طرز تهیه قیمه نثار اصل قزوین خیلی خوشمزه و مجلسی با گوشت به روش رستورانی
دستور تهیه خورش قیمه نثار رستورانی
قیمه نثار یکی از خوشمزه ترین و شیک ترین غذاهایی است که می توانید برای مهمانی ها درست کنید. قیمه نثار مخصوص شهر قزوین و از محبوب ترین غذاهای این شهر است و برخلاف خورش های قیمه دیگر لپه ندارد. بسیاری از افراد این غذای مخصوص قزوینی ها را شبیه مرصع پلو و آجیل پلو می دانند. کسانی که طعم و مزه گوشت را دوست ندارند یا زمان کمی برای تهیه این غذا دارند می توانند از مرغ برای تهیه قیمه نثار استفاده کنند. همان طور که این غذا با دستور پخت اصلی برای استان قزوین است، این غذا را نیز می توان با اسم شهر قزوین نام برد. امروز در جدول یاب طرز تهیه قیمه نثار قزوین با گوشت رستورانی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه قیمه نثار مجلسی
- گوشت گوساله ۳۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- برنج ۳ پیمانه
- آب جوش ۲ لیوان
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- نمک به میزان لازم
- زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا به میزان لازم
مواد لازم برای آجیل نثار
- خلال بادام ۲ قاشق غذا خوری
- خلال پسته ۲ قاشق غذا خوری
- خلال پوست پرتقال ۳ قاشق غذا خوری
- زرشک ۴ قاشق غذا خوری
- گلاب ۱ قاشق غذا خوری
- شکر ۱ قاشق غذا خوری
- زعفران ۳ قاشق غذا خوری
- پودر هل، پودر دارچین، پودر گل سرخ، گلاب به میزان لازم
طرز تهیه قیمه نثار رستورانی به روش اصلی
مرحله اول: آماده سازی مواد آجیل
خلال پسته، خلال بادام و زرشک را پاک کنید و بعد از شستن هر کدام را در ظرف های جداگانه با آب یا گلاب خیس کنید و اجازه دهید مدتی بمانند تا خوب خیس بخورند.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت با پیاز
برای تهیه این خورشت خوشمزه ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به خوبی بشویید، قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد پیاز را اضافه و تفت دهید تا طلایی و سبک شود. گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و به صورت خورشتی خرد کنید. در ادامه گوشت را به پیاز سرخ شده اضافه کنید، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا را بریزید و به خوبی با مواد مخلوط کنید و تفت دهید تا گوشت به خوبی سرخ شود.
مرحله سوم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
زمانی که گوشت خوب سرخ شد ۱ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود سپس آب جوش را اضافه کنید و بعد از اینکه خورشت شروع به قل زدن کرد حرارت را کم کنید و تقریبا ۳ ساعت زمان دهید تا با حرارت متوسط گوشت کامل بپزد. دو ساعت و نیم بعد از پخت گوشت نمک، کمی گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید و نیم ساعت دیگر زمان دهید تا خورشت خوب جا بیفتد.
مرحله چهارم: گرفتن تلخی خلال پرتقال
در این فاصله برای اینکه تلخی پوست پرتقال را بگیرید، خلال پوست پرتقال را خوب بشویید داخل یک کاسه بریزید و آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱ ساعت خیس بخورد. بعد از این مدت خلال پرتقال را آبکش کنید، ۳ مرتبه و هر بار به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بجوشانید و آبکش کنید تا تلخی آن گرفته شود.
مرحله پنجم: دم کردن برنج
برنج را چند بار با آب بشویید بعد داخل قابلمه ای که آماده کردید برنج را همراه آب بریزید، نمک و روغن اضافه کنید و زمانی که آب برنج کاملا تبخیر شد درب قابلمه را بگذارید و حدود ۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.
مرحله ششم: آماده سازی آجیل خورشت
برای تهیه آجیل خورشت ابتدا ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن داخل تابه بریزید و زرشک را به همراه ۱ قاشق غذا خوری شکر تفت دهید. سپس خلال پسته و خلال بادام را به همراه پودر هل، پودر دارچین، پودر گل سرخ اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و تفت دهید و در نهایت حرارت را خاموش کنید. می توانید مقداری از آجیل را داخل خورشت بریزید و مقداری را برای تزئین و سرو غذا نگه دارید.
مرحله هفتم: سرو غذا
برنج که آماده شد کمی از آن را داخل یک کاسه بریزید و مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید تا برنج زعفرانی داشته باشید. برای سرو غذا ظرف موردنظر را آماده کنید برنج سفید را داخل ظرف بکشید مقداری از خورشت را در وسط بریزید و با برنج زعفرانی و آجیل نثار فراوان، تزئین و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه قیمه نثار با گوشت
- برای تفت دادن آجیل خورشت، به جای روغن می توانید از کره استفاده کنید که عطر خوبی به غذا می دهد.
- برای درست کردن خلال پرتقال فقط از قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال استفاده کنید.
- می توانید برنج را آبکش و از سیب زمینی کنجدی و زعفرانی برای تهدیگ استفاده کنید.