طرز تهیه دمپخت شیرازی با گوشت و سبزی مخصوص مرحله به مرحله
دستور پخت دمپختک شیرازی اصل
دمپختک شیرازی یکی از غذا های بسیار خوشمزه و اصیل استان فارس می باشد که خیلی ساده و خوشمزه است و با گوشت و بدون گوشت تهیه می شود و اگر می خواهید بدون گوشت تهیه کنید می توانید آن را حذف کنید و به صورت ساده میل کنید. این غذای خوشمزه در کنار یک سالاد شیرازی فوق العاده خوشمزه می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه دمپختک شیرازی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
کلم برگ | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد |
هویج | ۴ عدد |
گوشت | به مقدار لازم |
عدس | ۱.۵ پیمانه |
برنج | ۴ پیمانه |
لیموترش | ۱ عدد |
سبزی | ۳ دسته ریحون، ۲ دسته ترخون، یکدسته شوید، ۱ دسته تره، ۱ دسته جعفری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه دمپختک شیرازی
مرحله اول: تفت دادن کلم
ابتدا باید کلم سفید را برش بزنید و به صورت دلخواه اسلایس کنید و بشورید و داخل قابلمه ریخته و با کمی روغن بگذارید تا حجم آن کم شود و خوب پخته و نرم شود بهتر است درب قابلمه را قرار دهید و بعد از این که حجم کلم ها کم شد زردچوبه و نمک و فلفل سیاه و آبلیمو برای بوی زهم کلم را اضافه کنید و کمی تفت دهید و از تابه خارج کنید.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
پیاز ها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه کمی تفت دهید تا سبک شود و بعد کمی زردچوبه را اضافه کنید و گوشت ها را اضافه کنید و فلفل سیاه را نیز بیفزاید و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ دهد و عطر ادویه ها آزاد شود و روی گوشت آب جوش بریزید و بگذارید تا گوشت خوب پخته و نرم شود.
مرحله سوم: افزودن برنج
بعد از این که گوشت نرم شد برنج خیس خورده را به همراه هویج نگینی شده و عدس خیس خورده اضافه کنید و بگذارید تا آب آن کمی کشیده شود و بعد سبزی های خرد شده و کلم تفت داده شده را نیز اضافه کنید.
مرحله چهارم: تهیه دمپختک شیرازی
وقتی آب اضافه مواد کشیده شد کمی روغن اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد و به همراه سالاد یا سبزی میل کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت دمپختک شیرازی
- برای این غذا می توانید از نوع گوشتی که دوست دارید استفاده مانند مرغ یا گوشت چرخ کرده یا اصلا حذف کنید و عصاره ها استفاده کنید.
- این مقدار برای ۷ نفر مناسب است.
- می توانید در انتها کمی زعفران دم کرده نیز روی دمپختک بریزید.