طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با گوشت به روش نذری خوشمزه با طعمی بینظیر و عالی

دستور تهیه خورشت قیمه مجلسی

طرز تهیه خورش قیمه بادمجان

خورش قیمه از جمله خورش های اصیل و سنتی ایرانی است که بیشتر در مراسم نذری از این غذای لذیذ استفاده می شود. خورش قیمه انواع مختلفی دارد که معروف ترین آن خورش قیمه سیب زمینی، خورش قیمه بادمجان و … است که با روش ها و مواد مختلف تهیه می شود. اصل قیمه با گوشت درست می شود ولی کسانی که منع مصرف گوشت دارند این خورشت را با مرغ یا حتی بدون گوشت طبخ می کنند. امروز در جدول یاب طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با طعمی بینظیر را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه مجلسی با طعمی عالی و بینظیر

  • گوشت قیمه خرد شده ۴۰۰ گرم
  • لپه به ازای هر نفر ۲ قاشق غذا خوری
  • لیمو عمانی ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سرپر
  • پیاز نگینی ۱ عدد بزرگ
  • گوجه فرنگی رنده شده ۲ عدد
  • سیب زمینی خلالی خرد شده ۲ عدد
  • چوب دارچین ۲ عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل، ادویه خورشتی به میزان لازم
  • گلاب ۱ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده ۲ تا ۳ قاشق چای خوری
  • رب آلو ملس ۱ قاشق غذا خوری
  • سماق نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی با گوشت خورشتی به روش نذری

مرحله اول: آماده سازی

لپه را از شب قبل داخل ظرف مناسب بریزید و خیس کنید و آب لپه را چند بار عوض کنید. چند ساعت قبل لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و داخل آب قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.

مرحله دوم: سرخ کردن سیب زمینی

۲ عدد سیب زمینی را با آب بشویید و پوست آن ها را بگیرید، تخته آشپزخانه را آماده و سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید و سیب زمینی ها را داخل روغن داغ سرخ کنید، سیب زمینی های سرخ شده را داخل ظرفی بریزید تا در هنگام سرو غذا استفاده کنید.

مرحله سوم: تفت دادن پیاز

در فاصله سرخ شدن سیب زمینی ها پیاز را پوست بگیرید و با آب بشویید سپس روی تخته کار یا تخته آشپزخانه قرار دهید و به صورت نگینی خرد کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید زمانی که روغن داغ شد پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سبک شوند.

مرحله چهارم: تفت دادن گوشت

گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید بعد با آب سرد بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن کامل کشیده شود. پیاز که سبک شد گوشت را اضافه کنید و تفت دهید زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد فلفل و زردچوبه و ادویه خورشتی را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت خوب سرخ شود.

مرحله پنجم: پوره کردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگی را به خوبی بشویید و بعد از خشک شدن پوست آن را بگیرید و با رنده کاملا گوجه فرنگی را پوره کنید. در این مرحله پوره گوجه فرنگی را به همراه رب گوجه فرنگی و رب آلو اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم تفت دهید.

مرحله ششم: تفت دادن لپه

آب لپه را خالی کنید، ماهیتابه دیگری را روی حرارت قرار دهید لپه را به همراه زعفران دم کرده و چوب دارچین به مدت ۳ دقیقه تفت دهید سپس لپه را به همراه سماق به مواد گوشت اضافه کنید.

مرحله هفتم: پخت خورش قیمه

آب را اضافه کنید و لیمو عمانی را هم در صورتی که دوست دارید داخل قابلمه بریزید، زیر گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید سپس زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید تا خورشت قیمه ۲ تا ۳ ساعت با حرارت ملایم بپزد. اواخر پخت، گلاب را به همراه پودر هل و نمک اضافه کنید و این خورشت خوشمزه را همراه سیب زمینی که سرخ کردید میل کنید.

طرز تهیه خورش قیمه لذیذ مجلسی

نکات کلیدی در تهیه خورشت قیمه خوشمزه با بادمجان در خانه

  1. برای گوشت این خورشت از گوشت گوساله که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که بهتر است گوشت سردست باشد استفاده کنید.
  2. هرگز در خورش آب لیمو نریزید بلکه آن را با لیمو عمانی و رب گوجه فرنگی ترش و مزه دار کنید.
  3. رب گوجه فرنگی و زعفران از مواد رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی دارچین طعم بهتری به آن خواهد داد.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا