دانلود نسخه جدید اپلیکیشن شاد ۲ ویژه دانش آموزان، معلمان و مدیران دوره متوسطه
در این مطلب، امکان دانلود و همچنین نصب نسخه جدید اپلیکیشن شاد ویژه دانش آموزان، معلمان و مدیران دوره متوسطه فراهم شده است! با ما همراه باشید. محسن حاجی میرزایی ، وزیر آموزش و پرورش به تازگی از رونمایی نسخه جدید شاد خبر داد!
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: شنبه ۱۵ شهریور آغاز سال تحصیلی جدید است و آموزش در تمام مدارس به صورت حضوری خواهد بود مگر مناطقی که ستاد ملی کرونا بگوید وضعیت قرمز است. اگر از ابتدای سال آموزش ها غیرحضوری باشد با مشکل مواجه خواهیم شد.
(شاد) جدید روز پنجشنبه ۱۳ شهریور ماه سال ۱۳۹۹ شمسی رونمایی می شود؛ پیشنهاداتی از سوی کمیته مشترک وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی به ستاد ملی کرونا ارائه شده است. پیشنهاد این کمیته تعیین یک سوم هزینه اینترنت است و هنوز تصمیم گیری نهایی نشده که قبل از شروع سال تحصیلی تعیین تکلیف می شود. “
روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه سال ۱۳۹۹ شمسی و مقارن با ولادت با سعادت حضرت ولی عصر (عج) ، اپلیکیشن شاد با بهره گیری از توان متخصصان جوان و نخبه توسط وزارت آموزش و پرورش راه اندازی شد!
ثبت نام دانش آموزان، معلمان و مدیران دوره های متوسطه اول و دوم از امروز ۲۶ فرودین ماه سال ۱۳۹۹ شمسی در شبکه اجتماعی شاد آغاز شد. وزارت آموزش و پرورش ، روز ۲۵ فروردین ماه سال ۱۳۹۹ شمسی اعلام کرده بود که شبکه آموزشی دانش آموز یا اپلیکیشن شاد برای مقطع ابتدایی فعال شده است و مدارس منتخب توانسته اند آموزش خود را در فضای ایمن مجازی آغاز کنند.
از ویژگی های پیام رسان شبکه شاد ، ذخیره برنامه ها و فعالیت ها است، لذا اگر دانش آموزی به موقع در کلاس حضور نیابد، می تواند محتوای کلاس و همچنین تکالیف را مشاهده نماید، سوالات خود را با معلم مطرح کند و پاسخ خود را دریافت نماید.
نحوه استفاده از برنامه و شبکه اجتماعی شاد
- ابتدا وارد سایت shad.medu.ir شوید.
- ابتدا در فیلد کد ملی٬ کد ملی خود را وارد کنید.
- سپس اطلاعاتی شامل سری شناسنامه و سریال شناسنامه را وارد فیلد مربوطه کنید.
- تاریخ تولد خود را در فیلد مربوطه وارد کنید.
- بر روی ورود به گروه کلاس من کلیک کنید.
- بعد از انجام این کار وارد گروهی در پیام رسان سروش می شوید.
- دانلود یکی از ۵ برنامه زیر برای امکان استفاده از برنامه شاد الزامی می باشد.
- متاسفانه تا زمان نهایی شدن نرم افزار شاد اطلاعات تکمیل تر وجود نخواهد داشت.
پشتیبانی رسمی نرم افزار شاد آموزش و پرورش
- تماس تنها از تلفن ثابت بدون نیاز به شماره گیری کد شهر ۹۰۹۹۰۷۱۶۱۱ (سراسر کشور)
- تماس تنها از تلفن ثابت بدون نیاز به شماره گیری کد شهر ۹۰۹۲۳۰۱۶۱۲ ( فقط تهران)
پاسخگویی همه روزه ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
توجه داشته باشید تاکنون حدود ۲۷۰ هزار کلاس در شبکه آموزشی شاد تشکیل شده است؛ همچنین حدود ۷۸ هزار مدیر مدرسه، یعنی بیش از ۸۰ درصد مدیران مدارس ابتدایی به این شبکه متصل شده اند و بیش از سه میلیون از دانش آموزان ابتدایی به این شبکه وارد شده اند!
برای دانلود اپلیکیشن شاد ویژه دوره متوسطه روی لینک زیر کلیک کنید
علت خطای ۴۰۳ برای ثبت نام در شبکه شاد
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری و اطلاعات وزارت آموزش و پرورش به چند پرسش والدین و معلمان پیرامون ثبت نام در شبکه شاد که در قالب کامنت هایی از ایسنا مطرح شده بود پاسخ داد.
مهدی شرفی در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم احراز هویت دانش آموزانی که از سیمکارتهایی به جز همراه اول استفاده می کنند اظهار کرد: مشکلی در این زمینه برای دانش آموزان وجود ندارد و وورد آنها ارتباطی به سیمکارت ندارد. شماره همراه دانش آموزان چک نمی شود و با هر شمارهای امکان ورود دارند، ولی شماره مدیران و معلمان چک میشود.
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری و اطلاعات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه حتی ما مواردی را داشتهایم که یک معلم با شماره همراه خودش توانسته دانش آموزان خود را عضو کلاس کند گفت: شماره همراه برای عضو گروه شدن مهم نیست اما برای استفاده باید ابزارشان جدا شود.
شرفی در پاسخ به پرسش برخی معلمان مبنی بر عدم امکان حذف اسامی در لیست کلاس نیز گفت: قبلا این امکان وجود نداشت ولی امکان حذف را برای معلمان و مدیران اضافه کردهایم که بتوانند این کار را در صورت لزوم انجام دهند.
وی همچنین درباره ورود اطلاعات کسانی که شناسنامه المثنی دارند نیز گفت: برای آنها قسمت سریال چک نمیشود و بخش عددی را وارد کنند، می توانند ثبت نام کنند.
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری و اطلاعات وزارت آموزش و پرورش درباره خطای ۴۰۳ نیز توضیح داد و گفت که این خطا مربوط به افرادی است که از فیلترشکن و وی پی ان استفاده می کنند. چون هنگام فعال بودن وی پی ان، آی پی خارج از کشور استفاده می شود ولی دیتاسنتر شبکه شاد داخل ایران است لذا هنگام احراز هویت با خطا مواجه میشوند.
شرفی افزود: یک علت هم به اشتراکات دیتا برمی گردد. بیشتر ۱۲ هزار مورد خطای ۴۰۳ داشتیم که مربوط به وی پی ان بود و با خاموش کردن وی پی ان مشکل حل می شود.
وی همچنین درباره حضور دانشآموزان عشایری در شبکه شاد که امکان دسترسی به اینترنت ندارند نیز گفت: طرحی را با سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات در دست پیگیری داریم که مدارس عشایری هم به شبکه متصل شوند و از سامانه تحت وب استفاده کنند. در تلاشیم تا امکاناتی برای آنها فراهم کنیم.
لازم به بیان است براساس گزارش مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات تا امروز شنبه ۳۰ فروردین ماه سال ۱۳۹۹ شمسی، ۹ میلیون و ۱۲۸ هزار بار شبکه آموزش دانش آموزی نصب شده است که از این تعداد ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز، ۴۶۰ هزار معلم و ۹۳ هزار مدیر، وارد شبکه شاد شده اند و بیش از ۱ میلیون ۷۳۶ هزار کلاس درس در شبکه آموزشی دانش آموزان تاسیس شده است!
علت خطای ۴۰۶ برای ثبت نام در شبکه شاد
هر دانش آموز برای ثبت مشخصات شناسنامه ای خود، ۵ دقیقه زمان دارد؛ چنانچه در ۵ دقیقه نتواند اطلاعات خود را ثبت کند با خطای ۴۰۶ مواجه می شود. در این صورت مجددا اقدام به ثبت مشخصات کنید.
علت خطای ۴۰۲ و ۴۰۱ برای ثبت نام در شبکه شاد
اگر بعد از ثبت مشخصات دانش آموز با خطای ۴۰۱ یا ۴۰۲ مواجه شدید، باید به یک مرحله عقب برگردید و مراحل را مجددا ادامه دهید. در صورتی که بعد از مرحله احراز هویت به خطای ۴۰۱ یا ۴۰۲ موجه شدید، باید به قسمت دانش آموز و سپس قسمت لیست دانش آموزان بروید و نام دانش آموز را انتخاب کنید.
مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات طی اطلاعیه ای تلفن ۴۳۰۸۱ را تنها شماره مرکز پاسخگویی تلفنی راهنمای شبکه شاد اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است اخیرا شماره تلفن های دیگری از طرف برخی افراد سودجو در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی با هدف سو استفاده از خانواده ها و با ترفند راهنمایی تلفنی در مورد سوالات مربوط به شبکه آموزشی دانش آموزان شاد معرفی شده است که این مرکز ضمن تکذیب ارتباط همه تلفن های پخش شده با وزارت آموزش و پرورش هشدار می دهد، تماس با این شماره ها می تواند هزینه های مالی برای آن ها در پی داشته باشد و یا اطلاعات طرح شده از سوی خانواده ها مورد سو استفاده قرار گیرد. بنابراین تنها شماره مرکز پاسخگویی تلفنی راهنمای شاد، صرفا تلفن شماره ۴۳۰۸۱ است.
نسخه جدید نرم افزار شبکه آموزش مجازی دانش آموزی شاد
مهدی شرفی ، سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش درباره نسخه جدید نرم افزار شبکه آموزش مجازی دانش آموزی شاد درباره مشکلات پیش آمده برای دانش آموزان و معلمان در اپلیکیشن شاد گفت: ” بر این موضوع واقف هستیم که بالا بودن حجم فایل ها باعث اشغال فضای زیادی در تبلت یا گوشی معلمان می شود و برای رفع این مشکل، گزینه ای را در روی اپلیکیشن شاد قرار دادیم که امکان فشرده سازی فایل ها را فراهم می کند.
معلمان و دانش آموزان باید ابتدا فایل را فشرده و سپس ارسال کنند. علاوه بر این باید به معلمان آموزش داده شود که فیلم های تولیدی را با حجم کم ضبط و ارسال کنند. با به روز رسانی نرم افزار شاد هم زمان با آپلود کردن، فایل ها فشرده سازی هم می شوند، از این رو سرعت ارسال فایل افزایش می یابد و همچنین امکان برگزاری زنده کلاس ها مهیا می شود. معلمان با گوشی همراه خود فیلم گرفته و از ابزارهای فشرده سازی استفاده نمی کنند، به همین دلیل چنین مشکلی به وجود می آید. ما برای حل این مشکلات روی آپدیت جدید این ویژگی را گذاشته ایم که هم زمان با آپلود کردن، فایل ها فشرده سازی هم می شوند. “
مهدی شرفی ، سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش درباره رایگان شدن اینترنت گفت: ” ۲ میلیون معلم و دانش آموز اپلیکیشن شاد را نصب کردند و حدود ۷۰۰ میلیون فایل با حجم های مختلف در آن جا به جا به شده است. تولید این برنامه از نظر شبکه ای محدودیت نداشته است و تنها در زمینه سرورها برای ذخیره سازی و پردازش مشکل ایجاد می شده است که آن را برای این نرم افزار به شکل اختصاصی تهیه کردیم. همچنان پیگیر رایگان شدن اینترنت هستیم، وزیر آموزش و پرورش برای این کار به رییس جمهوری و به وزیر ارتباطات نامه ارسال کرد و امیدواریم این کار هم انجام شود. ما با جدیت پیگیر رایگان شدن اینترنت دانش آموزی هستیم تا سریع تر کار انجام شود.
رایگان شدن هزینه اینترنت جهت استفاده از نرم افزار شاد هم مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را دارد و باید انجام شود. “
مهدی شرفی ، سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در واکنش به مقایسه سادگی کار در نرم افزار شاد با نرم افزارهای خارجی مانند واتس آپ تصریح کرد: ” طی روزهای آینده دو ابزار در اپلیکشین شاد ایجاد خواهد شد، یکی از این ابزارها مربوط به حضور و غیاب است و یک ابزار دیگر هم پخش آنلاین یا لایو است. از بازخوردهای دریافت شده از دانش آموزان به جرات پیش بینی می کنیم که در صورت اضافه شدن این دو ابزار دانش آموزان و معلمان اپلیکیشن شاد را به همسانهای خارجی خود ترجیح خواهند داد. “
سامانه شاد برای دانش آموزان و معلمان رایگان شد
” با موافقت و دستور رییسجمهور و مساعدت جناب آقای دکتر نوبخت، استفاده ی دانش آموزان و معلمان عزیز کشور از شبکه شاد از فردا تا پایان خرداد ماه، رایگان خواهد بود. تلاش می کنیم مصوبات لازم برای رایگان شدن همیشگی این شبکه نیز اخذ شود. “
افزایش امکانات شبکه شاد
مهدی شرفی ، سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش اعلام کرد: در ایام تابستان، زیرساخت های شبکه شاد مورد بهینه سازی قرار می گیرند و امکانات جدید به این شبکه اضافه می شوند. آموزش و پرورش برای اتمام فرآیندهای تحصیلیِ جاری در کشور، مجبور شد از ابزارهایی استفاده کند که روند انتقال مباحث درسی کامل شود. نرم افزار شاد با همکاری همراه اول وظیفه داشت تا بخشی از آموزش باقی مانده از سال تحصیلی را به اتمام برساند.
سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش افزود: آموزش مجازی به زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری متعددی نیاز دارد. در ایام تابستان و با اتمام سال تحصیلی، زیرساخت های شبکه شاد مورد بهینه سازی قرار می گیرند و حتما امکانات جدید به این شبکه اضافه می شوند. اگر بحران کرونا تا سال تحصیلی جدید به اتمام برسد، آموزش و پرورش از شبکه شاد به عنوان برنامه کمکی – مکمل – بهره برداری می کند.
مهدی شرفی ، سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اکنون اینترنت مصرفی کاربران در شبکه شاد رایگان است، عنوان کرد: آموزش و پرورش قصد دارد موضوع رایگان بودن اینترنت در شبکه شاد را در هیات دولت و ستاد ملی بیماری کرونا مطرح کند و این امکان را به طور دائمی و رایگان در اختیار دانش آموزان قرار دهد. دانش آموزانی که به شبکه شاد دسترسی ندارند، حتما به تلویزیون و شبکه های صداوسیما دسترسی دارند. آموزش های تلویزیونی مکمل خوبی برای آموزش های مجازی هستند. هر دانش آموز باید بتواند در دوران کرونا و در فرآیند آموزش مجازی با معلم خود، ارتباط و تعامل آموزشی داشته باشند.
مهدی شرفی ، سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش با بیان اینکه کتاب های درسی امسال به طور الکترونیکی منتشر می شوند، توضیح داد: در تلاش هستیم تا محتواهای متعدد آموزشی در شبکه شاد بارگذاری شوند و دانش آموزان با ورود به این شبکه از مطالب متنوع و مختلف بهره بگیرند.
جزئیات عرضه سیم کارت شاد
مهدی اخوان ، مدیرعامل همراه اول در مراسم رونمایی از اپلیکیشن شاد ۲ اظهار کرد: ” با شیوع ویروس کرونا در کشور در همراه اول سعی کردیم در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی گام برداریم. براساس توافق نامهای که با وزارت آموزش و پرورش داشتیم، مقرر شد تا ۱۵ سال همراه اول از اپلیکیشن شاد حمایت و سرویس های لازم را عرضه کند.
در راه اندازی اولیه با توجه به کوتاهی زمانی در حد معمول زیرساخت های اولیه را فراهم کردیم، در همان فاصله زمانی قریب به ۱۰ میلیون نفر در این شبکه فعالیت داشتند، شاد یک اپلیکیشن داخلی است که کاربر آن به ۱۰ میلیون نفر رسید و مدت زمان ماندگاری در آن هم بالا بود. حجم پهنای باند این اپلیکیشن با یکی از پیام رسان های خارجی که استفاده از آن در کشور متداول است، برابری کرد.
اپلیکیشنی که امروز رونمایی می شود، قابلیت های متنوعی دارد و خدمات آموزشی، پیام رسانی و حتی برخی خدمات شبکه های اجتماعی را در آن در نظر گرفتیم. “
مهدی اخوان ، مدیرعامل همراه اول درباره ترافیک اپلیکیشن شاد گفت: ” این ترافیک برای کاربران رایگان است! همچنین سیم کارت از هفته آینده توزیع خواهد شد و نیازی به خرید سیم کارت جدید نیست. “
وی با اشاره برخی دغدغه ها درباره کیفیت سرویس دهی اظهار کرد: ” صحبت هایی که با اپراتورهای دیگر داشتیم و هماهنگی های لازم انجام شد تا به بهترین وجه ممکن سرویس دهی برای اینترنت خانگی و موبایل ارائه شود، در شبکه همراه اول هم اطمینان خاطر می دهم که به هیچ وجه مشکل سرویس دهی نخواهیم داشت. “
اعلام ساعات حضور در شبکه شاد
سید حسن الحسینی ، مشاور وزیر و مسئول شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) زمانبندی ساعات آموزش در شبکه شاد را اعلام کرد و گفت: ساعت حضور در شبکه شاد در هر روز حدود ۲ تا ۲.۵ ساعت است.
سید حسن الحسینی در پاسخ به اینکه آیا ساعت های استفاده از شبکه شاد شناور است یا معلمان باید در ساعت هایی که شما تعیین می کنید در کلاس حضور داشته باشند؟ اظهار کرد: به لحاظ مدیریت ترافیک شبکه چهار، بازه زمانی تعریف شده که طبق آن عمل می شود. بازه زمانی یک که صبح اجرا می شود برنامه آموزش مجازی متوسطه اولی هاست. بازه زمانی دوم صبح نیز برنامه آموزش مجازی متوسطه دوم است.
سید حسن الحسینی ، مشاور وزیر و مسئول شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) ادامه داد: بازه زمانی سوم که ابتدای بعدازظهر اجرا می شود، برنامه آموزش مجازی ابتدایی دوره دوم و بازه زمانی چهارم که عصر اجرا می شود برنامه آموزش مجازی ابتدایی دوره اول است. در مقابل آموزش تلویزیونی متوسطه بعدازظهرها و آموزش تلویزیونی ابتدایی ها صبح پخش می شود.
وی درباره ساعات کلاس ها نیز گفت: عمدتا کلاس های ما ۲۵ دقیقه برای ابتدایی، ۳۰ دقیقه برای متوسطه اول و ۳۵ دقیقه برای متوسطه دوم است. استانداردهایی که فضای مجازی در دنیا دارد و همچنین ظرفیت یادگیری افراد در شبکه محاسبه شده است و باید طبق این ضابطه کار کنیم.
سید حسن الحسینی با اشاره به اینکه کلاس ۹۰ دقیقه ای به ۳۰ دقیقه کاهش یافته است گفت: تایم زمانی آموزش در هر روز برای هر مقطع تحصیلی بین دو تا دو و نیم ساعت خواهد بود.