طرز تهیه ماش پلو ساده و خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده برای ۴ نفر

دستور تهیه ماش پلو با گوشت قلقلی

طرز تهیه ماش پلو

ماش پلو یکی از پلوهای قدیمی و خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به عدس پلو دارد و با مواد متنوعی درست می شود‌. ماش پلو را می توان به صورت ساده یا با گوشت قلقلی به صورت مجلسی درست کرد. دانه ماش غنی از پروتئین و مصرف آن در فصل بهار و تابستان در سرزمین های گرم برای افراد گرم مزاج و دارای تب مفید است. ماش تقویت کننده اعصاب و نیروی دید چشم، کاهنده کلسترول خون و مفید برای دیابت می باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه ماش پلو با گوشت قلقلی مجلسی زعفرانی را برای شما آماده کرده ایم، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه ماش پلو

  • ماش ۱ و نیم لیوان
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • برنج ۳ پیمانه
  • کره ۲۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  • ادویه پلویی و دارچین به دلخواه
  • سیب زمینی برای ته دیگ

طرز تهیه ماش پلو ساده و مجلسی با گوشت

مرحله اول: آماده سازی ماش و برنج

ماش را داخل یک سینی بریزید و تمیز پاک کنید تا سنگ ریزه داخل آن نباشد، بعد از تمیز کردن ماش را با آب سرد چند بار بشویید. سپس ماش را به همراه مقداری آب و نمک داخل ظرف بریزید و به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید. برنج را هم بعد از پاک کردن چند بار با آب بشویید تا آب برنج شفاف شود، بعد برنج را با مقداری آب و نمک داخل یک ظرف بریزید و چند ساعت اجازه دهید تا برنج خیس بخورد.

مرحله دوم: پخت ماش

آب ماش را بعد از خیس خوردن خالی کنید و دور بریزید، داخل قابلمه مقداری آب به همراه کمی نمک بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. ماش های خیس خورده را داخل آب بریزید و اجازه دهید ماش ها کمی نرم و نیم پز شوند، ماش را خیلی نپزید که له نشود. در نهایت ماش را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: آبکش کردن برنج

آب برنج را هم بعد از چند ساعت خیس خوردن، خالی کنید و دور بریزید. داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد برنج را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آب مجدد به جوش بیاید. ۷-۸ دقیقه زمان دهید و وقتی کناره های برنج نرم و وسط آن کمی سفت بود، برنج را آبکش کنید.

مرحله چهارم: تفت دادن ماش

ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید، زمانی که داغ شد ۲۰ گرم کره را داخل تابه بریزید و بعد از ذوب شدن ماش را به همراه کره دو سه دقیقه ای تفت دهید. تفت دادن با کره باعث خوش طعم شدن ماش در پلو می شود.

مرحله پنجم: دم گذاشتن برنج

داخل یک قابلمه مقداری روغن و کمی زردچوبه بریزید و اگر دوست داشتید کمی کنجد اضافه کنید، تهدیگ دلخواه خود را کف قابلمه بچینید بعد لابه لا از ماش و برنج داخل قابلمه بریزید. برای خوشمزه تر شدن از کمی دارچین و ادویه پلویی روی لایه های ماش بریزید و با برنج مخلوط کنید که عطر بی‌نظیری به پلوی شما می دهد.

مرحله ششم: سرخ کردن گوشت قلقلی

۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده را داخل یک ظرف بریزید، یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و بعد از شستن رنده و آب پیاز را بگیرید، بعد پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. سپس از مواد گوشت در اندازه های کوچک بردارید و قلقلی کنید، تابه ای را روی حرارت قرار دهید، کمی روغن داخل تابه بریزید و گوشت های قلقلی را داخل روغن داغ سرخ کنید. بعد از سرخ شدن گوشت ها را از تابه خارج کنید و داخل یک ظرف بریزید.

مرحله هفتم: سرو ماش پلو

مقداری از ماش پلو را داخل یک ظرف بریزید و به دلخواه کمی زعفران دم کرده اضافه و با هم مخلوط کنید. ماش پلو را داخل ظرف سرو بکشید، از برنج زعفرانی روی آن بریزید و به همراه گوشت قلقلی سرو و نوش جان کنید.

طرز تهیه ماش پلو

نکات کلیدی برای تهیه ماش پلو مجلسی و خوشمزه

  1. برای تزئین و سرو ماش پلو می توانید از کمی پیاز سرخ شده استفاده کنید.
  2. در بعضی دستورها کمی شوید تازه خرد شده یا شوید خشک را به پلو اضافه و همراه ماش طبخ می کنند.
  3. این غذا را با مرغ، ماهیچه و یا تن ماهی نیز می توان سرو کرد.
‫۲.۶/۵ (۵ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا