طرز تهیه قطاب خانگی فوق العاده خوشمز و راحت با ماست و روغن بدون فر به روش بازاری

دستور تهیه قطاب

طرز تهیه قطاب

قطاب یکی از شیرینی های سنتی و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر یزد می باشد و برای پذیرایی یک گزینه بسیار مناسب است. قطاب را می توانید به راحتی در منزل تهیه و داخل روغن سرخ کنید یا حتی آن را در فر بپزید. معمولا برای مواد میانی قطاب از ترکیب گردو با دارچین آسیاب شده استفاده می شود که عطر و طعم بی‌نظیری به شیرینی قطاب می دهد. امروز در جدول یاب طرز تهیه قطاب خانگی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه قطاب خانگی بدون خمیرمایه

  • آرد ۱ و نیم لیوان
  • ماست نصف لیوان
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • روغن مایع ۴ قاشق غذا خوری
  • پودر قند ۲ قاشق غذا خوری
  • بکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
  • پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
  • هل ۳ عدد
  • گلاب ۱ قاشق غذا خوری
  • مغز گردو ۱۰۰ گرم

طرز تهیه قطاب به روش بازاری با ماست و روغن

مرحله اول: مخلوط کردن زرده و ماست

کاسه یا ظرف مناسبی آماده کنید، تخم مرغ را داخل ظرف بشکنید و زرده و سفیده را جدا کنید و سفیده را داخل یک ظرف دیگر بریزید. با چنگال زرده را کمی بزنید تا از حالت لختگی خارج شود، بعد نصف لیوان ماست را به زرده اضافه و هر دو را به خوبی با هم مخلوط کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن بکینگ پودر و روغن

نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر را اضافه و کمی مخلوط کنید، در ادامه ۴ قاشق غذا خوری روغن را نیز داخل مواد بریزید و به خوبی مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله سوم: ریختن آرد و درست کردن خمیر

یک و نیم لیوان آرد را کم کم و طی چند مرحله به مواد اضافه و مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک خمیر کاملا نرم و لطیف درست شود که به دست نمی چسبد. مقدار آرد ممکن است چند قاشق بیشتر یا کمتر از این مقدار آرد شود، فقط آرد زیاد نریزید که خمیر سفت نشود. خمیر را بعد از ورز دادن، گرد کنید و داخل یک ظرف قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید، بعد به مدت ۱ ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید.

مرحله چهارم: درست کردن مواد میانی

در این فرصت مواد میانی قطاب را آماده کنید، ۱۰۰ گرم مغز گردو تمیز و پاک شده را داخل دستگاه آسیاب یا خرد کن بریزید و کمی خرد کنید. مجدد درب آسیاب را باز کنید و نصف قاشق چای خوری پودر دارچین را به همراه ۲ قاشق غذا خوری پودر قند به گردو اضافه و ۳ دانه هل و ۱ قاشق غذا خوری گلاب را روی مواد بریزید و دوباره مواد را آسیاب کنید تا کاملا با هم میکس شوند و حالت خمیری پیدا کنند.

مرحله پنجم: باز کردن خمیر

سطح کار را آردپاشی کنید، خمیر را بعد از استراحت روی سطح کار قرار دهید و با وردنه به ضخامت حدود نیم سانت باز کنید. با کاتر یا یک لیوان خمیر را به شکل دایره ای برش دهید، سپس خمیر را با دست کمی باز کنید.

مرحله ششم: پر کردن خمیر با مواد میانی

با قاشق مقداری از مواد میانی بردارید و داخل خمیر قرار دهید، دو طرف خمیر را به هم نزدیک کنید و روی هم بچسبانید تا شکلی شبیه پیراشکی پیدا کند یا خمیر را به شکل گرد جمع کنید.

مرحله هفتم: سرخ کردن قطاب ها

ماهیتابه گود یا قابلمه کوچکی را روی حرارت قرار دهید، مقداری روغن داخل ظرف بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود، سپس قطاب ها را داخل روغن داغ قرار دهید و سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه قطاب های سرخ شده را روی پارچه قرار دهید تا روغن آن ها گرفته شود. در نهایت پودر قند را روی قطاب ها الک کنید یا قطاب ها را داخل پودر قند بغلتانید و قطاب های آماده را نوش جان کنید.

مرحله هشتم: پخت قطاب ها در فر

داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید، بعد قطاب های آماده را داخل سینی بچینید. فر را از حدود یک ربع قبل روشن کنید و دما را روی ۱۷۵ درجه قرار دهید، فر که داغ شد سینی را داخل فر قرار و اجازه دهید قطاب ها ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داخل فر بمانند تا پخته شوند.

طرز تهیه قطاب

نکات کلیدی برای تهیه قطاب با روغن مایع

  1. قطاب را در ظرف دردار در محیط تا یک هفته می توانید نگهداری کنید و در فریزر تا یک ماه ماندگاری دارد.
  2. حدود دو سه دقیقه بعد که قطاب ها را از روغن خارج کردید و کمی خنک شدند، در پودر قند بغلتانید.
  3. اگر مایل بودید قطاب ها کمی برشته تر شوند چند دقیقه نهایی گریل را روشن کنید.
‫۳.۸/۵ (۹ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا