طرز تهیه سمبوسه بازاری اصل با گوشت چرخ کرده و نان لواش ساده و خوشمزه
دستور تهیه سمبوسه با سیب زمینی
سمبوسه یک غذای نونی خوشمزه و بسیار لذیذ است که اصالتی جنوبی دارد و به دلیل آسان و خوش طعم بودن در بیشتر شهرهای ایران سرو می شود. اصل سمبوسه با سیب زمینی می باشد ولی در بعضی دستورها مقداری گوشت چرخ کرده یا سوسیس نیز داخل آن استفاده می شود و طعم آن را دلچسب تر می کند. امروز در جدول یاب طرز تهیه سمبوسه را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه پیتزایی
- گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
- قارچ خرد شده ۳ عدد
- فلفل دلمه ای رنگی ۱ عدد
- نان لواش ۲ عدد
- پیاز متوسط ۱ عدد
- پنیر پیتزا ۵۰ گرم
- سیب زمینی متوسط نگینی ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریکا به میزان لازم
طرز تهیه سمبوسه ساده و خوشمزه با نان لواش و پنیر پیتزا
مرحله اول: آماده سازی سبزیجات
پیاز را پوست بگیرید و با آب بشویید، بعد از شستن پیاز را روی سطح کار قرار دهید و چهار قاچ و قاچ های پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. قارچ ها را بشویید و سیاهی روی آن را با چاقو بگیرید و بعد از شستن روی سطح کار قرار دهید و در اندازه دلخواه خرد کنید. فلفل دلمه ای و سیب زمینی را هم تمیز با آب سرد بشویید، قسمت بالایی فلفل دلمه ای را جدا و دانه های آن را خارج کنید، فلفل دلمه ای را به صورت نواری باریک برش بزنید و بعد به صورت ریز و نگینی خرد کنید. ۲ عدد سیب زمینی را هم بعد از پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: سرخ کردن پیاز و سیب زمینی
ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید، مقداری روغن به تابه اضافه کنید و سیب زمینی های نگینی را داخل تابه بریزید و تفت دهید. سیب زمینی را چند دقیقه ای با حرارت متوسط تفت دهید تا کاملا سرخ شود، بعد سیب زمینی را از تابه خارج کنید. پیاز خرد شده را نیز داخل تابه بریزید و خوب تفت دهید تا پیاز سبک و نرم شود.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت و ادویه
در این مرحله گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس مقداری نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر پاپریکا به گوشت اضافه و چند دقیقه ای تفت دهید تا گوشت با پیاز و ادویه ها خوب ترکیب شود. سمبوسه جنوبی تند و پر ادویه است، بنا به ذائقه خود میزان ادویه را کم و زیاد کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن فلفل دلمه ای، قارچ و رب
فلفل دلمه ای خرد شده را به مواد اضافه و تفت دهید تا کمی نرم شود، سپس قارچ خرد شده را داخل مواد بریزید و چند دقیقه ای خوب تفت دهید و مواد را با هم مخلوط کنید. در نهایت ۱ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را داخل مواد بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته و داخل مواد مخلوط شود. در انتها بعد از آماده شدن مواد گوشتی حرارت را خاموش کنید و مواد را کنار بگذارید.
مرحله پنجم: پخت سمبوسه در ساندویچ ساز
۲ عدد نان لواش را نصف کنید و دو لایه نان لواش را داخل ساندویچ ساز قرار دهید، یک لایه پنیر پیتزا بریزید و روی پنیر مواد گوشتی را اضافه و کامل روی نان پخش کنید. مجدد یک لایه پنیر پیتزا بریزید و دو لایه نان لواش روی آن ها قرار دهید، می توانید روی نان لواش را با کمی کره چرب کنید. درب ساندویچ ساز را ببندید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا سمبوسه های ترد و خوشمزه آماده شوند، بعد سمبوسه ها را از محل شیارها برش بزنید و در بشقاب سرو و در کنار سس دلخواه نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه سمبوسه با سیب زمینی و پنیر پیتزا
- از دو لایه نان لواش استفاده کنید تا سمبوسه شما خیلی خشک نشود.
- به جای گوشت چرخکرده می توانید از سوسیس یا مرغ ریش ریش شده نیز استفاده کنید.
- به جای فلفل دلمه ای می توانید مقداری پیازچه یا جعفری خرد شده اضافه کنید.
- همچنین می توانید سمبوسه ها را در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید.