طرز تهیه باقلوا صدفی استانبولی (تاتلی شانه) ویژه نوروز
دستور پخت باقلوا صدفی
باقلوا صدفی یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه و ساده است که از چند مرحله تهیه می شود و شما می توانید برای عید نوروز این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید. باقلوا صدفی طعم و مزه خوبی دارد و از آرد سمولینا تهیه می شود و شما می توانید در انتها مدل پیچیدن این شیرینی را یاد بگیرید. امروز در جدول یاب طرز تهیه باقلوا صدفی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
کره یا مارگارین | ۱۰۰ گرم |
پودر نارگیل | ۱ ق غذا خوری |
ماست | ۱ ق غذا خوری |
آرد سمولینا یا نشاسته ذرت | ۱ ق غذا خوری |
پودر قند | ۲ ق غذا خوری |
بیکینگ پودر | ۱۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد (زرده یک تخم مرغ برای رومال است) |
آرد قنادی | ۲ تا ۲.۵ لیوان |
مواد داخل تاتلی
مغز (دلخواه) آسیاب شده گردو ، بادام ، پسته ، فندق | ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم |
پودر قند | ۱ الی ۲ ق غذا خوری |
گلاب | مقدار |
پودر هل و زنجبیل | به دلخواه |
مواد لازم برای رومال
زعفران | کمی |
زرده | یکی از زرده های مواد خمیر |
مواد لازم برای تهیه شربت
آب | ۲ لیوان |
شکر | ۲ لیوان |
آب لیمو | ۱ ق چای خوری |
گلاب | ۱ ق غذا خوری |
زعفران – چوب دارچین – پودر هل | به دلخواه |
طرز تهیه باقلوا صدفی
مرحله اول: تهیه شربت
ابتدا شربت را آماده کنید، آب و شکر را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود، اصلا هم نزنید. وقتی حل شد آبلیمو اضافه کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ شود. در آخر گلاب و زعفران را اضافه کنید و بعد از چند جوش خاموش کنید. می توانید چوب دارچین را از ابتدا داخل شربت بندازید و در آخر کمی پودر هل هم بریزید.اجازه دهید در فضای آشپزخانه خنک شود.
مرحله دوم: تهیه خمیر تاتلی
برای تهیه خمیر تاتلی همه مواد به جز آرد را مخلوط کنید. (یک تخم مرغ کامل و یک سفیده نیاز دارید ، زرده تخم مرغ دوم را برای رومال نگه دارید). مواد را با چنگال یا همزن دستی بزنید تا یکدست شود سپس آرد الک شده را به دقت اضافه کنید تا خمیر نرمی حاصل شود. بین ۲ تا ۲.۵ لیوان آرد مصرف میشود.
مرحله سوم: باز کردن خمیر
خمیر را به گلوله های یکسان تقسیم کنید و هر خمیر را روی یک شانه پلاستیکی نو و تمیز باز کنید و مواد میانی را که مخلوط کرده اید وسط خمیر بریزید و سپس خمیر را ببندید و به شکل صدف فرم دهید و داخل سینی بچینید.
مرحله چهارم: پخت باقلوا صدفی
در آخر روی هر باقلوا مخلوط زرده و زعفران رومال کنید و وسط هر کدام یک بادام خام قرار دهید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ به مدت حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید و چند دقیقه گریل کنید تا طلایی شود. از فر که خارج کردید تا باقلوا داغ است شربت خنک را روی آن بریزید و یکساعت در شربت بگذارید تا جذب هم شوند.
فوت و فن های دستور پخت باقلوا صدفی
- اگر شربت داغ باشد و شیرینی داغ باقلوا خمیر می شود.
- می توانید مواد میانی را به دلخواه تغییر دهید.
- برای پخت در فر برقی یا توستر دما را روی ۱۶۰ قرار دهید.