طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی با گوشت گوسفندی به روش سنتی در قابلمه

دستور تهیه آبگوشت سنتی

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه

آبگوشت یا همان دیزی سنگی، یکی از خوشمزه های پرطرفدار بین ما ایرانی ها است که با انواع حبوبات و گوشت گوسفندی یا گوساله تهیه می شود. آبگوشت یک غذای سالم و مقوی است که از قدیم در تمام شهرهای ایران طبخ می شده است و هر شهر آبگوشت مخصوص خود را دارد و اگر در ظرف سفالی پخته شود خیلی لذیذتر خواهد بود. آبگوشت خون ساز خوبی است و به درمان کم خونی کمک می کند، طبع آن ترکیبی از سردی ها و گرمی ها است و دنبه موجود در آن روده ها را روان می کند و باعث سهولت کار کردن دستگاه گوارش می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی و سنتی را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت مجلسی و خوشمزه

  • نخود ۱ لیوان
  • لوبیا سفید نصف لیوان
  • گوشت گوسفند با استخوان و دنبه ۵۰۰ گرم
  • پیاز درشت ۱ عدد
  • آب ۸ تا ۱۰ لیوان
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
  • دارچین ۱ قاشق چای خوری
  • لیمو عمانی ۳ تا ۴ عدد
  • سیب زمینی ۴ عدد
  • گوجه فرنگی ۴ عدد

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه رستورانی به روش اصلی

مرحله اول: خیس کردن حبوبات

نخود و لوبیا را در ظرف های جداگانه به مدت ۱۲ ساعت داخل آب بریزید تا کامل خیس بخورند و نفخ آن ها گرفته شود.

مرحله دوم: اضافه کردن گوشت و دنبه

گوشت و دنبه را با آب سرد به خوبی بشویید و به تکه های دلخواه برش بزنید سپس به همراه ۸ تا ۱۰ لیوان آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از حدود ۱۰ دقیقه که آب به جوش آمد کف گوشت را کاملا بگیرید.

مرحله سوم: اضافه کردن پیاز و ادویه ها

پیاز را پوست بگیرید و به خوبی بشویید و خرد کنید، بعد به همراه نخود و لوبیا داخل قابلمه اضافه کنید. زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید و بعد از حدود ۱۰ دقیقه لیمو عمانی را هم داخل قابلمه بریزید و حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به همراه حبوبات پخته شود. برای پخت حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است.

مرحله چهارم: له کردن دنبه

بعد از ۳ ساعت دنبه را خارج کنید و درون ظرفی بریزید و با گوشتکوب به همراه کمی نمک به خوبی له کنید و دوباره به قابلمه برگردانید.

مرحله پنجم: تفت دادن رب

ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و رب را داخل روغن به خوبی تفت دهید تا خامی آن گرفته و خوشرنگ شود.

مرحله ششم: اضافه کردن رب و گوجه به آبگوشت

گوجه فرنگی ها را به خوبی با آب بشویید و پوست آن ها را بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید سپس گوجه فرنگی های خرد شده را به رب گوجه فرنگی اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید و در نهایت ترکیب رب و گوجه را داخل قابلمه بریزید.

مرحله هفتم: اضافه کردن سیب زمینی

نیم ساعت آخر پخت، سیب زمینی ها را بشویید و پوست بگیرید و به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا آبگوشت به خوبی به روغن بیفتد و دنبه ها در سطح آبگوشت قرار بگیرند. چند دقیقه آخر پخت هم دارچین را اضافه کنید.

مرحله هشتم: سرو آبگوشت

استخوان ها را از داخل آبگوشت خارج و آبگوشت و لیمو عمانی را جدا کنید، گوشت را به همراه نخود و لوبیا و سایر مواد بکوبید و در کنار نان سنگک تازه و سبزی خوردن و ترشی نوش جان بفرمایید.

طرز تهیه آبگوشت رستورانی

نکات کلیدی در تهیه آبگوشت ایرانی در قابلمه

  1. گوشت آبگوشت بهتر است گوسفندی باشد.
  2. آبگوشت را با حرارت کم و به مدت طولانی بپزید تا خوشمزه تر شود.
  3. به جای لیمو می توانید از گرد لیمو استفاده کنید.
  4. کف گوشت را برای زلال شدن آبگوشت حتما جدا کنید.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا