طرز تهیه حلیم بادمجان خیلی خوشمزه و ساده با گوشت و عدس به روش اصفهانی
دستور تهیه حلیم بادمجان کشدار
حلیم بادمجان از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که به راحتی آماده می شود و یک غذا یا پیش غذای مناسب برای شام یا سفره های افطار می باشد. این حلیم از قدیم در اصفهان شناخته شده است ولی الان در شیراز و خیلی شهرهای دیگر هم طبخ می شود. روش سنتی پخت حلیم بادمجان با برنج می باشد ولی بلغور، عدس و لوبیا هم به آن اضافه می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت و عدس کشدار اصفهانی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان با عدس
- بادمجان ۱ کیلو
- گوشت گوسفندی ترجیحا گردن ۵۰۰ گرم
- برنج نیم دانه ۱ لیوان
- عدس ۱ پیمانه
- پیاز ۶ عدد
- سیر چند حبه
- کشک ۱ لیوان
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
- چوب دارچین ۱ عدد
طرز تهیه حلیم بادمجان کشدار اصفهان
مرحله اول: تفت دادن گوشت با پیاز
۲ عدد پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن روی تخته به صورت نگینی خرد کنید. قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید کمی روغن داخل آن بریزید و پیازها را داخل روغن داغ تفت دهید تا سبک شوند. نیم کیلو گوشت را به همراه کمی فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و خوب با هم تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود. برای طعم بهتر می توانید یک الی دو حبه سیر ورقه شده را هم اضافه کنید.
مرحله دوم: پخت گوشت
مقداری آب جوش به مواد گوشت اضافه کنید، یک تکه چوب دارچین داخل آن بیندازید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به خوبی پخته شود. مقدار آبی که اضافه می کنید تقریبا زیاد باشد چون به آب گوشت نیاز دارید. اواخر پخت گوشت کمی نمک اضافه کنید. زمانی که گوشت کاملا پخت، گوشت را از قابلمه خارج و از استخوان جدا و ریش ریش و آب گوشت را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: پخت برنج و عدس
۱ پیمانه برنج نیم دانه ایرانی را از چند ساعت قبل خیس کنید و بعد از خیس کردن، برنج را به همراه آب گوشت داخل قابلمه بریزید و بگذارید قشنگ پخته شود. عدس را هم با کمی آب گوشت داخل یک قابلمه دیگر روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا عدس پخته شود.
مرحله چهارم: سرخ کردن بادمجان
بادمجان ها را پوست بگیرید به چند تکه برش بزنید، بادمجان ها را داخل یک آبکش بریزید و کمی نمک روی آن ها بپاشید و به مدت ۱ ساعت اجازه دهید بمانند تا تلخی بادمجان ها گرفته شود. سپس بادمجان ها را بشویید و به خوبی خشک کنید و در ماهیتابه با روغن داغ سرخ کنید.
مرحله پنجم: پخت بادمجان و برنج
بادمجان ها را بعد از سرخ شدن به همراه عدس پخته شده داخل قابلمه برنج بریزید و نیم ساعت صبر کنید تا بادمجان ها به همراه برنج قشنگ نرم و پخته شوند. بعد از این مدت قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد را داخل یک ظرف دیگر بریزید و با گوشتکوب دستی یا برقی خوب مواد را له کنید. بهتر است با گوشتکوب دستی بکوبید تا حلیم بادمجان کشدارتری داشته باشید.
مرحله ششم: اضافه کردن گوشت
مقداری از مخلوط برنج و بادمجان را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا رشته های گوشت از هم باز شوند سپس همه مواد را یک جا داخل قابلمه بریزید. اگر مواد سفت بود کمی آب جوش اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید تا آرام آرام حلیم بادمجان جا بیفتد.
مرحله هفتم: آماده کردن پیاز داغ و نعنا
در این فاصله بقیه پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی ریز خرد کنید و اجازه دهید تا پیاز طلایی شود. کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید، به پیاز داغ کمی سیر ریز نگینی شده اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند شود در ادامه کمی نعنا خشک را هم اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید و از روی حرارت بردارید تا نعنا تلخ نشود. مخلوط پیاز و نعنا را به مواد حلیم بادمجان اضافه کنید.
مرحله هشتم: اضافه کردن کشک
۱ لیوان کشک را با کمی آب رقیق کنید و مقداری زعفران دم کرده داخل آن بریزید و خوب هم بزنید. در نهایت کشک زعفرانی را داخل قابلمه بریزید و با مواد مخلوط کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا حلیم بادمجان خوب جا بیفتد.
نکات کلیدی برای تهیه حلیم بادمجان کشدار با عدس
- برای کشدار شدن حلیم بادمجان، حتما با گوشتکوب مواد را به خوبی بکوبید.
- حرارت کم باشد و زمان دهید تا حلیم بادمجان به خوبی جا بیفتد.
- از لوبیا سفید هم می توانید داخل حلیم بادمجان استفاده کنید.
- نیازی نیست بادمجان ها خیلی سرخ شوند همین که کمی نرم و طلایی شوند کافی می باشد.