طرز تهیه کیک هویج و گردو خانگی ساده و خوشمزه با فر و بدون فر برای ۸ نفر
دستور تهیه کیک هویج و گردو با شیر
- آرد سفید ۲ لیوان سر پر
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱ و نیم لیوان
- شیر نصف لیوان
- روغن مایع نصف لیوان
- هویج رنده شده ۱ لیوان پر
- گردو خرد شده نصف لیوان
- بکینگ پودر ۲ قاشق مربا خوری سر صاف
- پودر دارچین ۱ قاشق غذا خوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- پودر هل نوک قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک هویج و دارچین خیلی خوشمزه با پف زیاد
مرحله اول: رنده کردن هویج
قسمت انتهای هویج را با چاقو جدا کنید، پوست هویج را با چاقو یا پوست کن بگیرید و هویج ها را تمیز با آب سرد بشویید؛ از هویج های نارنجی و آبدار استفاده کنید. رنده را داخل یک بشقاب یا کاسه قرار دهید و هویج را به دلخواه با رنده درشت رنده یا با چاقو روی تخته کار خیلی ریز و ساطوری خرد کنید.
مرحله دوم: ترکیب تخم مرغ و وانیل و شکر
۴ عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف بشکنید، نیازی به جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ نیست. نوک قاشق چای خوری وانیل را روی تخم مرغ بریزید و با همزن دستی کمی هم بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی دربیاید. در ادامه نوک قاشق چای خوری پودر هل را به مواد اضافه کنید و با همزن دستی به مدت ۶ الی ۷ دقیقه هم بزنید تا مواد کاملا کرم رنگ و کشدار شوند. در حین هم زدن دورگیری ظرف فراموش نشود تا کیک در نهایت بوی تخم مرغ نگیرد.
مرحله سوم: اضافه کردن شیر و روغن
شیر و روغن را به اندازه نصف یک لیوان دسته دار پیمانه کنید و به ترتیب آن ها را داخل مواد بریزید. ۱ قاشق غذا خوری پودر دارچین را اضافه کنید و مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن گردو و هویج
مقدار گردویی که دارید را به صورت ریز یا درشت خرد و با کمی آرد مخلوط کنید. در این مرحله گردوی خرد شده و هویج رنده شده را به مواد کیک اضافه و خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم: ریختن مواد خشک
مقدار آرد مورد نیاز کیک را با ۲ قاشق مربا خوری سر صاف بکینگ پودر مخلوط و داخل یک ظرف ترکیب آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کنید. در ادامه نصف ترکیب مواد خشک را داخل تخم مرغ ها بریزید و با لیسک خیلی آرام و در یک جهت مواد را هم بزنید. بعد از اینکه با هم مخلوط شدند نصف دیگر مواد خشک را اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا یک مایه کیک یکدست داشته باشید.
مرحله ششم: ریختن مواد کیک داخل قابلمه
شعله گاز را روشن و حرارت را متوسط کنید، شعله پخش کن را روی حرارت بگذارید. در فاصله گرم شدن شعله پخش کن، قابلمه ای را که می خواهید کیک را داخل آن بریزید آماده و کف قابلمه را با کمی روغن چرب کنید. کاغذ روغنی را به اندازه کف قابلمه برش بزنید و داخل قابلمه قرار دهید، مواد کیک را با کمک لیسک یا قاشق داخل قابلمه بریزید و کامل پخش و روی کیک را صاف کنید.
مرحله هفتم: پخت کیک در قابلمه
بعد از ریختن مواد کیک داخل قابلمه، شعله پخش کن هم گرم شده است. قابلمه را به همراه درب و دمکنی روی حرارت قرار دهید. حرارت زیاد باشد تا قابلمه داغ شود سپس حرارت را کم کنید و حدود ۴۵ الی ۱ ساعت زمان دهید تا کیک هویج لذیذ پخته شود. بعد از پخت، حرارت را خاموش و صبر کنید تا کیک خنک شود. کیک را از قابلمه خارج و کاغذ روغنی را جدا کنید و داخل ظرف سرو قرار دهید و با خامه یا پودر قند تزئین کنید.
مرحله هشتم: پخت کیک در فر
مواد کیک را داخل قالب مورد نظر بریزید و قالب را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا کیک هویج حسابی پخته شود.
نکات کلیدی برای تهیه کیک هویج در قابلمه و فر
- ۳۰ دقیقه اول درب قابلمه را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.
- حرارت گاز مانند زمانی باشد که برنج دم می گذارید.
- وقتی مواد را داخل قالب ریختید چند بار به سطح بکوبید تا هواگیری شود.
- قالب را با کره به دمای محیط رسیده هم می توانید چرب کنید.