گوسفندی تکه ای خوشمزه و مجلسی برای ۴ نفر

دستور تهیه خورش فسنجون با گوشت

طرز تهیه خورش فسنجون

خورش فسنجون یکی از خورش های سنتی و اصیل ایرانی است که بسیار خوشمزه و پرطرفدار بوده و از غذاهای لذیذ استان گیلان می باشد. این خورش بینظیر را می توان با گوشت گوساله یا گوشت قلقلی یا حتی مرغ در منزل طبخ کرد. در دستور اصلی خورشت فسنجون از گوشت اردک یا گوشت قلقلی داخل خورش استفاده می شود که هر کدام طعم خاص و بی‌نظیری به خورش می دهد. امروز در جدول یاب طرز تهیه خورش فسنجون با گوشت گوسفندی تکه ای را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجون با گوشت

  • گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
  • گردو خرد شده ۲ لیوان
  • پیاز ۱ عدد
  • آب سرد ۲ لیوان
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • رب انار ۲ قاشق غذا خوری
  • رب آلوچه ۱ قاشق غذا خوری
  • یخ چند تکه
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت تکه ای مجلسی و خوشمزه

مرحله اول: آماده سازی گردو

ابتدا گردوها را تمیز پاک کنید، بعد گردوها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۴۰ درجه قرار دهید تا حسابی بو داده شوند فقط مراقب باشید گردوها نسوزند، یا گردوها را داخل یک تابه بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت خیلی کم تفت دهید و در حین تفت دادن مدام گردوها را هم بزنید. بعد از بو دادن، گردوها را با سری ریز چرخگوشت چرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز

پیازی که دارید را پوست بگیرید و با آب تمیز بشویید، رنده را داخل یک ظرف قرار دهید و پیاز را با قسمت ریز رنده کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید، پیاز رنده شده را داخل تابه بریزید و تفت دهید تا آب پیاز کشیده شود. سپس کمی روغن به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز سبک و نرم شود.

مرحله سوم: تفت دادن گوشت با پیاز

گوشت را به تکه های کوچکتر خرد کنید و با آب سرد بشویید، بعد داخل آبکش بریزید تا آب گوشت خارج شود. در این مرحله گوشت را به پیاز اضافه و با هم تفت دهید، در ادامه کمی فلفل سیاه اضافه کنید و چند دقیقه ای گوشت را با پیاز و ادویه تفت دهید.

مرحله چهارم: اضافه کردن گردو

گردوی چرخ شده را به مواد اضافه و با حرارت کم گردو را به مدت ۱۵ دقیقه با گوشت و پیاز تفت دهید. نیاز نیست گردو خیلی طلایی شود، بعد از این مدت ۲ لیوان آب سرد روی مواد بریزید و هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت پخته شود.

مرحله پنجم: اضافه کردن یخ

حدود یک ساعت که از پخت خورش گذشت، چند تکه یخ داخل فسنجون بیندازید و مجدد درب قابلمه را بگذارید. اضافه کردن یخ باعث می شود شوک به خورش وارد شود و به روغن بیفتد.

مرحله ششم: اضافه کردن نمک و رب انار

بعد از پخت گوشت، مقداری نمک را به همراه ۲ قاشق غذا خوری رب انار و ۱ قاشق غذا خوری رب آلوچه به خورشت اضافه و کمی هم بزنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا خورشت کاملا جا بیفتد.

مرحله هفتم: پخت نهایی خورش فسنجون

در آخر به دلخواه مقداری شکر و دوباره چند تکه یخ داخل خورش بریزید و بعد از پخت حرارت را خاموش و خورشت فسنجان را در کنار برنج زعفرانی ایرانی سرو و نوش جان کنید.

طرز تهیه خورش فسنجون

نکات کلیدی برای تهیه خورش فسنجون مجلسی و لذیذ

  1. مهم ترین نکته فسنجون این است که در کل مدت پخت حرارت کم باشد. کل مدت زمان پخت ۴ تا ۶ ساعت می باشد.
  2. بو دادن گردوها قبل از چرخ کردن باعث خوشمزه تر شدن خورشت می شود و اینکه روغن بیشتری پس می دهد.
  3. حین پخت یکی دو بار یخ اضافه کنید تا به خورش شوک وارد و روغن آن خارج شود.
  4. می توانید از گوشت مرغ، اردک و … نیز استفاده کنید.
  5. اگر رب اناری که استفاده می کنید شیرین بود، نیازی به اضافه کردن شکر نیست.
‫۳.۳/۵ (۴ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا