طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با ماندگاری بالا با ۱ کیلو سیب در شیشه مرحله به مرحله
دستور تهیه کمپوت سیب زرد خانگی
کمپوت سیب دسر یا عصرانه خوشمزه ای است که برای تهیه آن فقط به سیب و کمی آب و شکر نیاز دارید و از گلاب برای مطبوع تر شدن آن می توانید استفاده کنید. سیب یکی از میوه های خوش عطر و خوشمزه است ولی کمپوت سیب چیز دیگری است و بو و مزه بینظیری دارد. سیب یک میوه بسیار مفید است که ویتامین ها و مواد معدنی متنوعی دارد و منبع خوبی از ویتامین سی به شمار می رود. از خواص سیب برای سلامتی می توان به کمک به کاهش وزن، مفید برای قلب، کاهش احتمال ابتلا به دیابت، جلوگیری از سرطان و مبارزه با آسم را اشاره کرد. سیب قرمز نسبت به سیب زرد که به سیب لبنانی معروف است خاصیت ضد سرطانی بالاتری دارد. امروز در جدول یاب طرز تهیه کمپوت سیب خانگی به روش ساده در شیشه با ماندگاری بالا را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب خوشمزه خانگی
- سیب ۱۲ عدد
- شکر ۱۰ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
- آب به میزان لازم
طرز تهیه کمپوت سیب در شیشه با ماندگاری بالا
مرحله اول: شستن و خرد کردن سیب
سیب زرد چون بافت بهتری دارد بیشتر مناسب درست کردن کمپوت می باشد. سیب ها را با آب سرد به خوبی بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند بعد سیب ها را پوست بگیرید و به شکل دلخواه برش بزنید. می توانید هر سیب را به دو یا چهار قسمت تقسیم کنید یا حلقه حلقه برش دهید و دانه های سیب را خارج کنید.
مرحله دوم: ریختن سیب ها داخل شیشه
شیشه هایی که برای کمپوت آماده کردید را تمیز بشویید و کاملا خشک کنید سپس سیب های خرد شده را داخل شیشه بریزید. سیب هایی که به یک شکل برش خورده اند را کنار هم داخل یک شیشه بریزید چون زمان پخت آن ها با هم فرق دارد.
مرحله سوم: اضافه کردن زعفران دم کرده
اضافه کردن زعفران در کمپوت سیب کاملا سلیقه ای است و برای رنگ و مزه بهتر استفاده می شود. در هر شیشه ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده غلیظ را روی سیب ها بریزید.
مرحله چهارم: اضافه کردن شکر
به ازای یک عدد سیب کمی کمتر از ۱ قاشق غذا خوری شکر نیاز دارید. در این مرحله شکر را به سیب ها اضافه کنید. کتری را روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب به جوش آمد داخل شیشه ها از آب جوش بریزید تا روی سیب ها را بگیرد و درب شیشه ها را محکم ببندید. این مقدار سیب ۲ شیشه کمپوت می شود که بستگی به شیشه ها دارد که کوچک یا بزرگ باشند.
مرحله پنجم: پخت کمپوت
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید، شیشه ها را داخل قابلمه بچینید و به قابلمه آب اضافه کنید تا جایی که روی شیشه ها را بگیرد. صبر کنید تا آب به جوش بیاد. از زمان جوشیدن آب به مدت نیم ساعت اجازه دهید تا سیب ها داخل شیشه پخته شوند و کمپوت آماده شود. مدت پخت بستگی به سیب دارد و ممکن است بیشتر یا کمتر شود. می توانید با خلال دندان تست کنید که اگر خلال دندان راحت فرو رفت یعنی سیب ها پخته و کمپوت آماده است. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا شیشه ها خنک شوند سپس در یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی برای تهیه کمپوت سیب با ماندگاری بالا
- اگر از روش حلقه حلقه کردن برای برش های سیب استفاده کردید، مدت زمان پخت کمپوت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می باشد.
- زمانی که کمپوت آماده شد اجازه دهید تا سرد شود چون امکان دارد موقع باز کردن درب بطری آب داغ با فشار از بطری خارج شود.
- چون مدت زمان پخت کمپوت سیب زیاد نیست ویتامین آن نسبت به میوه سیب کمتر نمی باشد.
- اگر سیب ها ترش و سفت هستند شکر بیشتری بریزید و اجازه دهید بیشتر روی حرارت بمانند.
- به زمان پخت کمپوت توجه کنید و اجازه ندهید میوه ها در حین پخت بیش از حد بپزند و له شوند.
- برای کمپوت از میوه های تازه و بدون لک استفاده کنید و آن ها را به گونه ای پوست بگیرید که فرم اصلی میوه خراب نشود.
- از چوب دارچین می توانید داخل کمپوت سیب استفاده کنید.
- برای پخت کمپوت نسبت به مربا شکر کمتری استفاده می شود و به همین دلیل برای اغلب بیماران، کودکان و سالخوردگان مناسب می باشند.