طرز تهیه رب انار خانگی حرفه ای و خوش طعم و مزه با طعم ملس + فوت و فن های تهیه رب انار
دستور تهیه رب انار در خانه
رب انار یکی از چاشنی های قدیمی و لذیذ است و راز خوشمزه شدن بسیاری از غذاهای ایرانی محسوب می شود. از آن جایی که استفاده از آلوچه و شیره در تهیه رب های بازاری زیاد شده است و رب انارهای بازاری خالص نیستند، به شما پیشنهاد می کنیم رب انار را به روش گفته شده به راحتی در منزل تهیه و با خیال راحت از آن در غذاهای خود استفاده کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه رب انار خانگی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه رب انار ملس
- انار ۱۰ کیلو
- نمک ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه رب انار بازاری به رنگ سیاه در خانه
مرحله اول: دان کردن انار
انارهای درشت و آبدار را با آب سرد تمیز بشویید و داخل آبکش بریزید. ظرف مناسبی آماده و انارها را قاچ کنید و با پشت یک قاشق یا هر وسیله دیگری که در دسترس دارید روی انارها بکوبید تا دانه های آن ها به طور کامل خارج و داخل ظرف ریخته شود.
مرحله دوم: پخت دانه های انار روی حرارت
بعد از این که همه انارها را دان کردید، قابلمه بزرگی انتخاب کنید و دانه های انار را داخل قابلمه بریزید، بعد روی دانه های انار آب بریزید تا جایی که روی انارها را آب بگیرد و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید. زمانی که آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا دانه های انار آرام آرام پخته شوند.
مرحله سوم: جمع کردن کف روی آب انار
اجازه دهید دانه های انار به همراه آب بجوشند و نرم شوند، در حین پخت انارها کف روی آن را مرتب با یک قاشق چوبی یا کفگیر جمع کنید تا در نهایت آب انار شفاف و روشنی داشته باشید.
مرحله چهارم: آبکش کردن دانه های انار
وقتی دانه های انار به همراه آب جوشیدند و نرم شدند و آب کمی غلیظ شد، آبکش را داخل یک ظرف یا لگن مناسب قرار دهید و دانه های انار را آبکش کنید تا در هنگام فشردن دانه ها، آب انار داخل ظرف ریخته شود.
مرحله پنجم: گرفتن آب انار
در این مرحله به هر روشی که دوست دارید دانه های انار را از گوشت و آب انار جدا کنید. برای این کار می توانید دانه های انار را داخل یک کیسه پارچه ای بریزید و حسابی فشار دهید تا آب انار گرفته شود یا اینکه با دست دانه های انار را داخل آبکش فشار دهید و له کنید تا آب آن ها کامل خارج شود.
مرحله ششم: جوشاندن آب انار
بعد از این که آب انار را کامل گرفتید، داخل یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. پخت رب انار چند ساعت زمان می برد و در حین غلیظ شدن رب و همین طور که آب انار ریز قل می خورد و کم کم غلیظ می شود مجدد کف روی آن را جمع کنید تا در نهایت رب انار با کیفیت تری داشته باشید.
مرحله هفتم: پخت رب انار و نگهداری آن
بعد از حدود ۴ الی ۵ ساعت رب انار غلیظ و آماده می شود. در انتها ۱ قاشق غذا خوری نمک را به رب انار اضافه و بعد از مخلوط شدن حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا رب انار خنک شود و سپس داخل شیشه های مناسب بریزید و در غذاهای خوشمزه خود استفاده کنید.
نکات کلیدی برای تهیه رب انار در منزل به روشی ساده
- برای تهیه یک کیلو رب انار به حدود ده کیلو انار نیاز دارید که البته به آبدار بودن انار هم بستگی دارد.
- مقدار جوشاندن آب انار روی غلظت رب انار تاثیر دارد ولی باید دقت کنید رب را خیلی نجوشانید که بسوزد و طعم تلخی بگیرد.
- اگر می خواهید رب انار رقیق و قرمز رنگی داشته باشید، انارها را با آبمیوه گیری آب بگیرید و بعد آب انار را بجوشانید. در این صورت رب انار رقیق و شرابی رنگ می شود.
- اضافه کردن نمک در انتهای کار اختیاری است ولی باعث ماندگاری بیشتر رب انار می شود.
- در هنگام پخت رب انار خانگی مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد و بخشی از رب انار طعم سوختگی ندهد.