طرز تهیه آش انار شیرازی فوق العاده خوشمزه و مجلسی با گوشت قلقلی ویژه شب یلدا

دستور تهیه آش انار با رب انار

طرز تهیه آش انار

آش انار یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی (بیشتر یزدی) است که خیلی مقوی می باشد. در مناطق مختلف ایران، آش های گوناگونی پخته می شود که آش انار یکی از آن ها است و در روزهای سرد می تواند معده و سیستم ایمنی شما را به سبب وجود آب و رب انار تقویت کند. آش انار با توجه به مواد آن طبیعت مایل به گرم دارد و برای فصول پاییز و زمستان بسیار مناسب است. همچنین این آش انواع مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند. دستور اصلی آش انار، گوشت قلقلی دارد ولی بدون گوشت نیز بسیار سبک و لذت بخش است. امروز در جدول یاب طرز تهیه آش انار را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آش انار شیرازی

  • برنج نصف پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • لپه ۱/۳ پیمانه
  • سبزی آش ۲ پیمانه
  • آب انار ۳ لیوان
  • رب انار ۱ قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • انار دان شده، نعنا داغ و پیاز داغ برای تزئین

مواد لازم برای کوفته قلقلی

  • گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده کوچک ۱ عدد
  • پودر نعنا خشک ۱ قاشق مربا خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی با رب انار و لپه

مرحله اول: تفت دادن پیاز با زردچوبه در روغن و اضافه کردن رب انار

پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن روی سطح کار قرار دهید و به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن داخل تابه بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد پیاز را به همراه کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا سبک و سرخ شود؛ بعد رب انار را به مواد اضافه و چند دقیقه ای تفت دهید.

مرحله دوم: اضافه کردن برنج و لپه

لپه و برنج را بعد از پاک کردن چند مرتبه با آب بشویید و آب آن ها را خالی و در این مرحله برنج و لپه را به پیاز سرخ شده اضافه و مخلوط کنید. مقداری نمک و فلفل داخل مواد بریزید و بعد از مخلوط کردن مقداری آب جوش اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید برنج و لپه پخته شوند.

مرحله سوم: ریختن سبزی خرد شده و آب انار

سبزی را پاک کنید و بشویید و داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن کشیده شود، سپس سبزی را روی سطح کار قرار دهید و در اندازه دلخواه خرد کنید. انارها را دان کنید و با کمک دستگاه آب انار را بگیرید. در این مرحله سبزی خرد شده و حدود ۳ لیوان آب انار را به مواد اضافه و نیم ساعت زمان دهید تا سبزی پخته شود.

مرحله چهارم: سرخ کردن کوفته قلقلی

در این فاصله کوفته قلقلی ها را آماده کنید؛ گوشت چرخ کرده را داخل ظرف مناسب بریزید و پیاز را داخل گوشت رنده و با هم مخلوط کنید. مقداری نمک، زردچوبه و فلفل و به دلخواه نعنا خشک اضافه و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. از مواد گوشتی در اندازه دلخواه بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.

مرحله پنجم: اضافه کردن کوفته قلقلی و پخت آش

بعد از این که سبزی آش کمی پخته شد، کوفته قلقلی های سرخ شده را درون آش بریزید و یک ربع دیگر زمان دهید تا آش حسابی جا بیفتد و لعاب بیندازد. در نهایت، آش را داخل ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ و نعنا داغ فراوان سرو و نوش جان کنید.

طرز تهیه آش انار

نکات کلیدی برای تهیه آش انار خوشمزه و ساده با کوفته قلقلی

  1. سبزی آش انار شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج به مقدار مساوی می باشد.
  2. اضافه کردن رب انار اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
  3. انار هر چه ترش تر باشد آش انار خوشمزه تر می شود.
  4. می توانید در تهیه آش انار از لبو نیز استفاده کنید که در این صورت رنگ غلیظ تری خواهد داشت.
  5. در صورتی که می خواهید گوشت را از آش حذف کنید، می توانید برای لعاب آش از عدس استفاده کنید.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا