طرز تهیه حلوا هویج خیلی خوشمزه و خوشرنگ و مجلسی با زعفران بدون شیر + نکات طلایی
دستور تهیه حلوا هویج مجلسی
حلوا هویج یکی از حلواهای خوشمزه و خوشرنگ با طعمی کاملا متفاوت می باشد و بیشتر به عنوان یک حلوای مجلسی شناخته شده است و در مراسم مذهبی یا به عنوان یک دسر خوشمزه قابل تهیه و سرو می باشد. حلوای هویج با توجه به هویج استفاه شده در آن رنگی کاملا متفاوت با سایر حلواها و طعم لذیذ و جذابی دارد. هویج منبع غنی از بتاکاروتن و ویتامین A است که با پیشگیری از پیشرفت مشکلات تنفسی، سلامت ریه ها را بهبود می بخشد. شما می توانید با مواد در دسترس این حلوای خوشمزه را در منزل به راحتی درست کنید و از خواص هویج بهره ببرید. امروز در جدول یاب طرز تهیه حلوا هویج خیلی خوشمزه بدون شیر را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حلوا هویج ارومیه ای خیلی خوشمزه
- آرد سه صفر ۱۲۵ گرم
- هویج پاک شده خام ۳۵۰ گرم
- شکر ۱۵۰ گرم
- آب نصف لیوان
- عرق هل ۳ قاشق غذا خوری
- گلاب نصف لیوان
- زعفران دم شده به میزان لازم
- کره ۵۰ گرم
- روغن مایع ۳ قاشق غذا خوری
طرز تهیه حلوا هویج خوشرنگ و مجلسی و راحت بدون شیر
مرحله اول: پخت هویج
هویج را با آب تمیز بشویید و خشک کنید، بعد هویج ها را پوست بگیرید و روی سطح کار قرار دهید. هویج را در اندازه های دلخواه خرد، قابلمه مناسبی را آماده کنید و هویج های خرد شده را داخل قابلمه بریزید. مقداری شیر یا آب به هویج اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کنید و اجازه دهید هویج ها روی حرارت بمانند تا کاملا پخته و نرم شوند. بعد از اینکه هویج ها کاملا پخته شدند، آن ها را به کمک گوشتکوب برقی یا هر وسیله دیگری که در دسترس دارید کاملا نرم و پوره کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: درست کردن شربت حلوا
برای درست کردن شربت، ۱۵۰ گرم شکر را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و نصف لیوان گلاب را به همراه نصف لیوان آب به شکر اضافه کنید و بعد از مخلوط کردن روی حرارت قرار دهید. ۳ قاشق غذا خوری عرق هل را به همراه مقداری زعفران دم شده به مواد اضافه و روی حرارت هم بزنید تا شکر کامل حل و شربت آمده شود. توجه کنید شربت اصلا نباید بجوشد.
مرحله سوم: مخلوط کردن آرد با کره و روغن
۱۲۵ گرم آرد را داخل ماهیتابه بریزید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. آرد را به مدت حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود. بعد آرد را از تابه خارج کنید و داخل یک ظرف بریزید. حدود ۵۰ گرم کره را به همراه ۳ قاشق غذا خوری روغن داخل تابه بریزید و صبر کنید تا کره ذوب شود. در ادامه آرد را روی روغن و کره الک کنید و به خوبی هم بزنید تا آرد با روغن و کره مخلوط و یکدست شود.
مرحله چهارم: آماده شدن حلوا
زمانی که آرد و روغن به خوبی با هم مخلوط شدند، هویج پخته و له شده را به مخلوط آرد و روغن اضافه و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند، سپس شربت را طی چند مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یک بافت نرم و لطیف و براقی به دست بیاید. بعد از آماده شدن حلوا، حلوا را به صورت داغ داخل ظرف سرو بریزید و صاف و با پودر پسته و خلال بادام یا هر چیز دلخواه دیگر تزئین و سرو کنید.
نکات کلیدی برای تهیه حلوا هویج مجلسی و خوشمزه با زعفران
- آرد را چند دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و حدود یک درجه تغییر رنگ دهد.
- شربت را طی چند مرحله اضافه کنید تا حلوا به ته ظرف نچسبد و به راحتی از ظرف جدا شود.
- برای پخت حلوای هویج حرارت باید ملایم باشد تا در نهایت حلوای لطیفی داشته باشید.
- می توانید ۲ قاشق غذا خوری شیر خشک هم به هویج له شده اضافه و مخلوط کنید که در نهایت طعم حلوا را خوشمزه تر می کند.