طرز تهیه کلم پلو شیرازی مخصوص با کلم قمری و گوشت چرخ کرده به روش سنتی

دستور پخت کلم پلو خیلی خوشمزه

طرز تهیه کلم پلو

کلم پلو شیرازی یکی از غذا های اصیل این شهر می باشد که با کلم قمری یا اگر در دسترس نبود می توانید از کلم برگ استفاده کنید و با سالاد شیرازی یک غذای فوق العاده خوشمزه تهیه کنید. کلم پلو به روش های مختلفی تهیه می شود ولی ما به شما یاد خواهیم داد که پلوی شما اصلا بوی بدی نداشته باشد و با استفاده از سبزی های معطر طعم عالی به خود بگیرید. شما می توانید گوشت قلقلی را به همراه پلو دم بگذارید یا در انتها روی کلم پلو بریزید که در هر دو صورت خوشمزه می باشد. اما امروز در جدول یاب طرز تهیه کلم پلو شیرازی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

کلم قمری(کلم سر) یا کلم برگ نیم کیلو
آبغوره به مقدار لازم
پیاز ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
آردنخودچی ۲ ق غذا خوری
برنج ۴ پیمانه
سبزی کلم پلو(تره، کمی ترخون، ریحون، شوید) ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری به مقدار لازم

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

مرحله اول: آماده سازی کلم

ابتدا بها کلم ها را بشورید و ریز خرد به صورت خلالی خرد کنید می توانید از رنده های آلمانی یا ورقه کن استفاده کنید و بعد داخل یک تابه کمی روغن ریخته و بعد از داغ شدن کلم ها را تفت دهید تا آب آن کشیده شود و سپس نمک و فلفل و زردچوبه را به همراه کمی آبغوره برای گرفتن بوی کلم اضافه کنید و هم بزنید تا آب اضافه آن کشیده شود.

مرحله دوم: تهیه گوشت قلقلی

برای کوفته کلم پلو اول پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. بعد گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه با پودر کاری و کمی آرد نخودچی اضافه کنید و خوب ورز بدید. قلقلی ها نباید بزرگ باشند و بهتر است یکدست باشند و بعد داخل یک تابه کمی روغن ریخته و همه مواد گوشتی را قلقلی کنید و خوب سرخ کنید.

مرحله سوم: پخت برنج

برنج را که از قبل خیس کردید روی حرارت قرار دهید و زمانی در حال جوش های آخر می باشد سبزی خرد شده را اضافه کنید و برنج را آبکش کنید و کف قابلمه روغن ریخته تا چرب شود سپس یک لایه برنج و یک لایه مواد کلم را بریزید و در انتها روی پلو کره حیوانی بریزید و برای ۳۰ الی ۴۰ دقیقه کلم پلو را دم بگذارید سپس در انتها غذا را داخل دیس بکشید و کوفته های سرخ شده را روی آن قرار دهید و سرو کنید. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت کلم پلو

  1. اگر خواستید با کلم قمری درست کنید باید مثل سیب زمینی پوست بگیرید و خلالی خورد کنید، خیلی نازک، بعد کامل سرخش کنید.
  2. سبزی حتما باید تازه باشد.
  3. گوشت را زیاد سرخ نکنید که رنگ قلقلی ها تیره شود.
  4. آردنخودچی برای انسجام بیشتر مواد اضافه می شود.
  5. بجای آبغوره از گرد لیمو یا آب لیموترش تازه نیز می توانید استفاده کنید.
  6. حتما کلم ها با حرارت ملایم تفت بخورند تا کمی نرم شوند.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا