طرز تهیه چای ماسالا خانگی فوری و ساده و مقوی با شیر به روش کافی شاپی
دستور تهیه چای ماسالا با شیر
چای ماسالا یک دمنوش فوق العاده خوشمزه هندی است که با ترکیب چای و شیر بسیار خوش طعم می شود و دارای ترکیبات هل، دارچین، زنجبیل، میخک، رازیانه و … و دارای طبع گرم و خشک می باشد. این چای که به خاطر خواص بی نظیر آن معروف است، برای تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد قلب و گردش خون، کاهش درد دوران قاعدگی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و همچنین برای سرماخوردگی بسیار مناسب است و به تنظیم قند خون و کاهش چربی و لاغری کمک بزرگی می کند. اگر مشکلاتی شبیه به سردی معده، نفخ و اضافه وزن دارید، حتما از چای ماسالا به عنوان یک میان وعده استفاده کنید. چای ماسالا بدن را گرم می کند و برای افرادی که طبع سردی دارند و تند تند یخ می کنند و با آمدن فصل سرما گرم نمی شوند، یک نوشیدنی بسیار کمک کننده است. چای ماسالا را می توانید با ترکیب ادویه جات مختلف در منزل یا به صورت آماده از بیرون تهیه کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه چای ماسالا را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا خانگی
- چای سیاه ۳ قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه ۱/۲ قاشق غذا خوری
- پودر زنجبیل ۱ قاشق غذا خوری
- پودر دارچین ۱ قاشق غذا خوری
- جوز هندی ۱ و نیم قاشق غذا خوری
- هل ۲ قاشق غذا خوری
- میخک ۱/۲ قاشق غذا خوری
- شیرین کننده دلخواه ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری
- شیر ۱ و نیم پیمانه
طرز تهیه چای ماسالا با شیر در خانه به روش کافی شاپ
مرحله اول: مخلوط و خرد کردن ادویه ها
شیشه یا ظرف مناسبی آماده کنید و چای سیاه، دانه های فلفل سیاه، جوز هندی، هل، میخک را به همراه پودر زنجبیل و دارچین داخل ظرف بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. همچنین می توانید ادویه هایی که به صورت خرد نشده وجود دارند (چای، فلفل سیاه، جوز هندی، هل و میخک) را به کمک هاون حسابی خرد و با پودر دارچین و پودر زنجبیل مخلوط و داخل ظرف بریزید. در این صورت یک شیشه چای ماسالای آماده دارید که هر زمان خواستید کافی است فقط آن را دم و نوش جان کنید.
مرحله دوم: دم کردن چای ماسالا
۱ قاشق غذا خوری از چای ماسالایی که آماده کردید را داخل قهوه جوش یا یک قابلمه کوچک بریزید و حدود ۱/۲ پیمانه آب به آن اضافه و بعد از مخلوط کردن روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید و چای آرام آرام دم بکشد.
مرحله سوم: اضافه کردن شیرین کننده و شیر
دو دقیقه آخر دم شدن چای که حسابی عطر آن در فضا پیچید، شیرین کننده و شیر را اضافه کنید و با شعله خیلی کم اجازه دهید تا کامل جا بیفتد و آماده شود.
مرحله چهارم: سرو چای ماسالا
لیوان یا فنجان سرو را آماده کنید و چای را بعد از رد کردن از صافی داخل ظرف سرو بریزید و در یک روز سرد زمستانی از خوردن یک فنجان چای ماسالا در کنار خانواده لذت ببرید.
نکات کلیدی برای تهیه چای ماسالا ساده با شیر
- به جای پودر دارچین و پودر زنجبیل می توانید از زنجبیل خشک یا چوب دارچین استفاده کنید.
- در بعضی از دستورها از زنجبیل تازه استفاده می شود که در این صورت مدت نگهداری چای کمتر می باشد.
- از شیره افرا یا هر شیره گیاهی به دلخواه می توانید استفاده کنید.
- زمان سرو چای کمی فوم شیر گیاهی روی آن بریزید و سرو کنید.
- برای تهیه ۲ لیوان چای ماسالا به ۱ قاشق غذا خوری از مواد چای نیاز است.