طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با شوید خشک و باقالی به روش اصیل

دستور پخت باقلا

طرز تهیه باقلا قاتق

باقلا قاتق یا باقالی قاتق یکی از غذا های اصیل ایرانی برای منطقه گیلان است و شما می توانید به راحتی این غذای بدون گوشت و مرغ را در نیم ساعت تهیه کنید. این غذا با پاچ باقلا تهیه می شود ولی اگر در دسترس نبود می توانید از لوبیای کشاوری استفاده کنید که باید خیس کنید و پوست لوبیا را بگیرید. برای پخت باقالا قاتق بهتر است از ظرف مسی یا گمج استفاده کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه باقلا قاتق را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

پاچ باقلا یا لوبیای کشاوری ۲ لیوان
سیر ۵ حبه
کره ۵۰ گرم
شوید خشک ۳ ق غذا خوری
تخم مرغ ۱ الی ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه باقلا قاتق

مرحله اول: آماده سازی

ابتدا باید لوبیا مورد نظر را تمیز کنید پس اگر از لوبیا کشاوری استفاده می کنید بهتر است از شب قبل خیس کنید و بعد با فشار دست به راحتی پوست را جدا کنید و خرد کنید و اگر پاچ باقلا دارید نیازی به این کار نیست.

مرحله دوم: تفت دادن سیر

در ادامه باید کره و روغن را داخل گمج بریزید و سیر ها را پوست بگیرید و رنده کنید و داخل قابلمه ریخته و کمی تفت دهید تا سبک شود و بعد لوبیا را اضافه کنید و به همراه سیر تفت دهید و بعد کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید چاشنی اصلی این غذا زردچوبه است پس کمی بیشتر از همیشه اضافه کنید.

مرحله سوم: افزودن شوید

در ادامه شوید خشک را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید دقت کنید زیاد تفت ندهید وگرنه تلخ می شود و بعد ۱ لیوان آب جوش روی مواد بریزید و بگذارید تا خورش جا افتاده و لوبیا پخته شود.

مرحله چهارم: افزودن تخم مرغ

در ادامه باید تخم مرغ را داخل قابلمه بشکنید و درب قابلمه را قرار دهید و برای ۱۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا تخم مرغ خودش را بگیرد و زمانی که خورش کاملا جا افتاده و کم آب شد به همراه برنج زعفرانی و ترشی میل کنید. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت باقالی قاتق

  1.  در مدت پخت تخم مرغ نباید خورشت را هم زد چون تخم مرغ بریده می شود و شکل خود را از دست می دهد.
  2. در هنگام اضافه کردن آب در خورش، از آب جوش استفاده کنید.
  3. مصرف شوید در این خورش باید کاملا به اندازه باشه چون اگر بیشتر بشه خورش را تلخ می کند.
  4.  اگر از باقلای تازه استفاده می‌کنید مدت زمان پختن خورش را کمتر کنید زیرا باقلای تازه زود پخته می شود (این مورد اگر رعایت نشود باقلاها در خورش له می شود).
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا