طرز تهیه کوفته برنجی ساده و خوشمزه با گوشت چرخ کرده و لپه به روش کرمانشاهی
دستور تهیه کوفته برنجی ساده
کوفته برنجی یک غذای لذیذ و قدیمی ایرانی و نوعی از کوفته است که اندازه آن کوچکتر از کوفته تبریزی بوده و مواد میانی آن با کوفته تبریزی فرق دارد، همچنین برای کوفته دستورهای زیادی وجود دارد و در هر شهری با یک دستور خاص پخته می شود ولی کوفته با هر دستوری که پخته شود خوشمزه و بینظیر است. این که درست کردن کوفته برای بعضی ها سخت است شاید به دلیل وا رفتن کوفته باشد، با دستوری که اینجا قرار می دهیم می توانید یک کوفته عالی بدون وا رفتن درست کنید و از آشپزی لذت ببرید. امروز در جدول یاب طرز تهیه کوفته برنجی ساده و خوشمزه با گوشت چرخ کرده نفر را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی برای ۴ نفر
- برنج ایرانی نیم پز ۱ لیوان
- لپه نیم پز ۱ لیوان
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- آرد نخودچی ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری
- سبزی معطر (شامل ترخون، مرزه، ریحان و …) اگر تازه است ۱ لیوان خرد شده اگر خشک است ۳ قاشق غذا خوری
- پیاز ۲ عدد
- تخم مرغ ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- آلو خورشتی، گردو و زرشک به میزان دلخواه
طرز تهیه کوفته برنجی لذیذ و خوشمزه با روش کرمانشاهی
مرحله اول: آماده سازی مواد
برنج را پاک کنید و داخل یک ظرف بریزید و چند بار با آب بشویید تا آب آن شفاف شود، بعد برنج را بدون روغن با مقداری نمک و زردچوبه روی حرارت قرار دهید تا دم بکشد و بپزد. لپه را هم پاک و به همراه مقداری آب از چند ساعت قبل خیس، سپس آب لپه را عوض کنید و روی حرارت قرار دهید تا پخته شود. برنج و لپه نباید زیاد پخته شوند همین قدر که نیم پز شوند کافی است. بعد از پخت، لپه و برنج را داخل یک ظرف بریزید و کمی لپه و برنج را بکوبید تا خرد شوند، بعد کنار بگذارید تا کاملا خنک شوند. آلو را هم با مقداری آب داخل یک ظرف بریزید تا خیس بخورد.
مرحله دوم: مخلوط کردن برنج و لپه با پیاز و سبزی
سبزی معطری که دارید را پاک کنید و تمیز بشویید و داخل آبکش بریزید، آب سبزی که کشیده شد سبزی را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود، سپس سبزی را روی تخته کار قرار دهید و در اندازه دلخواه خرد کنید. پیاز را پوست بگیرید و با آب سرد به خوبی بشویید، ظرف مناسبی آماده و پیاز را داخل ظرف رنده کنید و آب آن را به خوبی بگیرید و پیاز آب گرفته را به برنج و لپه خرد شده اضافه و با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم: افزودن سایر مواد
در این مرحله گوشت چرخکرده را به همراه ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری آرد نخودچی به مواد اضافه کنید و کمی ورز دهید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را روی مواد بریزید و ۱ عدد تخم مرغ را داخل مواد بشکنید و مواد را به خوبی با هم ورز دهید، حتما باید زیاد ورز دهید تا مواد کوفته وا نرود. یک کاسه آب کنار دست خود قرار دهید و دست خود را تند تند خیس کنید تا به کوفته نچسبد، با خیس کردن دست مواد کوفته بهتر گرد می شود.
مرحله چهارم: درست کردن کوفته ها
از مواد کوفته بردارید و گرد، بعد داخل آن را کمی گود کنید و آلویی که از قبل خیس کردید، زرشک و گردو داخل آن قرار دهید و دوباره آن را گرد کنید و قشنگ ببندید تا ترک نداشته باشد. وقتی همه کوفته ها را آماده کردید، به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
مرحله پنجم: آماده کردن سس کوفته
در این فاصله پیاز دیگر را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید، بعد پیاز را با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را اضافه و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه روی مواد بریزید و بعد از اینکه رب سرخ شد و خامی آن از بین رفت، مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. زمانی که آب به جوش آمد کوفته ها را آرام داخل آن قرار دهید، درب ظرف باز باشد تا کوفته وا نرود.
مرحله ششم: پخت کوفته
وقتی کوفته ها یک ساعت با شعله متوسط و درب باز پختند، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و گاهی آرام کوفته ها را جابه جا کنید. مدت زمان پخت کوفته تقریبا سه ساعت می باشد و بعد از این مدت کوفته را به همراه آب آن داخل ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه کوفته برنجی ساده با لپه
- می توانید چند عدد گوجه را رنده و داخل سس کوفته استفاده کنید.
- آب به میزانی بریزید که روی کوفته ها را آب بگیرد.
- وسط های پخت کوفته یک عدد سیب زمینی را خرد کنید و داخل آب کوفته بریزید که طعم آن را خیلی خوشمزه تر می کند.
- مواد داخل کوفته دلخواه است، می توانید موادی را حذف یا اضافه کنید.
- مواد کوفته را حسابی ورز دهید تا چسبندگی لازم را پیدا کند.