طرز تهیه دونات خانگی ساده و فوری و خوشمزه با شیر به روش بازاری برای ۴ نفر
دستور تهیه دونات ساده با شیر
دونات یکی از خوشمزه ترین و دلچسب ترین خوراکی های دنیا است و بافت و شکلاتی که دارد آن را یک خوراکی خاص کرده است و محبوب بچه ها می باشد. دونات نوعی پیراشکی است که در اندازه کوچکتر درست می شود و ما بیشتر دونات را با شکلاتی که روی آن ریخته می شود می شناسیم در صورتی که دونات با کرم ها و شکلات های دیگر نیز قابل سرو می باشد و حتی می توانید دونات را به صورت مغزدار تهیه کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه دونات خانگی با شیر بدون فر فوری را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دونات خانگی ساده و نرم و خوشمزه
- شکر ۳ قاشق غذا خوری
- آرد سفید گندم ۳ پیمانه
- کره ۳ قاشق غذا خوری
- نمک نصف قاشق چای خوری
- خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۱ پیمانه
طرز تهیه دونات خانگی ترد و خوشمزه و نرم با شیر
مرحله اول: به عمل آمدن خمیر مایه
داخل یک ظرف کوچک ۱ قاشق غذا خوری خمیر مایه را بریزید ۱/۸ پیمانه شیر ولرم را اضافه و کمی مخلوط کنید. سپس ۱ قاشق غذا خوری شکر را روی مواد بریزید و هم بزنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بماند تا مایه خمیر به عمل بیاید.
مرحله دوم: ترکیب تخم مرغ با شیر و شکر
داخل یک ظرف ۱ عدد تخم مرغ را بشکنید و با همزن دستی کمی هم بزنید تا سفیده و زرده با هم مخلوط شوند. بقیه شیر و شکر را به تخم مرغ اضافه و با همزن دستی به خوبی هم بزنید و مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن آرد
حدود ۳ پیمانه آرد را با الک کم کم روی مواد تخم مرغی بریزید و با همزن هم بزنید. ۳ قاشق غذا خوری کره ذوب شده را اضافه و مخلوط کنید. در نهایت خمیر مایه به عمل آمده را روی مواد بریزید و خوب هم بزنید. زمانی که خمیر کمی سفت شد همزن را کنار بگذارید و با دست مواد را با هم مخلوط کنید و خمیر را به مدت حدود ۱۰ دقیقه حسابی ورز دهید. اگر احساس کردید که خمیر چسبنده می باشد تا دو قاشق غذا خوری آرد می توانید اضافه کنید.
مرحله چهارم: استراحت دادن خمیر
داخل یک کاسه را با قلم مو کمی چرب کنید. خمیر را گرد کنید و داخل کاسه قرار دهید مجدد با قلم مو روی خمیر را هم کمی چرب کنید، روی ظرف را سلفون بکشید و یک پارچه ضخیم روی آن بیندازید و در یک جای گرم به مدت ۱ ساعت استراحت دهید تا خمیر دو برابر و آماده شود.
مرحله پنجم: قالب زدن دونات
بعد از یک ساعت خمیر را از ظرف خارج کنید و پف آن را با دست بگیرید، خمیر را روی یک سطح قرار دهید و با وردنه به قطر ۱ سانت خمیر را باز کنید. به کمک قالب دونات یا قالب دلخواه برش بزنید. کف یک سینی را آردپاشی کنید دونات ها را بعد از برش زدن داخل سینی بچینید و مجدد روی آن ها را بپوشانید و به مدت نیم ساعت استراحت دهید.
مرحله ششم: سرخ کردن دونات
قابلمه یا ظرف گودی را انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود. دونات ها را یکی یکی داخل روغن قرار دهید و با حرارت ملایم سرخ کنید. یک طرف دونات که سرخ و طلایی شد برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. سپس دونات ها را از روغن خارج کنید و داخل توری بگذارید تا روغن آن ها خارج شود بعد با شکلات ذوب شده و ترافل یا هر چیز دلخواه تزئین کنید.
نکات کلیدی برای تهیه دونات بدون فر
- اگر از خمیر مایه فوری استفاده می کنید می توانید به صورت خشک به مواد اضافه کنید و نیازی نیست استراحت دهید.
- حتما بعد از برش زدن نیم ساعت به دونات ها استراحت دهید چون این کار باعث می شود هم خوب پف کنند هم موقع سرخ کردن ترک نخورند.
- روغن در حدی بریزید که دونات ها داخل آن شناور باشند.
- حرارت حتما ملایم باشد تا دونات ها حسابی مغزپخت شوند.
- برای تزئین شکلات تخته ای را با کمی روغن مایع مخلوط کنید و داخل مایکروفر یا بخار کتری قرار دهید تا آب شود و بعد روی دونات ها بریزید.