طرز تهیه ماکارونی با سویا و سیب زمینی و نخود فرنگی لذیذ و خوشمزه بدون گوشت
دستور تهیه ماکارونی با سویا بدون گوشت
ماکارونی با سویا یکی از روش های طبخ ماکارونی است و افرادی که طعم گوشت را دوست ندارند یا نمی خواهند از گوشت استفاده کنند، می توانند ماکارونی را با این دستور تهیه و ماکارونی با یک طعم متفاوت را تجربه کنند. ماکارونی از جمله غذاهای ساده و فوری است و زمان زیادی برای طبخ آن نیاز نیست و با انواع سبزیجات مانند فلفل دلمه ای، هویج، نخودفرنگی و … می توان یک ماکارونی خوشمزه در منزل تهیه کرد که کوچک و بزرگ طرفدار آن هستند. امروز در جدول یاب طرز تهیه ماکارونی با سویا و سیب زمینی و نخود فرنگی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سویا برای ۴ نفر
- ماکارونی ۱ بسته
- پیاز متوسط ۳ عدد
- سیب زمینی ۲ عدد
- قارچ ۶ عدد
- نخود فرنگی به مقدار لازم
- سویا ۱ لیوان
- فلفل دلمه ای نصف پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه، آویشن و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه ماکارونی با سویا و سیب زمینی خوشمزه و ساده
مرحله اول: آماده سازی مواد
ابتدا سویا را با آب ولرم به مدت نیم ساعت خیس کنید تا نرم شود بعد از گذشت نیم ساعت آب سرد بگیرید و آبکش کنید و کنار بگذارید. ۱ عدد سیب زمینی را بشویید و پوست بگیرید، تخته کار را آماده کنید و سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد کنید. فلفل دلمه ای را هم بعد از شستن از وسط نصف، دانه های آن را خارج و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید. قارچ ها را هم تمیز بشویید و پوست روی آن ها را بگیرید و به صورت ورقه ای خرد کنید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سویا
پیازها را پوست بگیرید و بعد از شستن روی تخته کار قرار دهید و به صورت نگینی ریز خرد کنید، ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیازها را داخل روغن داغ تفت دهید سپس کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. زمانی که کمی پیازها شیشه ای شدند سویا را به پیاز اضافه و با پیاز مخلوط کنید. در ادامه کمی فلفل سیاه هم اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم تفت دهید.
مرحله سوم: اضافه کردن فلفل دلمه ای و نخود فرنگی و قارچ
فلفل دلمه ای را هم داخل مواد بریزید و مواد را حسابی با هم تفت دهید. بعد از اینکه مواد با هم تفت خوردند نخود فرنگی را اضافه و با مواد مخلوط کنید. در ادامه قارچ های اسلایس شده را اضافه کنید و کمی حرارت را بالا ببرید تا آب قارچ کشیده شود.
مرحله چهارم: سرخ کردن سیب زمینی و رب گوجه
داخل یک تابه دیگر مقداری روغن بریزید و سیب زمینی ها را به همراه کمی نمک داخل تابه بریزید و خوب سرخ کنید. در ادامه سیب زمینی سرخ شده را به مواد سویا اضافه و مخلوط کنید. در انتها رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود، بعد زردچوبه و آویشن را به مواد اضافه و نمک را اندازه کنید و وقتی مواد یکدست شد از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم: آبکش کردن ماکارونی
درون یک قابلمه آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید و داخل آب کمی زردچوبه و نمک و روغن بریزید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید و قل بزند سپس رشته های ماکارونی را از وسط نصف کنید و داخل قابلمه در حال جوش بریزید، رشته های ماکارونی که نرم شد آن ها را با آب سرد آبکش کنید.
مرحله ششم: دم گذاشتن ماکارونی
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید تا داغ شود، سیب زمینی دوم را پوست بگیرید و حلقه کنید و کف قابلمه بچینید سپس مقداری از ماکارونی و مقداری از مواد میانی بریزید و هم بزنید، همین طور ادامه دهید تا مواد و ماکارونی تمام شود. درب قابلمه دمکنی بکشید و قابلمه را به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد.
نکات کلیدی برای تهیه ماکارونی با سویا
- اضافه کردن نمک، روغن و زردچوبه به آب در حال جوش باعث می شود تا ماکارونی خوش طعم تر شود.
- اگر عطر و طعم سویا را دوست ندارید، سویا را با شیر خیس کنید تا عطر و طعم آن بهتر شود.
- از پوره گوجه فرنگی هم می توانید داخل ماکارونی استفاده کنید.