طرز تهیه حلوا شیر کشدار و مجلسی و خوشرنگ با زعفران مرحله به مرحله

دستور پخت حلوا شیر

طرز تهیه حلوا شیر

حلوا شیر یکی از حلواهای خاص و خوشمزه مجلسی می باشد که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید. در ایران حلواهای مختلفی با مواد متفاوت در طعم های جذاب و دل چسب درست می شوند. برای تهیه حلوا شیر از شیر یا شیر خشک به همراه مواد دیگر استفاده می شود و بافت بسیار لطیفی دارد. حلوا شیر را می توانید در مراسم و مناسبت های خاص مانند محرم یا به عنوان یک میان وعده در ماه رمضان درست کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. امروز در جدول یاب طرز تهیه حلوا شیر را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

دستور پخت حلوا

مواد لازم برای تهیه حلوا شیر

  • آرد سفید ۱ لیوان
  • شکر ۱ لیوان
  • روغن مایع ۱/۳ لیوان
  • کره ۱۰۰ گرم
  • شیر سرد ۲ لیوان
  • گلاب ۱/۳ لیوان
  • پودر زعفران نصف قاشق چای خوری
  • پودر هل نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه حلوا شیر

مرحله اول: تفت دادن آرد

ماهیتابه مناسبی انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید، ۱ لیوان آرد را داخل تابه بریزید و با حرارت کم آرد را آرام آرام تفت دهید. آرد را باید حدود ۱۵ دقیقه تا نیم ساعت تفت دهید تا خامی آن از بین برود و رنگ آرد تغییر کند و در این مدت مدام آرد را هم بزنید. بعد از این که آرد تفت خورد، آن را از تابه خارج کنید و داخل یک ظرف بریزید.

مرحله دوم: مخلوط کردن کره با روغن مایع

ماهیتابه را با یک دستمال تمیز کنید و کره را داخل تابه بریزید و اجازه دهید کره ذوب شود. در ادامه ۱/۳ لیوان روغن مایع را به کره اضافه و خوب با هم مخلوط کنید.

مرحله سوم: افزودن آرد و شکر به مواد

آرد را کم کم با الک روی مخلوط کره و روغن بریزید و با هم خوب مخلوط کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند. در این مرحله شکر را داخل مواد بریزید و هم بزنید تا شکر به آرامی در مواد حل شود. حدود یک ربع طول می کشد تا شکر داخل مواد حل شود و در این مدت حرارت خیلی کم باشد.

مرحله چهارم: افزودن شیر، پودر هل و زعفران

نصف قاشق چای خوری پودر زعفران را به همراه پودر هل داخل مواد بریزید و با هم مخلوط کنید. زمانی که شکر کاملا حل شد، ۱ لیوان شیر سرد را به مواد اضافه کنید و سریع هم بزنید. بعد از چند ثانیه هم زدن حلوا شروع می کند به جمع شدن و یکدست می شود. زمانی که شیر کامل با مواد مخلوط شد لیوان دوم شیر را کم کم اضافه و مواد را هم بزنید.

مرحله پنجم: ریختن گلاب و سرو حلوا

در نهایت گلاب را اضافه و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. حلوا را به صورت گهواره ای تکان دهید تا از کناره های تابه جدا شود. برای تزئین حلوا، اجازه دهید حلوا از داغی بیفتد بعد در قالب دلخواه بریزید و خوب فشرده کنید و در نهایت در ظرف سرو برگردانید.

طرز تهیه حلوا شیر

نکات کلیدی برای تهیه حلوا شیر

  1. می توانید مقدار کره را نصف و روغن بیشتری بریزید.
  2. شیر حتما باید سرد باشد که به حلوا شوک وارد و جمع شود.
  3. حتما از زعفران ساییده شده استفاده کنید و زعفران دم کرده نریزید.
  4. هر چه قدر آرد را بیشتر تفت دهید حلوای تیره تری خواهید داشت.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا