طرز تهیه چلو گوشت خانگی ساده و مجلسی به سبک پسران کریم با ماهیچه و گردن

دستور تهیه چلو گوشت ساده

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی زعفرانی

چلو گوشت از غذاهای قدیمی و مجلسی ایرانی است که در میهمانی ها و مراسم به عنوان غذای مجلسی یا نذری هم طبخ می گردد. اصل چلو گوشت با گوشت تازه گوسفندی و با تکه های بزرگ و معمولا بدون رب و با پیاز فراوان درست می شود و به خاطر استفاده از گوشت گوسفندی خیلی لذیذ می باشد ولی می توان آن را با گوشت گوساله نیز تهیه کرد. امروز در جدول یاب طرز تهیه چلو گوشت ساده زعفرانی بدون رب مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه چلو گوشت شاندیزی

  • ماهیچه یا گردن ۲ عدد
  • پیاز درشت زرد ۴ عدد
  • سیر ۳ الی ۴ حبه
  • زعفران حل شده ۱ لیوان سرخالی
  • چوب دارچین ۱ تکه
  • نمک ۱ قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه، پودر لیموعمانی و زردچوبه به میزان لازم
  • زرشک و خلال پسته و بادام به میزان دلخواه

طرز تهیه چلو گوشت ساده زعفرانی به روش رستورانی

مرحله اول: سرخ کردن ماهیچه

ماهیچه یا گردن گوسفند را با آب خوب بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا آب آن کشیده شود. ماهیتابه ای را روی حرارت متوسط قرار دهید مقداری روغن داخل تابه بریزید زمانی که روغن داغ شد ماهیچه یا گردن را داخل تابه قرار دهید، نصف زعفران حل شده روی آن ها بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا همه طرف گوشت ها کاملا برشته و سرخ شوند.

مرحله دوم: چیدن پیاز و گوشت در قابلمه

۴ عدد پیاز درشت را پوست بگیرید و بعد از شستن، آن ها را به صورت ورقه ای برش بزنید. قابلمه مناسبی را آماده کنید پیازهای ورقه ای را کف قابلمه بچینید ماهیچه ها را روی پیاز ها قرار دهید، سیرها را بعد از پوست گرفتن ۴ تکه کنید و روی ماهیچه ها بریزید. در ادامه ۱ قاشق غذا خوری نمک را به همراه کمی زردچوبه به مواد اضافه کنید درب قابلمه را ببندید و روی حرارت قرار دهید.

مرحله سوم: پخت ماهیچه

پس از حدود ۱۰ دقیقه که به قل قل افتاد زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید و با حرارت ملایم به مدت ۴ تا ۶ ساعت زمان دهید تا گوشت ها بپزند. اصلا نیازی نیست آب اضافه کنید پیازها به اندازه کافی آب می اندازند.

مرحله چهارم: اضافه کردن زعفران و ادویه

در ۱ ساعت آخر پخت ماهیچه ها، نصف دیگر زعفران حل شده را به همراه کمی نمک، فلفل سیاه و مقدار خیلی کم پودر لیمو عمانی با هم مخلوط کنید و روی گوشت ها بریزید. در ادامه ۱ تکه چوب دارچین هم اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.

مرحله پنجم: پخت نهایی چلوگوشت

بعد از نیم ساعت گوشت ها را برعکس کنید و با قاشق از مایع روی آن ها بریزید تا طرف دیگر هم به خوبی در مایع چلوگوشت مزه دار و لذیذ شود و در نهایت با برنج زعفرانی و زرشک و خلال تزئین و در کنار برنج سفید ایرانی سرو و نوش جان کنید.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی ساده

نکات کلیدی برای تهیه چلو گوشت مجلسی

  1. در تهیه این چلو گوشت از ماهیچه استفاده شده است. شما می توانید از راسته، سردست و حتی ران گوسفندی هم استفاده کنید.
  2. زعفران و چوب دارچین را به هیچ عنوان از این غذا حذف نکنید.
  3. بعد از پخت چوب دارچین را خارج کنید.
  4. پیاز را به صورت درشت خلالی و در تهیه غذا استفاده کنید.
  5. زعفران دم کرده را به همراه چوب دارچین اضافه کنید چون دارچین رنگ خورشت را تیره می کند و زعفران باعث خوشرنگ تر شدن می شود.
  6. هر چه قدر گوشت با حرارت ملایم تری بپزد چلو گوشت خوشمزه تر می شود.
  7. در صورتی که می خواهید چلوگوشت خود را با رب گوجه فرنگی درست کنید ، رب را پس از تفت دادن گوشت به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته و سرخ شود.
‫۴/۵ (۲ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا