طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی به روش ایتالیایی نرم و لطیف و حرفه ای با شیر برای ۴ نفر
دستور تهیه خمیر پیتزا
خمیر پیتزا یا خمیر همه کاره به خمیر جادویی نیز معروف است که برای تهیه انواع پیتزا، پیراشکی، اشترودل و حتی غذاهای لقمه ای استفاده می شود. خمیر پیتزا در واقع یک خمیر خیلی کاربردی است و هر چیزی که بخواهید می توانید با آن درست کنید. دستور اصلی خمیر پیتزا با آب است ولی در بعضی دستورها به جای آب از شیر یا ماست کم چرب استفاده می کنند که باعث می شود خمیر حالت پفکی و لطیف پیدا کند و دستورهای مختلفی برای تهیه خمیر پیتزا وجود دارد. امروز در جدول یاب طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی با شیر حرفه ای را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا خانگی ساده
- آرد ۳ لیوان
- شیر ولرم ۱ لیوان
- تخم مرغ ۱ عدد
- روغن مایع یا زیتون ۶ قاشق غذا خوری
- خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذا خوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- شکر ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه خمیر پیتزا نرم و پفکی و لطیف برای ۴ نفر
مرحله اول: عمل آوردن خمیر مایه
شیر ولرم و ۱ قاشق چای خوری از شکر دستور را مخلوط کنید، خمیر مایه فوری را روی مواد بپاشید (هم نزنید)، درب ظرف را بگذارید و یک دستمال روی آن بیندازید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند تا عمل بیاید.
مرحله دوم: ترکیب مواد با یکدیگر
تخم مرغ، مابقی شکر، نمک و روغن را با هم ترکیب و مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند، خمیر مایه به عمل آمده را اضافه کنید و در حد ۱ دقیقه هم بزنید.
مرحله سوم: اضافه کردن آرد
آرد را ۲ بار از صافی عبور دهید و الک کنید، در ادامه آرد را کم کم طی چند مرحله به مواد اضافه و در هر بار اضافه کردن آرد مواد را به خوبی مخلوط کنید.
مرحله چهارم: ورز دادن خمیر
بعد از اینکه خمیر تقریبا لطیفی به دست آمد، کف تخته آشپزخانه یا سطح کار را آردپاشی کنید، با یک دست خمیر را بگیرید و با کف دست دیگر خمیر را ورز دهید. ورز دادن را هر چه قدر بیشتر انجام دهید خمیر لطیف تری خواهید داشت، در نهایت هم خمیر را ۱۰۰ مرتبه به سطح بکوبید تا عالی شود.
مرحله پنجم: استراحت دادن خمیر
کاسه بزرگی را آماده کنید، دیواره ها و کف کاسه را چرب، خمیر را به صورت یک چونه بزرگ درست کنید و داخل کاسه قرار دهید. روی خمیر را کمی چرب کنید با چاقو یک ضربدر روی خمیر بزنید و در نهایت روی آن سلفون بکشید و یک حوله روی ظرف قرار دهید و به مدت حداقل ۱ ساعت در جای گرم بگذارید تا استراحت کند و حجم آن دو برابر شود. بعد از استراحت دادن خمیر را از کاسه خارج و سطح کار را آردپاشی کنید، خمیر را روی سطح کار قرار داده و کمی ورز دهید تا هوای اضافی آن خارج شود.
مرحله ششم: استفاده و نگهداری خمیر
اگر می خواهید از خمیر آماده شده استفاده کنید، چونه هایی بردارید و در ظرف چرب شده پهن و با چنگال خمیر را سوراخ کنید، در سطح خمیر سس بمالید و مواد پیتزا را روی آن بریزید و پیتزای دلخواه خود را آماده کنید و اگر می خواهید خمیر را فریز کنید، حدود ۱۰ دقیقه خمیر را در فر گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه بپزید و بعد از سرد شدن، بسته بندی و در فریزر قرار دهید.
نکات کلیدی در تهیه خمیر پیتزا با شیر فوق العاده ساده و حرفه ای
- اگر خمیر را برای پیراشکی استفاده می کنید یک تخم مرغ دیگر نیاز دارید به این صورت که سفیده را داخل مواد اضافه کنید و زرده را برای روی پیراشکی نگه دارید.
- اگر دوست داشتید خمیر شیرین باشد ۲ قاشق غذاخوری شکر بریزید.
- دقت کنید در تهیه این خمیر از آرد زیاد استفاده نکنید که خمیر خشک می شود.
- نمک را تست کنید اگر کم بود کمی دیگر اضافه کنید.